plac miminka

22.10.2009

Holky, mam takovej dotaz, uz nevim jak to mam resit, malymu je 5 tydnu a vubec nechce doma lezet ani v postylce, ani v lehatku, v kocarku taky ne, proste nikde, chce byt porad u me nebo u tatinka, jak ho nekam polozim a on nespinka, spusti rev a kdyz spinka tak se hned probere, vim, ze hlad nema, je prebalenej, nekrouti se, takze brisko neboli a kdyz ho vezmu do naruce tak ztichne.Vubec nic nemuzu delat, trva to uz asi 10 dni, premyslim, ze bych ho nechala vybrecet, ale nemam srdce poslouchat ten plac, i slzicky mu tecou :r: Co myslite, mam porad chovat, nebo ho nechat brecet? To bych mozna ani nedokazala, vim, ze maly miminka potrebujou citit maminku, ale bojim se, aby to casem nebylo jeste horsi.Meli jste to taky nekdo tak a zlepsilo se to casem?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj mozna si o mne ted pomyslite ze jsem krkavci matka, ale u nas to funguje tak, ze pokud je nejaky problem-prdiky, boleni, cokoliv, tak nosime, houpeme....ale pokud spusti hysterak jen tak-je prebalenej najezenej odkrknutej, vyprdenej tak ho proste dame do postylkky a nechame v zavinovacce vyrvat. Je to kruty, ale krasne nam sam usina, spi tri hodiny pres den a ctyri pres noc-staci ho jen prebalit a nakojit, polozit do postylky a muzu zalehnout taky protoze malej usne krasne potichu sam. Takze on si zvyknul-je spokojenej- a ja mam pohodove sestinedeli.
Nechci ze sebe delat otroka-je jasny ze by byl zhavej aby se porad nosil-jenze to stejne porad nejde a jednou by si musel odvykat a to by taky nebylo zrovna prijemny ani pro nej.

5tydnu je ješte malo na to ho nechat plakat....
my mame stejne dite doma....meli jsme koliku a velke boleni a pláče až až...nosila jsem,houpala a spal u me v posteli,pak jsem zjistila,že chce byt u me stale...nemohla jsem ho nikam položit,aby vydržel beze me....pořidila jsem si baby vak...super vec...tam mi usinal super,ale co dal?jak ho položit s vakem...tak jsem jak blb sedela a mirne houpala i 3hodiny..dokud se nevzbudil...to že jsem nebyla na wc,nejedla atd...a o pořádku doma ani nemluvim...
postylka stala vyložene na okrasu...do 4mesicu tam nespal ani jednou...
nyni jsou nam 4,5mesice....a druhy den spi jen v postylce...je to velky boj..nemohla jsem uveřit,že tam bude spát..a já nebudu houpat i přes hodinu..kdy mi mrtveli ruce...
maly breči to ano,zkouši vše co muže...než usne..je mi ho moc lito...ale je to pro nas oba,tak vytrvám...
najednou mam času....dokonce i na manžela :///: :s: papa.....

zkusila bych i ten šátek...sice neuděláš nic moc...protože budeš mít mimi v šátku na břiše, ale aspoň něco - a nebudou tě tolik bolet záda...a mimi bude spokojené, ucítí maminku...mi tak prďola usínal a spal :-)

Ahojky,tak mi jsme měli to samé,věčně jsme s ním skákali na balonu to jediný ho uspalo...dokud nám neusnul v náručí natvrdo tak jsem ho položit nemohla...Trvalo to asi do 3 měsíců a na spinkání byl těsně zavázaný v zavinovačce ruce k tělu,protože prostě jinak neusnul,takhle jsem ho vázala do 4,5 měsíce pak si to odpboural sám...Když se začnou zajímat o svět je to lepší...Sice jsem u něj proseděla zase s hračkama a pořád jsme si hráli ale bylo to lepší než pořád chovat a chovat a časem se to stále lepší,ted je nám 14 měsíců a na chování rozhodně zvyklý není,že by si na to navyk...Vydrž bude opravdu líp:-))

Nám pomahala zavinovačka a nabo stačilo dát plenu na půl(cíp na cíp)a přitahnout ručičky k tělu.to byl hned klid a hned spal.takhle jsme jezdili i v kocarku cca 3měsíce jinak vydržel třeba 3h řvát v kuse. a taky jsme koupili šátek,ten byl taky super. a ted nam pomahá plenka na obličeji..
hodně štěstí ať se to brzo zlepší.

Jo, to znám. My nakonec koupili houpačku na baterky, hrála melodii a naštěstí jsme se strefili - tam se jí zalíbilo. Já jí teda taky nenechávala vybrečet, přišla mi na to malá, takže jsem chovala, ale bylo to dost náročný období pro mě i pro manžela. V té houpačce pak vždycky i usnula a já měla konečně chvilku klid. Trvalo to asi 4 měsíce, pak se začala víc zajímat o okolí a už to bylo veselejší. Koupili jsme šátek - ten se taky osvědčil. Taky nám pomohlo, když jsme začali chodit plavat - to bylo v těch 4 měsících - 2xtýdně a ten den byl vždycky klid - unavila se :) Tak držím palečky, vydrž, určitě bude líp! Vždycky mi pomohlo, když jsem si přečetla, že takových miminek je víc, že v tom nejsem sama. Teď je Kačce 14 měsíců a je to pohoda (teda až na to vztekání a zuby a... :) ) Jo a jak píšou holky - zavinování je taky super!

Ahojky, tak nas Lukasek takle plakal 2 mesice. Bylo to o nervy. Porad jsme ho meli s manzou v naruci a byly to hlavne prdy a hlad... Habrovalo mi mliko.
Urcite ho nenechavej vyrvat, to je k nicemu, detatko se pak bude citit osamoceno a frustrovano :(
Davali jsme ho vzdy do postylky az uplne zabral. To se casem spravi, neboj, hlavne pevne nervy!!
Jo a zkus ho pevneji zabalit, treba do deky nebo do zavinovacky, tim se maly i zklidnil.

Ahoj, my jsme hodně používali rychlozavinovačku a pomohlo to. Taky plakal, to se srovná, vydrž :e): :)

Ahojík,
mám doma totéž, akorát nám už jsou 4.měsíce. Záda v háji, ale spokojené mimi. Teď už je to lepší, jak ti začne pozorovat, vydrží i přes půl hodiny v postýlce, hraje si s hrazdičkou, nebo jestli si to můžete finančně dovolit, doporučuji houpačku! My jí máme a ze začátku mi tam vydržel spinkat i tři hodiny!! Paráda! Teď spinká buď venku v kočárku, nebo ležím vedle něj a držim ho za ruku. Ale když má den jako dnes, spí mi na ruce, takže tady datluju jen jednou rukou. Taky to řešim jak ho to naučit spinkat samotného, ale histericky pláče, já to zatím nezvládám ho nechat křičet. Ale tvoje mimi je ještě maličké, potřebuje tě cítit. Taky nic neudělam, ještě že máme myčku, jinak nevim z čeho bysme jedli! O žehlení nemluvim, ještě že mám chlapa kterej cvičí a většinu věcí má elasttických!! :-D Popř mi řekne, že si na tričko vezme mikinu, aby to nebylo vidět! :-D Ale jak už tady psala jedna maminka: Bordel v bytě=spokojené dítě!!! Bordel tu sice moc nemáme, ale nejvíc jsem na štíru s tím prádlem. Ale čert to vem, mimísek je nejdůležitější!! Až se na tebe začne řechtat, jako on na mě, bude ti všechno jedno, jsou to chvilky, které ti nikdo a nic nevynahradí!!!

určitě nenechávat vyřvat. až se začne zajímat o svět, zlepší se, bude si hrát s chrastítkem po hrazdičkou, te´d má asi nějaké trauma z porodu. Pořiď si babyvak aˇti neupadnou ruce :-)
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky