Můj bleskový porod

07.11.2009

Ahoj holky. Teď mám chvilinku čas, málá šla spinkat, tak se sváma musím podělit o zážitek z mého prvního porodu. Pro mě to byl tak silný a emotivní zážitek že bych si ho ihned zopakovala.
Termín narození naší Kristýnky byl stanoven na 1.11 a 3. 11. V noci 30.10 asi ve dvě hodiny ráno mě vzbudilo že mám úplně mokré kalhotky, myslela jsem si že mě nejspíš malá kopla do močáku a že jsem to neudržela, na záchodě jsem však zjistila že ze mě vychází strašné množství hlenu s kapičkou krve. Vzala jsem si vložku a manželovi zdělila že mi právě odešla hlenová zátka a že možná pojedem. Šla jsem si lehnout, sem tam jsem cítila bolesti břicha ale nebylo to nic strašného, tak jsem to neřešila a mezi bolestma jsem usínala.
V šest hodin ráno byli bolesti pravidelnější, to už jsem je začala počítat. Na předporodnim kurzu nám bylo řečeno že do porodnice máme jet až budou kontrakce po 5min. 2 hodiny že to bude tak akorát. Od 7hod. jsem je po 5 minutách měla ale furt to nebolelo tak jak jsem si představovala. Dala jsem si tedy sprchu, umyla si vlasy-aby neřekli že tam jedu umaštěná. Veškeré kontrakce jsem trávila na míči, manžel se najed a v půl desátý jsme vyrazili do porodnice. V porodnici mě připnuli na monitor, s tím že jsem prvorodička a jestli nebudu mít nález na čípku tak mě pošlou domu. To už jsem měla bolesti po 3minutách, dali mi vyplnit papíry- což je pěkná blbost, já nebyla schopná číst natož něco vyplňovat ještě že tam byl manžel. Když mě odpojili čekalo se na doktora aby mě vyšetřil, manžela poslali do auta pro tašku,že už tam zůstanu, stím že jestli porod půjde dobře tak to bude tak za 4-6 hodin. Najednou jsem měla strašný pocit že se asi podělám, řekla jsem sestřičce že potřebuju na záchod, ona na mě koukla, musela jsem jí popsat co cítím a na záchod mě jít zakázala až mě doktor vyšetří. Přišel doktor sáhl do mě -otevřená na 9 cm. Pak kolem mě začal pravej chaoz, rychle převléct z vyšetřovny jsem šla rovnou na kozu tlačit. Manžel přišel s taškou a hned ho šoupli ke mě ani se nestačil převléct. V 10 55hod. byla malá na světě.
Po svých zkušenostech tvrdím že bolesti jsou pakárna, ty mi vůbec nevadili, u toho tlačení je to o něco horší, člověk má pocit že se rozerve, což jsem se trochu rozervala ale vydržet se to nechá. Na druhou stranu jsem byla malinko zklamaná že to šlo tak rychle, chtěla jsem si to v porodnici trochu užít ale takhle....To že už je malá venku jsem si začala uvědomovat snad až večír, vůbec jsem nemohla spát byla jsem plná dojmů z toho zázraku. Přestože to bolí pro mě to byla jedna z nejúžasnějších věcí co jsem kdy v životě zažila. Takže holky které se chystají rodit nebojte se je to fakt ZÁZRAK.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Moc a moc gratuluji k rychlému a pohodovému porodu. Měla jsem to taky tak a opravdu mě mrzí, že už si to nezopakuji neb manžel druhé dítko nechce. Rodince přejeme mnoho štěstíčka a zdravíčka. Markéta a Anička

In reply to by vladenka_k

Myslím, že asi těžko. Říká, že chce dát Aničce to maximum co bude moct. Když budou ty dětičky dvě tak už to nepůjde. Myslí tím hlavně školy, kroužky a tak.

In reply to by miia

No takhle je to u nás: Můj přítel se rozvedl (příští rok mu bude 40) a z prvního manželství má kluka 11. Taky se domluvili na jednom dítěti ze stejných důvodů... Pěknej hajzlík rozmazlenej a ničeho si neváží!!! :w: Ale to je individuální... No a teď jsme spolu a mimi chtěl (nepočali jsme náhodou ale cíleně) já chtěla vždycky 2 děti. Teď mi bude 23 tak mám dost času, ještě nevím jaké to je vychovávat tak nebudu dělat závěry. :#o: Přítel je dost neoblomný ale chtěl holčičku (čekáme kluka) tak mám naději že si to ještě rozmyslí... :girl: Nakonec bude mít děti 3 - to by byla sranda :C]]: :C]]:

In reply to by vladenka_k

jé, tak to u nás je to naopak, už máme 2 kluci a manžel by chtěl třetí mimi určitě. Já vždy chtěla jen 2, ale potom když to zas nebyla holčička tak jsem připustila že za 1O let skusíme to třetí a doufám že se už povede holčička a kdyby ne, do 4 nejdu ani náhodou :s:
A jinak zajímavý, první porod jsem měla taky strašně rychlí a vypadalo to že ten druhý bude úplně stejný a možná by i byl, kdyby uprostřed vše neutli a nemusela jsem na císaře. Už jsem byla napůl otevřená, kontrakce v pohodě, sice u obou jsem je měla od začátku po 5minutách ale slabounké.

http://donik1.mondozoo.com - prosím klikni mi, díky moc
http://www.prckoviste.cz/donik Olina & Dominik & Nikolas

Gratuluju a jsem ráda, že jsi to cítila jako já-já jsem porodila za 2hod, dokt. se mi nejdřív smála, že to bude trvat tak 8hod. Byla jsem pak překvapená až zklamaná že to už je vše a už to nebude bolet :-) už se těším na další porod...

In reply to by Terez

Jé to jsem ráda že nejsem jediný blázen kterej byl z té rychlosti zklamaný. Každý mi říká jaký jsem měla štěstí že to šlo tak rychle ale já po porodu taky cítila zklamání. Když teď před nikým řeknu že bych čas vrátila abych to mohla zažít znovu tak si každý klepe na čelo...cítila jsem to přesně jak popisuješ.

holka jak já ti závidím... :$$: Já měla bolesto od tří od rána.... bylo to celkem v normě až asi čtyř odpoledne, pak mi praskla voda a ,alá se narodila až druhý den 1:25 :00: Já si té porodnice opravdu užila :s: Ale výsledek za tu bolest opravdu stojí :girl: Ale ty jsi měla opravdu ukázkový porod :one:

Tak to jsi měla krásný porod a buď ráda, že to lo takhle rychle a bezproblémově :) Pozdravuj miminko a přeji oběma zdravíčko a miminku hodně štěstí do života :tanec:

In reply to by vladenka_k

Neboj, půjde ti to taky tak dobře,strašně záleží na psychice, neříkám že to nebolí ale mě vadila až ta poslední fáze zbytek mi přišel že se nechá v pohodě vydržet. Klidně bych si to zopákla.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka