od kolikátého týdne máte CS jiné než 0?????

10.11.2009

Ahoj holky.
Moc by mě zajímalo, od kolikátého týdne máte CS jiné, než 0???? Já jsem dnes 34+1 a jsem pořád na nule..... už jsem z toho tak trochu smutná....není to divné??

ahojky, tak mně se CS změnilo už ve 21+5 na jedničku,..teď jsem za dva dny před porodem a mám ho CS 4....tak snad už se to rozjede

Já mám CS 2 teprve od minulého týdne- tzn od konce 37.týdne! takže nesmutni!
a navíc, potom, co tu psaly holky, tak klidně i s CS 2 můžu jít rodit! někdy se CS změní z hodiny na hodinu, takže bych to moc neřešila, spíš se řídím tím, co mi řekne Dr o čípku...

24TT CS2, ve 27TT CS3-4, a teď ve 32TT CS4-5. Tak uvidíme, jestli vydržíme do Silvestra ;)
Mějte se fajnově a nezoufej, nález se může změnit ze dne na den :s:
Pa :a: Katka a Bulina Aduška

Ahoj,
já měla 22+4 CS 1, 26+4 CS2 a 31+4 taky CS2. Na další kontrolu jdu za týden tak jsem zvědavá.
Hezký den Pa Pa

tak já se také přidám: CS 1 mám od 31+3, CS2 od 33+5 a CS 2-3 od 35+3 k dnešnímu dni nic jiného nevím :n: ale hlavně ani doktorka na toto nic neříkala, tak si myslím, že to je asi normální

já mám v průkazce z minulé kontroly ( 31+1 ) napsáno CS1, ale nevím jak na to dr. přišel, když mě neprohlížel... :n:

In reply to by natynka

Určitě dám vědět. Když jsem byla těhotná poprvé, tak jsem v den porodu byla na kontrole a dr., aniž by mě prohlídl, řekl, že na porod to rozhodně není a že se další týden domluvíme na vyvolání. Dojela jsem od něj domů a za 2 hodiny valila do porodnice :s: Takže ta jeho metoda "diagnózy od oka" selhala :///: Ale jinak je jako dr. dobrej.

In reply to by natynka

Já na kozu polezu si zítra, má mně dělat stěry, ale bojím se, že nahoru asi nevylezu :s: Se svou neohrabaností si asi budu muset objednat jeřáb... Jinak mě za celé těhu vyšetřoval klasicky jen dvakrát - na začátku a pak kolem 25tt.

ty hale, já se v těch jeho klikihácích teda vůbec nevyznám (doktor vs. průkazka) ale mě třeba do kolonky CS nepíše nic a vím jenom že mám problém s hrdlem (kritická hranice je 2.5cm a já mám většinou jenom jeden centimetr) takže mi tam píše na kolik je uzavřené hrdlo a to si nejsem jistá, že je to samé jako čípek.. halt biologie mi nikdy nešla :-), podle všeho je v 35.týdnu CS 0 vzorový výsledek ;)

CERVIX - SCORE (CS) - stav děložního čípku, tzv. uzávěrového aparátu dělohy. Normální čípek je tuhý, uzavřený v celé své délce 2-4 cm, směřuje dozadu = CS 0. Čím blíž je porod, tím více se čípek posunuje do středu, zkracuje se, měkne, otevírá se, tlak plodu na uzávěrový aparát sílí. Stav čípku se hodnotí bodově: malá změna je hodnocena 1, výraznější 2. CS je jejich součtem. Počítá se při každém gynekologickém vyšetření, výsledek se zapisuje do sloupku označeného příslušným týdnem těhotenství. Dole je vyznačena kritická hranice v jednotlivých týdnech. Její překročení znamená varování, že hrozí předčasný porod či potrat. U donošeného těhotenství informuje CS o připravenosti porodních cest. Pokud je hodnota CS vyšší než 7 bodů, lze uvažovat o indukci porodu = umělém vyvolání porodní činnosti.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky