holky prosím poraďte,

09.11.2009

přišlo vám domů rozhodnutí o mateřské? :00: Byla jsem v práci odevzdat žádost, předala jsem ji účetní, ale zatím mi nepřišlo žádné písemné rozhodnutí (peníze už na účtu mám). Ono totiž nějaký papír potřebovat určitě budu :§) Aspoň myslím. Na mateřské jsem od 11.10.2009
A ještě neco: je nutné jít na zdravotní pojišťovnu nahlásit, že jsem na mateřské nebo to udělá zaměstnavatel?
:+^*:

Mooockrát děkuji za odpověď.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, tak hlavně že ti chodí penízky. Nejlepší máš zavolat si na socku i na pojišťovnu a tam ti řeknou, aspoň to budeš mít z první ruky. Já jsem na mateřské od 22.10. a zaměstnavatel to ještě ani nenahlásil na socku :$$: takže peníze nedostávám. No než poslal na socku nemocenskou tak mu to trvalo 4 měsíce, takže jsem smířená s tím, že první mateřskou dostanu tak nejdřív v lednu - bohužel na ně není metr.

Ahojky, papír mi taky žádnej zatím nepřišel, ale na pojišťovně mi paní říkala že to musím nahlásit, to zaměstnavatel prej neřeší. Já jsem Metalka tak nevím, možná ostatní to maj jinak. Každopádně jsem tam poslala manžu a stačilo. Prý si to tam jen nacvakala od kdy jsem nastoupila.

Ahojky, tak já jsem na mateřské od 23.10.09 žádnej papír mi taky nedošel :( , i když jsem slyšela, že by měl dojít..
Všechny dokumenty by měly být písemně.. a k tomu se vztahuje, že i každá změna musí příjít písemně.. :n:
No a na pojišťovně jsem taky nic nehlásila - jsem u ZPMV, tak teď jsem z toho docela blbá.. Doufám, že zas nebude nějakej problém.. Hezkej večer.. :a:

tohle jsem přesně řešila, rohodnutí posílají jen pokud dostáváš málo peněz, od nějaké výše to už neposílají. Já ho potřebovala kvůli zdravce a tak jsem si zavolala na OSSZ a paní mi obratem rozhodnutí poslala.
www.prckoviste.cz/julinka

Mě přišlo rozhodnutí o výši mateřské.A na pojišťovnu radši zajdi.Já jsem u ZPMV a tam se vyplňuje formulář,že nastupuješ na mateřskou. :a:

In reply to by zuzallica

No u mě to bylo tak,že po porodu šel manžel nahlásit dceru na pojišťovnu a baba na něj hleděla,že jsem na mateřské,že jsem to nenahlásila.Tak dala manželovi formulář a já ho tam pak vyplněný odnesla.Jo a bylo to v Brně,ale to by na to asi nemělo mít vliv. :a:

Ahoj, taky mi nic nepřišlo, ale penízky chodily, na pojišťovnu jsem nic nedávala, až když se malý narodil, tak jsem ho šla přihlásit..

Ahoj, mně žádný papír o výši mateřské nepřišel a ani jsem ho nepotřebovala. A s tou pojišťovnou myslím, že to hlásit nemusíš, udělá to zaměstnavatel :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka