Nejakej kolacek poradte:)

12.11.2009

Holky mam chut na neco sladkyho a hlavne domaciho :c: ...bych udelala palacinky ale nechci stat u plotny...Bych radsi neco jednodussiho do trouby...a hlavne aby to nemelo v sobe prasek na peceni (mam jen sodu) :///: ...tak kdybyste meli recept na nakou jednoduchou a rychlou mnamku k cajiku tak sem s ni :c:

Tak já ti sice neporadím nic do trouby, ale tento dortík je taky rychlý.
Povaříš nastrouhaná jablíčka, a pak to zaleješ rozmíchaným vanilkovým pudinkem. Jestli jeden nestačí rozmíchej druhý, aby to pěkně zhoustlo. Já přidávám samozřejmě cukr, skořici a hřebíček, který před vlitím do nádoby vyndám. A pak si vezmu misku a dávám vrstvu piškotů a pak uvařenou směs a tak to střídám dokola. Necháš to v ledničce vychladnout a pak dáš šlehačku.
Tenhle dortík překvapí je jemňoučkej na chuť a lehký

In reply to by Lenca.C1

nemam :s: ...ja jen chtela neco obyc....zamichat vajicka s moukou, mlikem, cukrem nalit to do formicky a hodit do trouby. Pak vyndat (treba i rozpulit a natrit dzemem) a posypat grankem....ale nechci to bez receptu pototo, vis :D ...na netu je toho pozehnane ale chtela bych neco provereneho

In reply to by Bonaquaa2

Šlehačková roláda
Recepty » Zákusky
18.7.2008
Potřebujeme:

5 vajec, 10 dkg cukru moučky, 2 lžíce kakaa, 250 ml. šlehačky a čokoládová poleva
Jak na to:

Celá vajíčka se šlehají s cukrem ručním šlehačem na nejvyšší výkon 10 minut. Pak se vmíchá prosáté kakao a hotové těsto se vlije na plech dobře vymazaný a vysypaný.
Peče se v předehřáté troubě na 220 °C asi 5-6 minut. Po upečení srolujeme a rozrolujeme.
Po vychladnutí se plní šlehačkou jen mírně oslazenou a povrch se poleje čokoládovou polevou. Stačí i pocukrovat.

In reply to by kacik1

Děkuji, že jsi ten recept tady napsala. Vypadá to opravdu jednoduše a už se těším až si na tom pochutnám:-) Teď mi není moc dobře a víc času trávím na WC a vyprazdňuji žaludek, ale občas na něco dobrého dostanu chuť a tak až to přijde, tak se pěkně nadlábnu :hlad:

In reply to by kacik1

dopr...my nemame mikser :O ...asi mam vymysleny darek k vanocum...objednam si ho u tchyni :qu: hehe ...by to jeste chtelo ten blender...ale to uz nemame sponzora...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka