Co je potřeba zařídit po narození miminka

11.11.2009

Zdravím všechny,chtěla jsem se zeptat-co je potřeba po narození miminka oběhat za úřady- jaké vyplnit papíry atd...
moc díky

:a: ahoj Marcelko tak v prvni rade jeste nez porodis si obehni detske lekare ktery ti mimi prijme budou se te v porodnici ptat k jakemu lekari budete chodit,pak az se mimi narodi tak zajdi na matryku pro rodny list a nded si zajdi na pojistovnu a pak na magistrat mesta tam musis vyplnit papyry na porodne a pridavky. a zbytek uz ti reknou na tom magistratu! neboj neni toho moc jen se to zda tak drzim palecky pa pa ;)

ahojky, nam prisel rodny list domu ale vsude je to jinak, jinak do osmi dnu zajit prihlasit na pojistovnu, byt, popelnice, zavolat hned po navratu z porodnice detske doktorce at se prijde na mimi podivat, porodne si vyridis na socialce ktera spada pod pracak.
Pavla, Ivo a Domisek

http://Domilex.mondozoo.com

Ahoj,všechny instrukce a papíry ti dají v porodnici.Ale co si pomatuju,tak jsme jeli na matriku pro rodný list,s tím pak na pojišťovnu přihlásit prcka a nakonec k dětské doktorce se zaregistrovat.Akorát nevím,jak s porodným,ale když zejděš na sociálku,určitě ti tam poradí :a:

Marcelko, pokud vím, v porodnici dostaneš instrukce. V naší jsme dostaly papír s pokyny a ještě nám to staniční sestra do nejmenších detajlů řekla. Já už si to moc nepamatuju, ale musela jsem na Obecní úřad kvůli rodnému listu, s tím pak na zdravotní pojišťovnu (stejná jako má matka). Už si nevybavuju jak to bylo s porodným... Taky chtějí v porodnici informaci o doktorovi či doktorce, která bude mít miminko ve své péči po odchodu z porodnice. Taky pozor na příjmení miminka, pokud jste svoji, stačí vzít do porodnice oddací list. Pokud nejste oddáni, bude příjmení miminka po mamince. Kdyby jste chtěli příjmení po partnerovi, musí se to předem vyřídit na Obecním úradu. Snad jsem alespoň trochu pomohla. Měj se krásně :a:

Většinou ještě tatínek v době kdy jsi v porodce, zajde na matriku, to ti vysvětlí v porodnici, pak po návratu do 8 dnů zajít na pojišťovnu a zařídit si návštěvu dětské lékařky. Pak si jen na pracáku zařídit porodné, to je myslím všechno.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka