JAKÝ POROD???

12.11.2009

Jaký máte názor na přirozený porod, bez jakýkoli zásahů nebo porod, kdy je nabídnuta pomoc lékařu např. urychlení atd...??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, rodila jsem 2x...poprvé před 11lety a podruhé letos. Oba porody za dozoru lékařů, bez pomocných léků, pouze s nástřihem a naprostá spokojenost. Je to to nejpřirozenější, co se mi kdy přihodilo, to že ze mě vyjde živý a dokonalý človíček je naprosto neuvěřitelné. A bolesti, které to doprovází jsou odůvodněné...není to jako když bolí zub...to je bolest neužitečná :-). Papa a přeju hodně štěstí při tvém porodu! Papa Oli

já si myslím, že stejně nikdy nevíš do čeho jdeš :-). Pokaždé to asi bude jiné. Já jsem chtěla taky co nejpřirozenější porod, pěkně jsem manželovi řekla co chci a stejně některé věci byly jinak. Měla jsem až do konce kontrakce po 2 minutách a díky tomu jsem malou nedokázala vytlačit, takže jsem byla strašně ráda za oxytocin na urychlení kontrakcí. Než bych se nechala přirozeně trápit a k ničemu, tak si myslím, že je to lepší takto:-) A pokud bych trpěla víc, než bylo únosné, klidně bych šla do něčeho co by mi ulevilo... Představa je fajn, je super když tvoje představy doprovod zná a pokud to bude jinak, tak se stejně asi nic moc nestane. Hlavně, že to dobře dopadne. Přeju pěkný den.E.

Určitě se všema tady souhlasím, i když mě teprve porod čeká :ww: Ale už od neděle jsem na 3 prsty, bolesti absoulutně žádný...a to nepočítám sem tam nějakýý to píchnutí,špinění, tlaky čí časté návštěvy WC...Včeta jsem byla na u svý DR. na kontrole...nález furt stejný, ale že mě opravdu nic "nebolí" tak prej budeme čekat až to doopravdy příjde samo :jawdrop:
Žiju v Kanaadě a tady preferujou porody bez lékařskýho zásahu dokuď je to možné...ale já už sem tak na rozsypání, že nezvládám vůbec nic :§)

Ahojky, já dostala injekci na pohnání maličkého, ale po ní se tak akorát zastavil a nechtěl už ven, tak mi nasadily pro změnu kapáky aby mi urychlily porod :n:
Myslím, že na pomoci není nic špatného, někdy dá porod fakt zabrat. :a:

Názor můžeš mít jakýkoli, ale stejně uvidíš jak se rozhodneš až při porordu. Ono plánovat dopředu moc nejde. Já třeba nechtěla epidurál, naštěstí jsem porodila rychle, takže nebyl potřeba. Ale v případě, že by porod trval ne 6, ale 10 a víc hodin, tak si ho nechám napíchnout. To samý nástřih, byla bych radši, kdyby mi ho nedělali, asi by to i šlo, ale mimčo se začalo dusit, tak mně fikli a malý byl pak během pár sekund venku - takže jsem taky vůbec neprotestovala. A tak to je asi se vším. Takže, kdyby to šlo, tak bych byla pro přirozený porod bez zásahů, ale v případě problémů nemá cenu bazírovat na tom, co si člověk v klidu domova naplánoval :a:

Já měla i s epiduralem, šla jsem pak na císař a nemám nic proti, strašně se mi ulevilo, takže určitě bych Dr. nebránila, když ti budou chtím pomoci

já měla 1.porod vyvolaný i s medikací a byl horší jak ten 2 bez medikace a přirozený,takže pokud se netrpí moc dlouho a nález pěkně postupuje,doporučuji rodit bez ničeho s pomocí zdravotn.personálu samozřejmě

já jsem pro jakýkoli porod,ale hlavně jsem pro lidský a chápavý a příjemný přístup k rodičce, neprováddění porodu jako na běžícím páse ale individuálně. Já chtěla taky přirozený, a jak jsem byla ráda za epi, to bylo bohužel jediný co bylo pozitivní na mém porodu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky