Nas boj s kojenim...

09.11.2009

Ahojky holky, tak zacnu pekne od zacatku...
Nikolka se narodila 16.7.2009 v ceskobudejovicke nemocnici. Nikdy sem si nemyslela, ze kojeni muze byt nejaky problem, ale to jsem se hodne spletla :( Uz na sale, kdyz mi ji prilozili k prsu se nikca nechytla, ale nikdo to nijak neresil. Na pokoji jsem zkousela vse a dokonce i kloboucky, ale proste nam to neslo i pres to, ze mliko bylo. Tak jsem se smirila s tim, ze budu odstrikavat a davat MM z lahve a tak jsem prvni 2 tydny jen odstrikavala, na nic jineho mi nezbyval cas :( po 14 dnech jsme sli na prevazeni a ukazalo se, ze Nikca nepribiva, protoze mam malo MM, den na to jsem diky nervum uz neodstrikala ani kapicku a presli jsme z MM na UM, to jsme vydrzeli 3 tydny a jednoho dne rano jsem se probudila s mokrou kosili. Ani nevite, jak jsem na to koukala, byla jsem stestim bez sebe a zaroven jsem se bala, ze ten kolotoc zacne nanovo, ale odhodla jsem se a zacla jsem opet odstrikavat Prvni 3 tydny jsem za cely den nedala dohromady vic nez 10ml a vazne jsem uvazovala o tom, ze se na to uz vykaslu, ze to nema vubec cenu. Rekla jsem si, ze kdyz se musim snazit ja, tak nikca taky, at to nema zadarmo. Nasadila jsem kloboucky a poridila jsem si vahu, abych vedela, kolik toho vlastne vypije. Ze zacatku to nebyla zadna slava, po 40 minutach kojeni vypila tak 5 max 10ml a stejne sem musela odstrikavat. Postupem casu to bylo lepsi a lepsi, zacala jsem davat dohromady i 200 ml za den a byla jsem stestim bez sebe :) Nyni uz kojime cca mesic a pul a zitra se pokusim zrusit UM, uz ode me vypije kolem 500 ml dene, tak tech 200 co jsem davala nutrilonu uz bude muset zvladnout sama.... :)
Snad se nam to povede.
A na zaver bych chtela poprosit vsechny co s kojenim bojujete, vydrzte, ty milackove za to 100% stoji. Ted mam Nikcu na prsu po pul hodine nejdyl po hodine, ale verim, ze i to se casem srovna. Ne nadarmo se rika, ze trpelivost prinasi ruze.
Tento clanek jsem venovala kytiii, ktera mi v tomto boji hrozne moc pomohla a jsem ji za to vdecna a nikdy ji to nezapomenu.
Omlouvam se za takovy sloh, ale musela sem vam to sem napsat, aby jste videli, ze ikdyz to vypada beznadejne, tak beznadejne to neni!!! dobrou noc vsem a hodne zdaru pri kojeni :)

Ahojky. Tak my taky bojujeme s kojením. už skoro 2 měsíce. Malej vůbec nepřibíral, mě se ztrácelo mlíčko, doktorka nám už předepsala Bebu a prý mám zkusit dokojovat aspoň ještě 2-3 týdny. Tak jsem byla smutná, ale říkala jsem si, že aspoň na mě nebude tak odkázanej a budu si moct dát vínko, hubnout a tak. Zvrat přišel, když jsem s tou krabicí stála ve frontě v Hypernově. Jakoby mi najednou všechno došlo, že už nebudu kojit a uvědomila jsem si, jak je to nádherný, když u mě malej spokojeně papká a jak je to pro něj důležitý a žádná umělá strava se tomu nikdy nemůže vyrovnat. z ničeho nic jsem se rozbrečela, lidi na mě koukali jak na blázla. Dorazili jsme domů, sedla jsem k netu a sháněla rady, i Kytii mi moc pomohla a poradila. Pak jsem kojila a odstříkávala, kojila a odstříkávala. Mamča i babi mi nadávali, že malýho týrám hlady, že je chudáček, ať mu dám pořádně najíst. Jen můj manžel mi pomáhal, chystal mi jídlo, hlídal malýho, abych se mohla dospat. Zlatíčko. Pořád kojíme. Malýmu bude 5 měsíců. Není to nejlepší, občas je to zoufalý, občas musím malého trošku přikrmit Bebou, ale kojíme. A doufám, že ještě nějaký čas budeme a jen tak to nevzdám. Jsem ráda, že je nás víc a vím, že v tom nejedu sama :a:

In reply to by Magdík.H

ono se to hodně zlepší se zavedením příkrmů :)
- jak se uklidníš, že malej nemá hlad, protože papká normální jídlo, tak se i tvoje mlíčko upraví... navíc pak už budeš jen dokojovat po jídle a tak můžeš kojit klidně do roka nebo dýl :)

taky valcime s kojenim,ale vlastnimi silami se nam dari aspon castecne,je to boj,je to ale to nejmensi co pro nej muzu udelat
drzim palce vsem co bojuji at se nevzdavaji :a:

Ahojte holky,
pridam taky par radku do debaty - jestli muzu...
Nejsem sice maminka maleho miminka, ale uz o trosku vetsi slecny (pozitri 19 mesicu), ale stale jeste kojime. A kojeni obe moc milujeme!
Musim rict, ze mam vzdy strasne velkou radost, kdyz tu ctu neco podobneho. Ta vule, to odhodlani - opravdu pred vama smekam!
Ja rikam: kdyz clovek neco moc chce, tak se mu to vzdy splni.
Preju vam hodne spokojenych chvilek s miminkama v naruci a at mlicko tece proudem:
SHARANE+LUCINKA
PS: Kytii taky moc zdravim - je totiz skvela a musi se ocenit, ze tu tak holkam pomaha!!!

In reply to by sharane

Pani,19mesicu.To je super!Taky si myslim,ze pokud mliko je,tak neni nic ztracene.I kdyz samo jsou maminky,ktere proste nemuzou kojit nebo to proste nejde.Pises,ze kojeni obe moc milujete.Rekla bych,ze chvilky u kojeni jsou ty nejkrasnejsi chvile,jaky muzou bejt!!!Ja miluju tu intimitu mezi mnou a malou.Proto taky rada kojim nejradeji doma a v klidu bez lidi.

In reply to by lucy lu

Tak jeste posledni radky a uz mazu opravdu smer postel :o)
Jojo, kdyby mi nekdo pred rokem a pul rekl, ze budu tak dlouho kojit, asi bych neverila - ale o to krasnejsi to ted je :o)
Napsala jsi to moc hezky, Lucy lu - ta intimita je tak silna, ze se kolikrat od sebe nedokazeme s malou odtrhnout. Je to tak silne pouto, ze to jde stezi jen popsat!
I vam preju jeste mnoho takto krasnych chvilek. Uzivejte si je plnymi dousky.
Krasnou dobrou noc:
SHARANE+LUCINKA

In reply to by sharane

dekuji moc, ja jsem se rozhodla, ze budu kojit minimalne do roka i kdyby jen castecne a budu bojovat!!! Me hrozne vzdycky mrzi, kdyz se nekdo na kojeni vykasle jen z pohodlnosti a takovych lidi znam spoustu a vubec to nechapu, nejhorsi je, kdyz na me kazdej kouka jak na blazna, ze se snazim plne rozkojit a porad posloucham, ze uz muzu davat mrkvicku atd. tak proc se namaham :( ale nikca za to stoji at si kazdej rika co chce!!!

In reply to by samantha.co

drzim ti palce, at ve svem odhodlani vydrzis i nadale ... uvidis, ze cim dele budes kojit, o to vice si to pak budes uzivat...
( ja uz ted treba vim, ze to jednou poradne obulim, az jednou s malou prestaneme)
a se tvym nazorem plne souhlasim: taky nechapu, kdyz to nekdo zabali pri prvnim problemu - vzdyt se to vzdycky da aspon zkusit zachranit!
nenechej se rozhodne ovlivnovat okolim a delej to tak, jak nejlip sama citis!
jeste jednou drzim palce, at vam to jde s nikcou jako po masle...
dobrou noc a krasne sny:
SHARANE+LUCINKA

Gratuluju,perfektne jsi to zvladla :one:
My uz jsme taky parkrat zabojovaly.Naposledy mi mala totalne bojkotovala kojeni.Trvalo to skoro 14dni!!Dokonce i v poradne mi Dr.poradila,abych na vecer kdyztak prikrmovala! :n: :n: Nedala jsem ani kapku UM do dneska.Mala uz mi zas pekne papka.
Jinak Kytii,mi vzdycky taky moc pomohla :one:
Tak at se vam dari :a: :a:

In reply to by samantha.co

4mesice a skoro 2tydny.Jeste predevcirem se mi mala vztekala u kojeni.Bylo to sileny!!Prisala se,odsala,prisala,odsala,bylo to sileny!Trvalo to skoro 14dni :n: A najednou je po vsem.Vydrzela jsem.
Kdyz se mala narodila,tak druhej den v nemocnici se vubec neumela prisat k prsu!!Vsichni kolem mi tam s ni pomahali,ale nakonec to vzdali,s tim,ze ji pravdepodobne budu muset davat UM.Mleka jsem mela az az,a tak jsem ze zacatku nedelala nic jineho nez odstrikavala do flasky.Cely dny jsem chodila jen s odsavackou u prsa!Pak se mala asi po tejdnu z niceho nic prisala a ja mohla flasku zahodit :dance:

In reply to by lucy lu

Tak to je dobre, ze jste to vydrzeli!!! Ja bych se moc chtela zbavit tech kloboucku, protoze mam bradavky v poradku, ale zatim nam to moc nejde. No ale na druhou stranu jsem rikala, ze je jedno jestli s klobouckama nebo bez, pro me je dulezite, ze kojime!!! Nikdo neveril, ze se po takove dobe jeste rozkojim a nakonec to slo a snad to zvladneme i bez UM

In reply to by samantha.co

Pokud je to pro tebe dulezite,tak je jedno,jestli s klobouckama nebo bez.Hlavne ze porad kojis.Nebo spis,hlavne,ze jsi se zas tak paradne rozkojila.Je to asi urcite i o psychice.Ja ze zacatku mela kolem sebe dost lidi,co mi rikalo,at dam radeji maly flasku s UM a to me nervovalo!Pak jsem se na ty vsechny kecy vybodla a hledela si proste svyho.No ale,vzdycky,kdyz se nam to kojeni zklidnilo a ja prestala resit,jestli je mleka dost,tak pak prisel spurtik a nebo ted tohle bojkotovani :s: Ted uz je zase klid,tak cekam,za jak dlouho prijde boure :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky