Testy

11.11.2009

Ahoj holky maminy moc vás zdravím chtěla sem se zeptat.Byl někdo na testech.Screening v 1.trimestu 11.-13.týden.Je to na odhalení vývojových vad.Ale pojištovna to neplatí dtojí to 1350kč.Děkuju

Jak to, že to je někde zadarmo a jinde ne? Mně to nabízel můj doktor za 1400Kč a poslal by mne na to do Olomouce. Nebo mi dal druhou variantu, že mi vezme krev do Zlína na to stejné vyšetření, které ale hradí pojišťovna a místo 91% odhalí pouze 85% možných vývojových vad. Jak tam půjdu, tak se na to přeptám. Protože mi řekl, že rozdíl mezi tím je ten, že ten placený test je schopen odhalit o 7% více. Tak nevím....stále váhám.....

Jak to tady čtu, tak je to teda pěkný bordel, já sem za to vyšetření musela zaplatit 1450 korun.. Jako takto mi ty peníze nevadí, klidně bych je dala znovu u dalšího mimi ale přijde mi nespravedlivé že někde se platí a někde nee.. Myslím se na to mojí dr. na další kontrole zeptám, jak je to možné!!! A sem zvědavá na reakci.. :n: Sme mohli mít penízky na něco jiného pro mimíska..

Tak mi to nedalo a hned jsem volala ke svému gynekologovi. Nechala jsem si rovnou říct výsledky krevních testů a cytologických stěrů, které dopadly dobře :qu:
Tak náš doktor to prý dělá ve dvanáctém, třináctém týdnu každé mamince zdarma (proplácí pojišťovna). Ptala jsem se jak to má vypadat a bude to prý ultrazvuk na projasnění šíje. Tak snad to je ono no :a:

zrova pristi ctvrtek.Jsem z Prerova a jedu do Olomouce na NT.Pri minule kontrole Dr.videl jak jsem porad nervozni,protoze minule tehu mi nedopadlo v 7tt,tak chtel,abych se uklidnila a rikal,ze me posle na to NT,ze normalne tam tehulky neposila,ze to vse dela az v 16tt,ale me tam posle,protoze budu vic v klidu.Vypsal mi doporucenku do tehu prukazky do FN OL,tak tam volam,ale rekli mi,ze maji uz 5tydnu dopredu naproto plno,tak mi dali cislo na Fertimed v OL,ze tam delaji to same.Volam i tam a tam,ze maji taky naprosto plno,ale nasla mi tam jedno mistecko prave na ten pristi tyden,kdy brzy rano krev a az hodne vecer UTZ,kdy budu dle MS 13+6tt.Ptala jsem se sestricky na placeni a ona se me zas ptala u jake jsem pojistovny,tak rikam,ze u VZP a ona,ze platit nebudu nic,ze si to nechaji proplatit u pojistovny a ja to mam zadara. :a:

In reply to by Ja.Zandysek

Vzp taky sem na to koukala že se to platí.Dělaj to i v ted nevim 16.týdnu a to se neplatí.Před chvílí sem psala meil na pojištovnu a když neodpoví tak tam normálka zavolám.To je divný že se to někde platí a někde ne. :00: :00: :a: :a: :a: :a:

Tak já jsem na to byla taky, jsem ze Zlína a tady je to zadarmo.Sranda je, že by to mělo být zadarmo všude, protože to lékařům hradí pojišťovna, jen někteří lékaři si chtějí namastit kapsi.Ale ve Zlíně jsou moc příjemní a ochotní, takto zkus tam.PAPA Gabča

In reply to by Gabikula

taky jsem byla ve Zlíně v Oscaru zadarmo,ale můj doktor mě původně chtěl poslat do Predika a to jsou soukromníci a ti by chtěli 1400,. Je to binec,oboje v jednom městě a ten rozdíl.Tak jsem aspon ušetřila na postýlku

ahoj, mně taky napsal můj gynekolog doporučení a měla jsem to zdarma. Sice jsem z Havířova a jela jsem kvůli tomu až do Olomouce, ale stálo to za to. Ten pocit, že víš, že je vše ok... a úžasný zážitek z ultrazvuku.

Děkuju půjdu na ně o ty peníze nejde.Bde mi 32 a za ten klid na duši to asi stojí.Tak se zkusím ještě optát.Tak přeju všem hezké těhulkování. :a: :a: :a: :a: :a:

mně můj lékař napsal doporučení a měla jsem to zdarma. Jinak by mně taky skásli o 1350,- Kč. A na tyto testy určitě jdi. Pokud vyjdou OK, nemusíš se bát tripltestu v 16. týdnu. Pokud by totiž ty vyšly nepřesně (což se občas stává), můžeš s klidem odmítnout odběr plodové vody - z toho 1 trimestrálního testu totiž budeš mít jistotu, že je všechno OK ;o)
Za ten klid to fakt stojí ;o))))
Míša

ahoj víš mně je 33 a tak jsem si ani nekladla otázku jestli to pojišťovna hradí či ne, jsem ráda, že tohle vyšetření je lepší než triple a že jsme tu možnost měli, prostě jsme to zaplatili a hotovo. Vem s sebou tatínka dítěte pro ně je to velký zážitek, uvidíte celé miminko v parádním rozlišení, to naše tam šermovalo ručičkama :-)
držím palečky ať vám všechno dobře dopadne, my máme právě po velkém ultrazvuku v 21tt :-)

I za ty peníze jsem na to šla, protože je to mnohem přesnější než tripl testy. A když ti tyhle vyjdou negativní, tak to, že by to potom nedopadlo, je méně pravděpodobné. Když bych na tom nebyla - u tripl testů bych se bála, ale takhle by mi bylo jedno jak tripl testy dopadnou, i kdyby vyšly pozitivně (byly by pravděpodobně falešně pozitivní).

Mě to taky nabízeli za 1400,.Tak jsem si zavolala do Zlína do nemocnice a tam to samé dělají zadarmo.Tak jsem šla tam.Ono je dobré se radši poptat,můžeš ušetřit.Tak si to obvolej v okolí,máš ještě na to čas.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky