přetáčení na bok

12.11.2009

Ahoj holky ,

chtěla jsem se zeptat. Mám 4,5měsíční holčičku a vůbec se jí nechce přetáčet na bok, chodíme i na rehabku a cvičíme vojtovku. Jsem už z toho trošku vystresovaná, když všude čtu jak se děti už přetáčej na bříško a tak. Bojím se aby nebyla nějak nemocná. Na neurologii jsme už byly a tam bylo všechno v pořádku. Můžete nám některá poradit, jak třeba tu mojí prďolku víc motivovat ?
Děkuju všem :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, buď v klidu, moje malá se na bok (jen nabok) začala přetáčet tak týden před 6 měsícem. A na bříško, to ani náhodou, ale doktorka nám řekla, že mám několikrát za den dělat takové cvičeníčko a motivovat jí k tomu, aby se chtěla přetáčet na bříško. Spočívá to v tomto: mám jí na zádech, za hlavu jí dám oblíbené hračky (někdy i kousek dál ve směru, kam se budem točit). Ona tu hračku vidí a už po ní ouká, tak jak jí mám na zádech, tak jí jednu nožičku přidržim nataženou a druhou vezmu a vedu jí do přetočení (je to stejný, jako když si dospělí lehnou na záda a přetočí jednu nohu přes druhou a hlavu na druhou stranu, aby si prokřupali záda, neumím to moc popsat, tak snad je to trošku srozumitelný) a jak jí táhnu tu nohu, tak v půli přestanu a koukám, jeslti hodlá hodit i tím směrem ramínko, když ne tak táhnu dál, až se celá otočí a tak to děláme několikrát doleva a doprava.

Ahojky. Jsme na tom stejně. 4,5 měsíců a cvičíme taky Vojtovku. Malýho jsem se přetočit na bok viděla všehovšudy 2x. Včera jsme byli u naší rehabilitační tety a pochválila nás, že nám to jde super. Ptala jsem se i na to přetáčení na bok a následně na bříško a má ještě čas. Neboj, všechno je v pořádku. Prej se většinou stane, že to začnou miminka dělat ze dne na den a pak se už přetáčí pořád. Dávej jí hodně na zem, tam se učí prckové nejlíp :one: :one: :one: :a:

Hele, pokud Ti Mudr.a řekla, že je všechno O.K., tak bych si s tím hlavu nedělala :n: :one: . Některé děti jsou holt línější :pig: . Malá má taky 4,5 měsíce a sice se mi přetáčí na bok, ale zase preferuje jen jeden... včera se mi sice poprvé otočila z bříška na záda, ale kdo ví, jestli to nebyla jen náhoda :00: . Pokud je neurologicky u vás vše v pořádku, tak to neřeš, však ona se holka naučí, dej jí čas...Hlavně ji neporovnávej s ostatníma dětma. Každé dítě je individualita a podle tabulek se nedá jet. Zkus si s ní hrát na zemi, na tvrdším povrchu, dávej jí do boku hračky, klidně s ní i klinklej a trošku jí na ten boček pomáhej, ať si taky všimne, že ho má... neboj, uvidíš, že se Ti za chvilku bude točit jak čamrda :one:

Náš začal před pátým měsícem na bok, během pár dnů pak na bříško....rozhodně se neznepokojuj, navíc chodíte na RHC, tak jste pod dohledem! Každé miminko je jiné, kdyby vám bylo 7,8 měsíců, už bych to řešila, ale takhle určitě ne.

Ahojí tak našemu Jendovi včera bylo 5 měsíců a už asi měsíc se přetáčí na bříško,ale je to strašné ... máme reflux takže po jídle ho musím hodinu hlídat jak ve dne tak i v noci už se přetačí i v noci na bříško takže každých 5 minut vstávám abych ho dala na záda než si lehnu je zase na bříšku ... hrozný:( navíc máme díky refluxu všechno poblité :(

In reply to by Mex

přesně vidím,jak jsem to měla s prvním synem...ublinkával po jídle,mezi jídlem,před jídlem,prostě pořád a teď u druhýho nevím,co to je ublinknutí...ten nepustí nic..jednou se stalo,ale to jsem s ním trošku zacvičila po jídle..napřed jsme trénovali taky přetáčení na bříško a pak jsem ho převlíkala,tak to trošku vypustil ven,ale jinak nic..ale s prvníma příkrmama jinýho jídla než mlíka to u u toho prvního přestalo,ale za to začal šílěně slintat :°:

http://www.prckoviste.cz/kekulinka

In reply to by Mex

A ty kojíš? Já teda nekojím a baštíme nutrilon proti blinkání jinak se používá NUTRITON ze svatojánského chleba a před kojením stačí když si dáš asi dvě lžičky nevím je to napsané na té krabici ... ale doktorka říkala,že z toho zvracení je klidně může pálit žáhá nebo bolet v krku...

In reply to by Mex

jestli nekojíš tak Nutriton se dává no mlíka ,ale jinak jestli má reflux tak nutrilon proti blinkání miminku pomůže a blinkat nebude ... pokud bude blinkat i po tom nutritonu nebo nutrilonu tak bych to řešila s lékařem!

In reply to by Peacess

No já už jsem to s lékařkou řešila a nic mi neporadila, říkala jen, že když se to nezlepší po zavedení tuhé stravy, tka půjdem do motola na nějakou Ph metrii, nevím co to je.

In reply to by Mex

Hele kup nutrilon proti blinkání a uvidíš že to bude dobré máš teda docela na nic doktorku ... ti měla poradit bud Nutriton pokud musíte baštit HA nutrilon a nebo nutriton AR proti blinkání!

A za hračkou se neotočí? Matýsek se naučil otáčet při kojení, položila jsem ho na záda, lehla si k němu na bok, odhalila kozu a malej pažraveček se tak dlouho snažil až se mu to začalo dařit ;) Samozřejmě, že když mu to nešla, tak jsem mu pomohla, nenechala jsem ho trápit se dlouho.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka