Buzení miminek v noci

08.11.2009

Ahojda všem, chtěla bych se zeptat, jestli budíte miminka v noci na krmení a případně po jaké době?Mám doma 5ti týdenní miminko a přijde mi, že si spánek v noci protahuje. ze začátku spala 4 hodinky, pak 5, potom 6, až se dostala i k 7 hodinám spánku v noci. Např.dnes už jsem jí budila po sedmi hodinách a čtvrt, protože už se mi zdálo, že spí opravdu dlouho. Plně ji kojím - 7x denně, ale nevím, jestli ta 7 hodinová pauza není moc dlouhá.Mamka i tchýně a celkově starší lidé s odrostlými dětmi mi říkají, že ji budit nemám, že se sama vzbudí, až bude mít hlad. Musím ještě dodat, že prospívá a přibývá velmi hezky - naprosto standartně, jak máme ověřeno z vážení od doktorky. Díky za rady, postřehy a názory.

Kliknutím vložíte smajlíky:

u 5 týdenního miminka je 7 hodinová pauza opravdu moc... ale ne pro ni, ale pro tvá prsa :(
- kdyby se ti začalo zdát, že ti mlíčka ubývá, je to právě tou dlouhou pauzou v noci, takže být tebou, tak v mezičase jednou odstříkám... budeš mít jistotu, že bude mlíčka pořád dost a můžeš si tak udělat zásoby do mrazáku :)

In reply to by Kytiii

Já jsem postřehla, že když si udělala takhle dlouho pauzu, měla jsem úplně nalitá prsa. Takže už jsem nad tím odstříkáním taky přemýšlela, díky za radu. Zkusím to. mě šlo o to, jestli ji nechat spát, nebo budit. Pokud jí to neškodí, tak ji budit nebudu a odstříkám.

Naše malá spinkala v noci i osm hodin a dr. říkala, že dokud přibívá a přes den jí chutná, tak to nemusíme řešit.. tak jsme si to hezky užívali :one:
Teď je jí 7 měsíců a spinká tak 4 hod max :\/:

Takhle to měla moje sestra, malá ji spala celou noc i deset hodin v kuse, moc nepřibírala, doktorka ji řekla, že jí má budit po třech hodinách a kojit. Tak to začala dělat, totálně si tím rozhodila denní režim, z hodného a spokojeného mimča měla doma protivnu bestii, která ji stejně nenabírala na váze. Tak se na nějaké buzení vykašlala. Dneska je Elišce rok, je úžasná a váhu i výšku má ideální. Já mám sama dvě děti, moje zkušenost je, že pokud takhle spí, tak je mimčo spokojené a nic mu nechybí. Já osobně ti závidím, ke druhému synovi jsem vstávala i 6x za noc, bylo to strašné. Katka

In reply to by KatkaD

Tak mě zatím přibírá, taky ji nechci nějak do spánku šťourat. Přes den ji budím po 3 hodinách, nebo pokud v noci spí tak dlouho a má pak větší žravou, tak klidně po 2.Přijde mi,že je tak spokojená.6x za noc bych tedy vstávat nechtěla.to tě lituju.

In reply to by beibinatko

Taky jsem byla na pokraji šílenství, když konečně nad ránem usnul, tak v šest vstával starší syn, že si prý jdeme hrát, nebyla jsem úplně nejpříjemnější maminka:)) Pokud se ti zdá, že malá je spokojená, tak ji nechej spát, ona je evidentně v pohodě.Katka

In reply to by beibinatko

určitě bych nechala spinkat , my stávali každé dvě hodiny a to nedobrovolně , jak přes den tak v noci... trvalo to měsíc a pak mála spala i celou noc , mno báááječné to pak bylo, i když jsem z toho ze začátku byla také trošku v obavách ale nebudila jsem za žádnou cenu jelikož jsme přibývali jak jsme měli....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka