ŠTVOU MĚ VŠICHNI - otázka o bydlení

08.11.2009

Ahoj,
jsem nějaká rozladěná, celý víkend slyším to samé: no jo na baráku je pořád práce, no jo barák to máte co dělat celj život, no jo barák to jsou samý starosti, atd atd atd.
My máme s přítelem postavený/rozesavěný baráček, a jsme moc rádi že ho máme, je to naše vlastní bydlení a prostě v něm vidíme samá pozitiva, ale od ostatních .... no zase bych se rozčílila :(
Tak jsem se chtěla zeptat jak to máte vy :///:
1. bydlíte v bytě/domečku?
2. bez odhledu jaké máte současné bydlení, které preferujete?
3. výhody/nevýhody bytečku
4. výhody/nevýhody domečku
děkuju všem kdo odpoví :s:

Kliknutím vložíte smajlíky:

1.bydlíme v bytě 2+1
2. radši bych menší domek se zahrádkou, ale zaplať pánbůh, že jsme sehnali na hypotéku aspoň to, co jsme sehnali ;)
3. Výhody: Míň práce, nemusim řešit kosení trávy, zatýkání pod střechu a tak podobně. Mám dost divokou fantazii, takže když je manžel na noční, tak mne vyděsí každej stín v okně, vzdálený zavytí psa... :00: jako fakt, tak to si dycky říkám, že v tom svym vysněnym domku už bych se asi zbláznila :s: Taky nepřítomnost schodů v bytě vítám, s tim mym torpédem ;) , švagrová má mezonet, to bych zešílela, kam to dítě jde a kdy z nich sletí :n:
Nevýhody: furt slyšim, ty nad náma, maj starý rozvrzaný parkety(ještěže my tu udělali nový podlahy) a fakt slyšíme každej krok, takže víme, když jsou doma, že zrovna teď přišli, že teď jdou pokojem tam a teď zase zpátky :s: že zrovna perou.. předchvílí jim ždímala pračka :00:
4. a domek - výhody: jednoznačně soukromí, klid, nikdo na tebe nepřijde, že mu tvoje děti dupou nad hlavou a nikdo nad hlavou nedupe tobě, vlastní zahrádka, takže příroda hezky poruce a možnost si vypěstovat i nějakou tu zeleninku, ve většině případů možnost přístavby, když se víc rozrostete... a pokud stavíte, tak jednoznačně i možnost si sám určit dispozici a velikost domu, to druhý samo i vzhledem k finančním možnostem a tak. Já mám ten svůj navrženej dost detailně nějaký tři roky, kdy jsme uvažovali, že bysme stavěli, ale hypo, co by nám dali, by v oblastech, dopravně dostupnejch s Prahou, na což jsme bohužel existenčně vázaný a sme bez auta, stačila max na ten pozemek :00:
Nevýhody: daleko víc práce a práce a práce, větší samota, často schody.. určo bych radši přízemní domek ;) vyšší náklady na vytápění, hypotéku, daně...

Ahoj Holky :s:
takže svoje tema ještě rozvedu a podělím se o své zkušenosti :s:
1. ted uz bydlíme v domku :s:
2. ještě než jsem se poznala s přítelem neměla jsem vyhraněný názor, bydlela jsem v paneláku, ale naši mají taky barák na vesnici (nechci říct chatu, to by se moje mamka urazila :s: je to opravdu venkovský statek) takže jsem měla od obojího kousek, když bych byla sama, tak bych asi šla spíš do bytu , ideální nějaký podkrovní, s ateliérem nebo velkou terasou, prostě takový sen :s: ale od tý doby co jsme teď na všedchno dva, tak jsem se už domku nebála a dali jsme se do stavění
3. a 4. odpovím mýma zkušenostma: máme za sebou dva podnájmy, jeden byl přímo jak reklama na to - pořiďte si byt, je to NEJ...
ale druhý podnájem: když jsem měla chodbu, to bylo tak jednou za 3-6 týdnů, podle toho jak se uráčilo sousedovi uklidit nebo spíš jen přešoupnout šipku, tak se mi chtěla spíš zvracet, o uklízení kolem paneláku vůbec nemluvím - pejskaři, teenageři který si hráli na dospělý (cigarety, chlast, a hlasitá hudba), prostě uklízet po těhle všech děs, to si radši budu uklízet náš bordýlek :s: :s:
pak jednou jme si o půlnoci vzopmněli že si dáme na ráno upést chleba do domácí pekárny, naneštěstí se nám vysypala mouka a my o půl jedné v noci začali vysávat :s: rozdráždili jsme tím hlukem sousedovic psa, a ten možná rozdráždil další sousedy, ale na nás nikdo nepřišel :s: zážitků je mnohem víc, ale tyhle mluví jednoznačně pro baráček :s:
ale těm co jsou bytečkový jejich názor neberu, jsem za něj ráda, bylo by to jednotvárný kdybychom mysleli všichni stejně, ne? :s: :a:

ahojky tak my bydlime v domecku ale ja myslim ze se neda rict co je lepsi nebo horsi,podle me holka ktera cely zivot vyrustala v dome-jako ja,by v byte trpela a zase obracene,kazdy ma svoje,pro me je kazdopadne lepsi domek z duvodu ktery jsem uz psala na zacatku,tak asi tak :a:

Ahojky, já jsem vyrostla v paneláku, nikdy mi to nepřišlo divný. Pak jsem se odstěhovala a chvilku bydlela na domečku, když jsem pak občas u našich přestala, nedalo se to....slyšela jsem naprosto všechno. Teď žiju na domečku,ale s manželovou babičkou a po roce společného bydlení prcháme pryč, zase na byt. Ale do malého činžovního domu kousek od lesa, není to klasický panelák,jsou tam jen 4 byty. Kdybych na to měla asi půjdu do domku,ale jenom do pidi, jelikož moje zkušenost je, že nejde ani tak o nějaké uklízení, nebo starosti,ale o prachy! Barák tě stojí neskutečně víc peněz a pořád, to byt ne. A já radši těch pár korun co naskrblím dám za společnou dovolenou a výlety, než za věčné opravy domu. Tak asi tak :-).

1.Bydlime v pronajatym domecku se zahradkou.
2.Urcite preferuju domecek,i kdyz neni nas.
3.Vyhody bytecku?V podstate na zadne nemuzu ani prijit.Nevyhody?Sousedi,malo soukromi,neni zahrada
4.Vyhody domecku,tech je.Mas svoje soukromi,vlastni zahradu,kde pres leto travis nejvice casu.A mimi ti spinka cely den na cerstvym vzduchu.Nevyhody?Je porad co delat,zahrada,opravy,vybaveni,proste takovy bezny starosti kolem domku.Ale pokud je to tvuj baracek,tak bych spis rekla,ze je to pro poteseni.A uklizet se musi prubezne vsude.Jak v byte,tak v domku.

když jste šťastní v domečku, tak to prostě neřeš, asi vám ostatní závidí, dům je lepší-tráva pro lezení miminek, čerstvý vzduch, atd., já bydlím v bytě, který splácím-sama.

1)Bydlíme v bytě 2+1
2)preferuju spíše byt(na baráku bych se bála)
3)Výhody bytu:ani nevím-je to spíš o zvyku
Nevýhody bytu:nemůžeš si vyhrávat do rána nebo udělat mejdan podle sebe apod
4)Výhody baráčku:soukromí,můžeš si dělat co chceš a kdy chceš,možná prostorově je to lepší a třeba mít zahradu apod.
5) nevýhoda domečku:je fakt že makáš na něm furt dookola.Pořád chceš něco zdokonalovat a nebere to konce(znám podle babičky a dědy)
:a:

1. bydlíme v bytě v paneláku
2. kvůli zahradě bych ráda domeček, ale jinak radši panelák
3. když bydlíš v bytě v paneláku, tak máš kolem sebe spoustu lidí, na druhou stranu zase od sousedů slyšíš spoustu věcí, který bys jinak slyšet nechtěla (od kýchnutí, přes sex až po domácí spotřebiče a třeba i výtah)
4. v domě máš svoje soukromí, pokud kolem tebe není nalepeno plno jinejch baráků, ale jak píšeš, jsou to starosti, všichni kolem, co mají baráky, musí pořád něco opravovat, udržovat, předělávat... jasně, byt taky musíš udržovat, ale s tím barákem jsou ty starosti chtě nechtě větší

Obojí má svoje, ale já jsem prostě paneláková, vyrostla jsem v paneláku a v baráku bych si asi připadala taková osamocená... Ale zase kdybych ho třeba vyhrála, brala bych ho samozřejmě všemi deseti.. ;) :s: :a:

1. bydlíme v domě
2. dům
3. výhody - byt - výhody - tak prvořadě rychle poklizeno (což oceníš především v záběhu kolem malých dětí), menší (pokud se zrovna nerenovuje) investice, nevýhody - obzvlášť u panelákových - vážně nejsem nadšená být součástí života jiných lidí, slyšet jejich hádky, vyměšování, zakopávat o pytle s odpadky za dveřmi a u popelnic, zaplivané výtahy atd. atd.
4. výhody - soukromí, družstvo / sousedé nám neurčují, do čeho budeme v bydlení investovat, vlastní zahrada - bezpečí dětí, vlastní ovoce a zelenina, miluji zahradničení, nevýhody - dřina a dřina a dřina ;-), můžeš uklízet od rána do večera, i tak bude málo, podstatně vyšší investice na údržbu

Ahojky, tak my v baráčku, jedno patro naše a druhý brácha s rodinkou. Pochopitelně by bylo ideální pouze sami ale já jsem vděčná že aspoň takhle a nemusíme platit někomu nájem. V bytě jsme žili tři roky a byl velikej a sousedi v poho, ale baráček a zahrada je prostě nej. Možná větší starosti, to určitě, ale stopro lepší než trůnit a slyšet svištět sousedovo hovno :s: . No prostě panelák bych nedala. A ty starosti kolem domku za to prostě stojej!! Nedej se!!!!!

1. v domečku, ale máme jen spodek a to kuchyň a obývák s ložnicí dohromady ( právě jsme začali stavět nový domeček, takže to nechceme tady předělávat )
2. určitě domeček, zahrádku, oba jsme s manželem vyrostli v domě. Byt by mě zabil, stačilo v mládí v Praze, fuj
3. byt? Ne. My jsme pro domek, pokud to jde zvládnout platit hypotéku, není nad své
4. Máte svoje a ta pohodička, nikdo vás neruší, nemlátí dveřmi na chodbě, neslyšíte prdění sousedů a jiné věci :s:

já bych brala hned domeček.Bydlím v bytě 2+1.Měli jsem chatu kde jsme taky pracovali pořád ale byla to balada.Pak jsme se přestěhovali na barák na 3 roky a bylo to super,jenže jsme ho museli prodat a teď se tlačíme 2+1.Takže dávám hlas jednoznačně baráčku!!!!

my bydlíme v bytě, a i když baráček je na jednu stranu lepší, ti, co vám říkaj takové věci maj pravdu. Já jsem ráda, že jsme v paneláku, není s tím tolik starostí. A ještě bychom rádi chatičku, to jestli se povede, bude to supper. Bydleli jsme oba v baráku, a je fakt, že je to o nervy.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka