Jak je to z příkrmama

09.11.2009

Holky potřebuju radu 16.11 nam budou 4 mesíce zatim plne kojim ale jak je to z prvníma přikrmama mužu uz je malému dát nebo musim čekat opravdu az do ukončeného 6 mesíce :#o: dekuji za pomoc

Uz za mesic mu muzes dat ty, co jsou od 4.ukonceneho mesice. Nas Marta mel taky 4mesice nedavno a dr. rekla, ze jeste mesic musime pockat, nez prvni prikrmy od toho uk.4.mesice. Takze jeste cekame.

Ahojky, já teda zatím malýmu nic nedávám a jen kojím. Taky jako ty po dvou, třech hodinách. Nepřibírá nějak závratně, ale je spokojenej, to je hlavní. Někde jsem četla, že dětem stejně vyhovuje MM do půl roku nejvíc. Že když se jim začne něco dávat už od 4. měsíce, zbytečně se jim zatěžuje trávící systém, kterej na to ještě často není připravený. Takže, pokud to situace nevyžaduje, nebo není nějaký důvod příkrmy dávat, stačí MM. :a:

Ahojky, nejlepší je se poradit s doktorkou. Naše mi řekla, že od 4.měsíce můžu začít pomalu zkoušet. Plně kojím a začala jsem dávat dopo a odpo půlku skleničky ovoce ( nejdřív samozřejmě jen pár lžiček), protože zeleninku nestrávil. Teď pomalu zkoušíme i v poledne zeleninku a zatím dobrý. Vše zapíjí buď mým MM nebo čajem proti prdíkům s trochou hruškové nebo švestkové šťávy na kakání. Tchýní se nenech blbnout. Kdybych nešla za měsíc do práce, taky bych jen kojila. Pokud přes den pije po 2-3 hodinách, je to optimální. V noci záleží, jak Ti to vyhovuje. Až toho budeš mít plné kecky, můžeš vyzkoušet na noc nějakou kaši.

Jééé to jsme stejně staří!!§ Kryštůfkovi budou taky 16.11. 4 měsíce...kolik jste měli porodní váhu a míru a kolik ve 3 měsících?

In reply to by Koppovka

Tak večer napapáme a nejpozději v 19.30-20h spí a první jídlo většinou ve 3.30, dnes například v 5h...no a přes den si taky něco mezi jídlama schrupne, buď hodinu nebo 30 minut...a vy?

já jsem Lukáška nekojila a i tak mi dr říkala ať počkám do ukončeného 6 měsíce,A ty pokud kojíš tak to s příkrmy neuspěchej a začni až v tom ukončeném 6 měsíci.Miminko má všechno důležité z tvého mlíčka.Petra a Lukášek

Ahoj, no já osobně si myslím, jestli v pohodě kojíš, miminko přibírá a nejí nějak moc často, že je to úplně zbytečné a neměla bys dávat nic. Je to i zbytečná starost navíc. A miminku to zbytečně zatíží trávicí systém. To je můj názor. Ale pokud bys vážně chtěla a nemohla to vydržet, tak po ukončení toho 4 měsíce něco dát můžeš. Buď kašičku, nebo nějakou zeleninku....V postatě to nevadí. Ale já bych stejně na tvém místě počkala. Já dávám umělé mléko, máme 5 a půl měsíce a teprve teď jsem začala dávat občas kašičku. A to jsme odzačátku na umělém....Ale je to tvoje věc a určitě klidně můžeš. Když se prohrabeš červíkama trochu zpátky narazíš na spoustu rad o příkrmech...

In reply to by mikoss

prave tchyne me porád cpe do mhlavy ze malej uz musi jist i neco jiného nez moje mlocko,malej je celkem zpokojenej pras den ji po 2-3h v noci teda castejs delam mu dudlíka :C]]: ale jinak v pohode. važí 6,30 a 64 cm a to mu jeste nejsou 4 mesíce takze myslim ze :$}: krásne,dak jeste jednou dik za informace

In reply to by Koppovka

Jasně, jak říká Jajda, dřív se to dělalo takhle, do mě taky tchyně hustí, ale já na ni kašlu. Pokud to malému stačí takhle, není kam spěchat. :one:

In reply to by Koppovka

Ahoj, z tchýně si nic nedělej, to je stará škola, naše máti by mi do malé taky nejradš cpala kaši už od čtvrtýho měsíce. Ono to dřív prostě bylo jinak, když jsem se ptala mamky tak mi říkala, že se kojení nějak neřešilo a kojilo se max do třech měsíců a pak sunar :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky