Kojení,prosím o radu.

10.11.2009

Prosím o radu. Nikolce bylo včera 2měsíce,od začátku máme problémy s kojením,jsme na UM,ale to jsme dokrmovaly jelikož mám málo mlíčka a Nikolka brečela neustále hlady,pak nepřibírala,tak nám paní doktorka doporučila dokrmovat Nutrinolem.Jsem z toho neštastná,kojit bych chtěla ale mlíčka málo,už jsem vyzkoušela:pít čaj na podporu mléka,taky jsem vyzkoušela RICINUS COMMUNIS.Tak už nevěřím že by se mi mléko rozjelo,navíc malá poslední dobou,nechce se ani přisát,řve,rozčiluje se...Jsem bezradná. :r:

Holky nebuďte z toho tak nešťastné.Veškeré protilátky jste už dětem v mlíčku dali,když jste kojili alespoň 2 měsíce.Já prvního kluky taky kojila 2 měsíce a teď je mu 12 a zdraví jak rybka.Druhýho prcka jsem kojila 2 roky a nezdá se mi že by byl nějak zdravější než ten první.Je to na stejno.Mám teď 6 týdnů starou holčičku a když se mi zdá že mám málo mléka,tak vypiji třeba 2 litry džusu a hodně toho snim.Musíte opravdu hodně jíst a pít,na tom moc záleží.A zkusit hodně přikládat k prsu.Třeba každou hodinu.Stačí když si alespoň trochu cucne.Tak hodně štěstí.Lukyna

my máme skoro 3 měsíce a jsem na tom stejně...už kvůli tomu bulím,protože dneska to byl můj nejhorší den,kdy to prso fakt nešlo dát do pusinky,protože by se udusil...uvidíme v noci a zítra,ale bojím se si připustit,že je to konec kojení..nedávám to...taky závidím všem,co kojí..jsem hrozná matka...

http://www.prckoviste.cz/kekulinka

In reply to by kekulinka

Úplně vím co píšeš,taky kvůli tomu brečím,ale zase když vidím jak je malá spokojená když jí dám UM,taky si připadám jek nemožná,ale co nadělám.... :( Prcek je překrásný!

In reply to by Martinka.nn

ahoj nemožný nejste.já mám zase mlíka hodně a malá mi potom nepřibívala pak se zjistilo že to mám jak vodu tak jsme taky na umělé stravě.jednou denně ji dávám k prsu aby si zadudala a jinak jsme na umělé stravě.

In reply to by Martinka.nn

Holky,
Vůbec se tím nestresujte. Já i manžel jsme kojený nebyli. Oboum maminkám se mlíčko skoro ani neudělalo. A jsme oba zdravý a bez alergií. A takových nás běhá po světě mraky. Je to sice škoda, ale miminko potřebuje hlavně vyklidněnou maminku. Mám kolem sebe hodně kamarádek, kterým došlo mlíčko a všechny mají krásná tlustá miminka. Jestli to bude jediný problém, který budete řešit, tak budete nejšťastnější mámy pod sluncem :-) Hlavní je, že je možnost jim dávat kvalitní UM. Sice to není jako mlíčko, ale už se to tomu podle mě dost podobá.
Já sice mlíčko mám, ale malou jsem mohla začít kojit až po celém prvním týdnu. Ani mi po porodu nebyla přiložená k prsu. Kdybych se měla pořád stresovat z toho, že nejdůležitější pro miminko jsou první dny kojení, tak bych se z toho zbláznila. Prostě tak to je a hlavní je, že miminka se usmívají, když nás vidí. :-)

In reply to by Martinka.nn

ale představy o kojení jsem měla jiné...pořád si dávám všechno za vinu,už nevím,kde sehnat pomoc,ale asi už to nezachráním...taky si říkám,že je to spokojeny miminko,když dostane UM,ale to kojení je kojení,co si budeme říkat,že?no uvidíme,nic s tím bohužel nenadělám,pokud už si prso nevezme..budu aspoň odstříkávat,pokud už to nepůjde jinak....díky moc za podporu...pomůže to aspoň na chvilku..díky

http://www.prckoviste.cz/kekulinka

In reply to by kekulinka

Holky neblázněte! Kojit je fajn, ale pokud se stresujete, tak je lepší, když mají miminka spokojenou maminku. Já jsem si myslela, že kojit je snadné, dám prso a miminko saje. Jo jo, realita je jiná.
Rozhodně si z toho ale nedělejte hlavu. Na UM vyrostla spousta lidí.
J.

In reply to by kekulinka

Ahojky holky, pokud uz nevite co a jak s prckem a kojeni, tak pisnete kytiii osobni spravu, ja jsem od porodnice nekojila, nikolka to neumela a kytiii mi moc pomohla. Nikolce budou 16. 4 mesice a dneska jsme prvni den bez UM. Jinak se nenechte nicim odradit, ja prvni tri tydny odstrikala max. 10 ml za den a dneska uz kojime. Musim jen dodat, ze s klobouckama, nikca neumi "chytit" moji bradavku. Preju hodne zdaru pri snazeni, Nada a Nikolka

In reply to by kekulinka

tak zkus postupne jen davat min um a uvidis, ja jsem se rozkojila az po 3 a pul mesicich a ver mi, ze to byl boj a jeste porad je, nikcu mam na prsu kazdou hodinu, ono jde jen o to se uklidnit. Uvidis, pokud to nepujde tak se taky nic nestane, jestli bys potrebovala s necim poradit klidne napis a ja rada pomuzu :)

In reply to by kekulinka

Tak to je fajn!Malá se mi taky v noci chytla a asi jí to stačilo jelikož pak zas klidně usnula,tak jí to asi stačilo,ale tak to bývá skoro každou noc.Ráno si jen cucne no a pak brečí,tak jí přikrmim a pak ode mě nechce,celí den.Ono totiž asi není co...Kojím asi tak 10min.z jedno 10min.z druhého.Kolik asi tak vypije to vážně netuším.

ale z vlastní zkušenosti vím, že pokud se nechce přisát a prso opravdu odmítá, ale láhev si vezme ochotně a vše vypije tak je s kojením konec. Velké starosti bych si s tím nedělala, dala jsi malé co jsi mohla a ten základ protilátek určitě už má. Pokud není alergie v rodině, tak si myslím že UM ji určitě neublíží, začne přibývat na váze, s plným bříškem bude klidnější a ty míň vystresovaná, jenom sama musíš přijmou, že to tak prostě je a že jsi pro kojení udělala max. Přeji vám oběma hodně štěstí

Také jsem měla zpočátku málo mléka, tak jsem přikládalo co půl hodiny a nyní nám to stačí... Držím palečky ať se rozkojíte.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka