Kojení / kouření

02.11.2009

Ahoj holky, mám problém. V sobotu nám končí šestinedělí, plně kojím, ale trpím poporodní depresí. Manžel byl se mnou celý měsíc doma, dnes šel ale do práce a vrací se každý den až večer. Počasí venku - to je deprese sama. Takže to na mě začalo zase padat. Malá je moc hodná, skoro nepláče......
V těhu jsem kouřila a přestala jsem až pár dní před porodem. Porod proběhl v pohodě, malá také byla OK (žádné abstinenční příznaky nebo tak něco). Kojím, mlíčka mám dost, ale ty deprese mě ničí. A poslední dny cítím, že kdybych si zapálila, že mě to hrozně uklidní. Vím, že by mi stačily 2-3 cigarety denně, nebo třeba jen když bych byla na procházce.....Vím, že by se do mlíčka dostaly všechny ty sajrajty a že by mlíčko i změnilo chuť, ale.....určitě to některá z vás zná.......ta chuť je hrozně velká, vím, že bych byla klidnější, ale na druhou stranu zase nechci ublížit naší princezně.....prostě teď nevím, co dělat. Zapálit si a být klidnější nebo si nezapálit a mít ty svý stavy.....Prosím poraďte!!!! Určitě tu musí být mezi vámi někdo, kdo depresemi taky trpěl nebo trpí a zároveň je i kuřačkou nebo tak něco.... Nechci být špatná mamina a mimísku ubližovat, ale mám pocit, že ta cigareta by mi hrozně pomohla....
Moc vám všem díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

jestli si dáš cigárko na dobré ráno a dobrou noc,tak by se snad němělo co stát..akorát si ej po kojeni,at je to cigo co nejdál k dalšímu kojeni...držím palečky až to přejde,deprse je svina...

wow tak to jsi teda fakt dobrá,když jsi přestala pár dní před porodem kouřit,to jsi tím miminku hodně pomahla ..já taky kouřila a když jsem zjistila,že jsem těhotná,tak jsem okamžitě přestala.Představa,že ubližiju vlastnímu dítěti,mi nedovolila se ani na cigáro pomyslet.Mazej radši k doktorovi,at ti něco napíše nebo poradí kam zajít,nebyla by jsi první ani poslední.Ale na tu cigaretu se vykašli,myslím si,že už si pro zdraví miminka udělala až dost a na ty tvoje stavy není cigareta učinný lék..Promin,že jsem drsná,ale nepříjde mi to fér..Držím ti place at to zvládneš a hlavně at máš holčičku zdravou.

Ahoj, u Dr. jsi asi byla, že? Pravda je, že přestávat kouřit v těžké době asi není nejlepší. Kojit za každou cenu nemusíš, kvůli tomu nebudeš horší máma. Já jsem nidky diagnostikovanými depresemi netrpěla, ale na těžkou hlavu mi vždy pomohla příroda, v každém dni si najít něco pěkného. Po porodu, kdy mi bylo hodně špatně fyzicky i psychicky mi hodně pomohla přítomnost přítele, náš malý k tomu celé dny plakal.
Takže co se týká kojení a kouření, poraď se s Dr., třeba to jde nějak zkombinovat ... Já bych asi nekojila, ale zase UM není levná záležitost, tak abys pak neměla těžkou hlavu ještě z toho.
Každopádně moc držím palce a přeji, abys byla brzy v pohodě.
:a:

Lištička Kačka + Matýsek

V nemocnici nám říkali, že pokud matka vykouří víc jak 5 denně, tak má radši přestat kojit. Zkus co nejmíň, když budeš muset. Ještě že jsem přestala před lety, že jsem tohle nemusela řešit. Jinak držím palce, deprese jsou sviňa, to je pravda, přeju hodně sluníčka :)

Ahoj, já bych to být tebou zkusila vydržet, do mlíčka se to opravdu dostane.Říká se také, že děti kuřaček častěji postihuje náhlý syndrom úmrtí. Nechci tě strašit, ale tohle přesvědčilo mě, abych kvůli malému nekouřila. Přestala jsem druhý měsíc těhu. Byla jsem silný kuřák. I 40 za den když se povedlo. Používala jsem ty náplasti a v těch je množství nikotinu tak akorát na pokrytí potřeby, ale moc málo na to, aby to ublížilo malé. Zkus radši tohle, než kouření. Vím ,že to jde, zažila jsem si to. Zvládneš to. Jenom chtít. A nakonec budeš na sebe strašně pyšná, žes to dokázala. Pomůže to i na deprese, to vědomí, žes zůstala silná a nepodlehla. A neboj, co to jsou deprese vím docela přesně. Držím palečky. Rozhodni se srdcem.

Zapal si,je lepší být mamka v klidu a na um.výživě,než kojící klepající se mamina.Vím,co jsou deprese a to fakt dobře,hlavně bojuj s nimi.Hodně štěsí je to hrůza,kdo nezažil nepochopí. :a:
Monina

kašli na všechno cigareta uklidní a většina špatnýho z cigarety jde do plic takže do krve se dostane jenom něco nikotin a ták....ale to moc nevadí hlavně že budeš v klidu ty ! mkě to rtaky dost uklidňuje akorát že už nekojím:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ani tak jsem nereagovala na příspěvek jako na tu odpověď resp. "radu". S klidným svědomím napsat kojící mamince, aby si zapálila a pohodička ...., to nechápu. Kdyby pisatelka napsala, aby přestala kojit a pak si zapálila, budiž. Maminku, která napsala příspěvek neodsuzuji, neumím se vcítit do její kůže, nevím, co jí trápí ... a rozhodně ji neodsuzuji. Poslední Tvou větu nechám bez komentáře, nechci se tu s Tebou pouštět do plané diskuse ...

Lištička Kačka + Matýsek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka