Holky, poraďte, není to modní výstřelek, úchylka...nebo jak to nazvat..?

11.11.2009

Jaký je váš názor na to dát dítěti dvě jména? Nebude za exota? Nebudou se mu děti smát? Nebojíte se, že vám to dítě časem vyčte...? Taky na vše úřední bude muset vypisovat obě jména...nemůžeme se s mojím totiž domluvit na jménu, tak uvažujeme, že dáme obě - Kristin Nikol...jinak to holt bude muset být jen Kristýnka...samotné Nikol se nám nehodí k příjmení...

Kliknutím vložíte smajlíky:

:a: Ahojky tak nic neobvikleho to uz v dnesni dobe neni me to pripada normalni? my sme daly u holcicky taky dve jmena pac sme se nemohly domluvit Marcela Jirina a ted mame nachystany jmeno Barbora Katerina. Ale stejne si myslim ze na tom ani tak nezalezi hlavne aby byly mimca zdravy! :cc):

tak já se taky přidám se svým názorem. Až budeme mit první dítko, a to bude doufám brzy, tak bych taky chtěla dvě jména.

Pro kluka Metoděj Marek - druhé po přítelovi
a pro holku Rozálie Anna - druhé po mojí mamce
a nebo Kateřina Anna.
Myslím si, že je to hezké, protože prcek si pak může vybrat jak si bude chtít nechat říkat, až bude větší nebo dospělý. Znám holčičku a ta je Kateřina Viktorie a to je taky moc hezké.

Přeji úspěšný výběr a věř, že nakonec je to jen vaše rozhodnotí.:)

Ahoj,tak já taky dala své :girl: dvě jména.Druhé má po své prapra babičce(byla to pro mě velká osobnost,tak jsem chtěla aby měla její jméno)a jelikož se teď dost dává,tak jsem ho proto dala jako druhé.Už je těch dětí se dvěma jmény poměrně dost,takže to nebude nic neobviklého. :one:

je spousta států, kde to má tradici, ale u nás se mi to zdá spíš jako módní vlna. Určitě za exota nebudeš a ani nevidím důvod, aby se mu někdo smál - stejně mu všichni budou říkat jen jedním jménem.
My jsme konzervativní, takže naše dítě si bude muset vystačit s jedním jménem.

ahojky,urcite neni,protoze i ja mam pro malyho jmena dve Richard William,ale rikame mu bambi :dance: nebo Risanku az bude velky tak se sam rozhodne pro ktere jmeno chce,jsou mu 3roky takze slysi na vse,cekame holcicku a te jsme se take rozhodli dat dve jmena Barbara Jennifer,mozna delame nedobre,mozna ne-e,ale nam se to libi.Jinak preji pekny vyber,sami vite co drzim palecky. :C]]:

Markéta Hanna. A se mnou v porodnici ležela maminka na pokoji, a ta měla chlapečka William Marek.

určo nebude exota!!! Já jsem taky chtěla 2.jména ale už jsem to nestihla :-( Máme Honzíka a já jsem chtěla, aby se jmenoval Jan Alexandr :-) Akorát se mi to už nevešlo na papír co jsem dostala v poradně.

papa Peťula a Honzík :°O°:

chodí do 2.třídy a nestěžuje si spíš na opak je rád slavíme dvakrát svatek :s: dnes má první Martin a v dubnu druhý Jiřík.A problém mu to nedělá ani ve škole ;) Horší je že má příjmení Vítek a když se naučil říkat celé jméno tak jsem si z něj utahovali jaké má příjmení :s: :s: .záleží na každým jak zvolí.Já chtěla dvě jména,ale nakonec jsem nedokazali zkloubit tak aby se nám líbili a šli i k příjmení.Tak jsem maličký dali dlouhé jméno :///: .Měj se a krásnou volbu :qu: .papa

U nas to skoro vypada, ze se mala bude jmenovat: Klára Viktorie Kabeláč (jsme v Německu, takže zatím bude bez -ová tak jako já a kdyby jksme se někdy vraceli, tak uvidíme, jestli se necháme "poholčičit")

AHOJ TAK JÁ KDYŽ SI VZPOMENU KDYŽ JSME VYBÍRALI JMÉNA CHTĚLI JSME SPEŠL A TO TŘEBA MIA-LEILA :s: :s: PAK TO BYLA CHVILKU KAROLÍNKA PAK LAURINKA A NAKONEC SE MI TO OHRÁLO A S MANŽELEM JSEM SE DOHODLI ŽE BUDE PO MĚ SPÍŠ ON TO TAK CHTĚL TAKŽE MÁME OBYČEJNÉ JMÉNO PAVLA NĚKDY PŘEMÝŠLÍM JESTLI JSEM JÍ NEODBYLA ://: ŽE TŘEBA LAURINKA JE HEZČÍ :00: ALE JE TO MOJE PAJINA A TAK TO ZŮSTANE :) NEVÍM JAKO CO JSEM SLYŠELA V TELCE ŽE POTOM SE TĚM DĚTEM SMĚJÍ A JSOU PRO SMÍCH ŽE JIM DĚCKA VE ŠKOLE ČI ŠKOLCE ZÁVIDÍ NEBO SE CÍTÍ MÉNĚ CENNÝ TAK SE JIM POSMÍVAJÍ :( NEVÍM NO JE TO NA VÁS :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nejsem striktně proti dvěma křestním jménům, až bude dítě starší, může si vybrat, jakým jménem ho budou lidi oslovovat a to není úplně od věci. U těch holčiček mluvím z vlastní zkušenosti, měla jsem za svobodna krátké příjmení, tak mi naši dali dlouhé křestní jméno a po svatbě je to opravdu zážitek!! Zina Ella Pytlíčková je ale fakt výživné:)) Katka

Můj manžel je cizinec, takže děti nemají česká jména, starší chodí do školky a nikdo se mu kvůli jménu nesměje.Jen bych se u holčičky zamyslela nad tím, že jí její příjmení s největší pravděpodobností nezůstane, takže lámat to přes koleno asi nemá moc smysl. Jinak Kristýnka je moc hezké jméno!!!Katka

jestli chceš dát dvě jména, tak je dej, vždyť do toho nikomu nic není!Syn má dvě jména.Jedno oficiální, v rodným listě a druhý dostal při křtu.Ale pokud bude mít mimčo v rodným listě dvě jména, tak na tom taky nevidim nic špatnýho!A pokud se nemůžete rozhodnou, tak je to nejlepší řešení!Vypisovat dvě jména mimču pak ani nepřijde, bude zvyklé!Taky rodičům nenadávám, že mám dlouhý jméno a dlouhý přijmení, přijde mi to normální!Katka

já si myslim že pokud neni dítě pokřtěno tak dávat 2 jména je trošku zvláštní. Většinou ale budete používat první jméno. Znám pár dětí co má 2 jména a oběma jménama na ně nevolají. To než by zavolali jméno tak je dítě fuč. Takže buď se dohodněte a nebo dejte obě. Myslim si že jen ve škole než se naučí psát bude mít trošu nevýhodu-bude to pro něj složitější. Děti ve škole se smějou kvůli jinejm věcen-ne jen kvůli jménu. Jinak v 18.ti může malá požádat o přejmenování :a:

In reply to by Yveta Šulcová

uvidíš sama. ještě máte čas přemýšlet. Tohle je každého rozhodnutí. Jinak si moc nedovedu představit že jí 10let budete říkat jednim jménem a ona se pak rozhodne pro to druhé. To mi přijde trošku divné to takhle brát. Já bych dala jedno jméno a je to. Beztak si zvykne že jí říkáte krystýnko a druhé jméno nebude řešit...

já zas nevím, proč exot? tak bude mít jména 2, ať si ostatní lidé políbí, na jménu hodnoty člověka nestojí. akorát bych to otočila, ptž jedno končí a druhé začíná na stejné písmenko.

In reply to by A. S.

Ale zas příjmení nám začíná na K....Kristin Nikol Kepáková? Nebo Nikol Kristin Kepáková? Jinak to holt bude Kristýna Kepáková (podle otce), nebo Nikol Kepáková (podle mě)...tak nevím..do té doby porodím, než se rozhodneme.... :00:

In reply to by A. S.

Vzhledem k tomu, že už mi hrozí předčasný porod asi měsíc, teď mám teda do termínu ještě měsíc čas, tak je pravda, že může nastat kdykoliv a čas na rozmýšlení moc nemáme..na prd je, že nejsme svoji, takže pokud by přišlo na věc a my se v porodnici pro jedno jméno rozhodli, tak holt ponese chvíli mé příjmení a až dodatečně požádáme o uznání otcovství..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka