Praseci chripka :-(

11.11.2009

Holky,manzel se dostava do kontaktu s osobou co ma praseci chripku.Respektive manzelka jeho sefa:-( A ja ted nevim jestli shanet Tamiflu jako prevenci:-( Co byste delali vy? Poradte mi.Diky.

Ahoj. Švagr je lékárník a říkal, že brát Tamiflu jako prevenci je úplně zbytečné, nemá to žádný účinek. Ale u nás má prasečí chřipka stejný průběh jako normální, někdy i lehčí. Takže vitamínky a ještě jsem četla, že si pořád umývat ruce. Manžel taký pořád někde jezdí, mám z toho taky strach. Ale ne o sebe, dospělý člověk to zvládne..mám strašný strach o malého. Ale snad se nám to všem vyhne :-)

no chripka jako chripka, to je jedno po jakym zvireti ju zrovna pojmenovali, takze bych delala to co obvykle, to je uplne jedno jestli na tebe prskne prodavacka v obchode nebo ma nekdo praseci chripku... ta je jen vic popularni v tv.

ahoj, brala bych vitamíny jinak nic. Určitě bych nebrala tamiflu-mohla by sis s tímto lékem akorát přitížit. U většiny lidí prasečí chřipka proběhne jako normální chřipka a nebo jako vyróza. Četla jsem že jsou i lidi,kteří prodělali prasečí chřipku a ani o tom nevědí. Nebála bych se. Pokud by ti bylo špatně, tak zajít k lékaři a říci svoje podezření. Jinak jedna těhulka (co bydlí v Itálii-nevim její jméno) užívá homeopatikum oscillococcinum (nevim jestli to píšu správně). Je to na posílení imunity. Koupila jsem ho synovi-chodí do školky a pořád marodí. Je tam 6 ampulí a stojí 136kč. Cena je šílená, ale malej co to bere, tak nemocem odolává. Dokonce bych řekla že mu to pomohlo při rekonvalescenci :a:

NA tamifllu by už stejně bylo pozdě. Prasečí chřipka může mít i lehčí průběh než normální chřipka. Takže se jí nebát, baštit vitamínky, ovoce, vyhýbat se předspaným tramvajím (což se lehce řekne),...,
A když budeš mít příznaky, tak hned zalézt do postele,..

Ahojky Tamiflu nelze brat jako prevenci mohlo by to mit spise opacny efekt zvykla by sis na ten lek a pak by nezabral navic ve vetsine pripadu nebyla vubec potreba ho podavat a stacil paralen a fakt lezet, neboj se

In reply to by flekies

neni vubec zac dekovat take jsem se hodne pidila a nacetla.... urcite vitaminky tim nic nezkazite no a kdyby prece vetsina lidi je fakt v domacim leceni s beznyma lekama takze bych byla opravdu v klidu ani to neznamena ze bys to mela chytnout nejspise to vbec nechytnete, a povbuzeni je preci normalni :a: :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky