Závadné kočárky - stanovisko ČOI - důležité !!!

08.11.2009

Pro maminky, co vlastní zejména Quinny Speedi, MAXI-COSI Mura a COLETO model AUSTIN 4.

http://www.coi.cz/cs/spotrebitel/rizikove-vyrobky-rapex/ostatni-vyrobky…

:a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, já to řešila s prodejcem od toho německého testu a i po opakovaném testu od ČOI. Teda vidím prvně, že se u quinny speedi jedná jen o barvu chilli - tu naštěstí nemám. I tak (už se to táhne skoro 2 měsíce) se proti tomu výrobce Dorel striktně ohradil, nechal udělat nezávislou kvalifikovanou laboratoří nové testy, které jsou v souladu s normami EU a je nyní ve správním řízení s ČOI, která výrobce ani o výsledku neinformovala přímo a na testy si vzala privátní subjekt, což nebývá zvykem. No, prostě to není asi až tak úplně čistá hra :a:

In reply to by Gabrielka

Věc: Odpověď na dotaz – Test dětského kočárku Maxi Cosi Mura

Vážený pane,

k Vašemu dotazu sdělujeme následující:

Česká obchodní inspekce nechala testovat dětský kočárek zn. MAXI COSI MURA 4 Golden OAK art. 68102270, EAN 8712930025634.

Výsledek posouzení a rozboru se týká výrobků tohoto číselného označení.

V případě, že skutečně vlastníte identický výrobek (shodné číselné označení) s výrobkem testovaným, máte možnost výrobek u prodávajícího reklamovat.

Uplatněnou reklamaci má prodávající v souladu s ust. § 19 zákona č. 634/1992Sb., o ochraně spotřebitele povinnost přijmout a vyřídit (včetně odstranění vady) bez zbytečného odkladu nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě.

Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace.

Dále upozorňujeme, že prodávající odpovídá kupujícímu za to, že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou, zejména, že je bez vad. Shodou s kupní smlouvou se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů, je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se věc obvykle používá. Připouští-li to povaha věci, má kupující právo, aby byla věc před ním překontrolována nebo aby její činnost mu byla předvedena.

V případě, že jde o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.

Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.

Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny z věci nebo může od smlouvy odstoupit.

V případě, že nebudete souhlasit s vyřízením své reklamace prodávajícím, doporučujeme kontaktovat nezávislého soudního znalce (seznam znalců naleznete např. na www.justice.cz), který vady odborně posoudí a vyhotoví posudek, pro případný soudní spor.

Pokud nedojde k dohodě mezi kupujícím a prodávajícím, může se kupující domáhat svých práv pouze soudní cestou. Ze zákona pouze soudy mají oprávnění vstupovat do takto uzavřených vztahů.

Pro Vaši informaci uvádíme, že zjištěné výsledky rozborů jsou postupovány Ministerstvu zdravotnictví. Dozor nad tím, zda na trh a do oběhu jsou uváděny bezpečné výrobky provádějí podle působnosti, vyplývající z povahy konkrétního výrobku, orgány dozoru stanovené zvláštním právním předpisem (výrobky pro děti a hračky do tří let věku z hlediska hygienických požadavků a zdravotní nezávadnosti provádí orgán ochrany veřejného zdraví).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka