Kolik pěněz?

09.11.2009

Ahoj nevíte podle čeho se určuje výše alimentu teda kolik by měl platit otec dítěte peněz?Díky za rady předem

Kliknutím vložíte smajlíky:

Shodou okolnosti muj manza toto musel absolvovat nedavno (jeste tehdy pred svatbou a ja byla v 5mes.). Bejvalka zazadala o zvyseni alimentu, soud nebral v potaz nic, ani splatky, pujcky, zivotni minimum ani to, ze ma manzel smlouvu na dobu urcitou a muze byt za mesic bez prace pokud mu ji neprodlouzi a napalila mu aliky jen podle vyse prumerne mzdy. Zvyseni o 300%. Dovedete si predstavit mou radost a nadseni a hlavne ted, kdyz ja jsem na materske a musime platit takovou palku... :( Radila jsem se s pravnikem po tlf (bohuzel nebyl u soudu neb jsme pozvanku dostali den pred jednanim soudu :( vivat nas soudni system) a ten rikal, ze soud prihlizi k splatkam, pujckam, dalsi vyzivovaci povinnosti byt je zatim jen v brisku, ale nakonec neprihlizel k nicemu. Bylo mu to uuuuuuuuplne jedno. Tot ma zkusenost. Takze je to asi podle toho na koho narazis na jakeho soudce...

Koukám,že už jsi ve 33tt,to už bys měla zažádat ještě před porodem,ono se to vždy tak trochu táhne. Vyplatí se investovat do právníka.

Přiznám se, že nevím jak to funguje teď, ale když jsem byla menší a bydlela s mamkou a jejím přítelem, tak si jeho bejvalka zažádala o zvýšení alimentů a aniž by byl s mojí mamkou ženatý tak soud bral v potaz příjmy domácnosti. Dívali se na jeho a její příjmy a vůbec je nezajímalo, že mamka má svoje vlastní dvě děti, které musí živit, platí různé pojistky, byt a půjčky....to je vůbec nezajímalo...prostě žijete ve společné domácnosti, tak máte smůlu. Je to tak 10let zpět tak se to asi změnilo, ale faktem je, že když jsem se před 4 lety po škole hlásila na pracák, tak jsem šla i na socku v naději, že dostanu nějaké peníze a první co bylo tak se mě zeptali s kým bydlím a kolik vydělává - řekla jsem že s přítelem a má 11 hrubého a paní na mě začala ječet "a co byste chtěla, vždyť 11tis vám oběma musí stačit, to na dávku nárok nemáte", takže asi tak.

A ještě rada - když budeš žádat o výživné, tak vždycky dej vyšší částku, než skutečně chceš nebo doufáš, že dostaneš... protože většinou se to vždy trochu snižuje, protože s tím asi otec dítěte nebude souhlasit, takže on má pak pocit, že tím něco získal, když ti to sníží, a ty budeš mít manévrovací prostor, abys dostala aspoň to, co chceš...

Výše výživného se vždy určuje podle dvou základních kritérií – na jedné straně se jedná o schopnosti, možnosti a majetkové poměry povinného a na straně druhé o odůvodněné potřeby oprávněného.
Pokud jde o stanovování výživného, soud postupuje dle kritérií naznačených výše, tj. neřídí se nějakými tabulkami, z nichž by vyplývalo, jaké výživné je u takto starého dítěte vzhledem k příjmům otce přiměřené, neboť každý případ je nutné posuzovat jednotlivě, každý případ je jiný.Je nutné vzít v potaz též další vyživovací povinnosti.

No myslím, že se to počítá z jeho platu + se přihlíží na to, jak je dítě staré a co potřebuje. To je moje úvaha. Ale nevím to jistě, protože já otce do RL neuvedla :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka