Dovolená pro muže

08.11.2009

Ahoj holky mám dotaz nějak se mi nedaří to najít na netu.Zajímalo by mě jestli má manžel nárok na dovolenou v den porodu a když mě poveze z porodnice.A jelikož čekám prcka až na duben,tak by mě taky zajímalo jestli ta naše slavná vláda schválila ten slibovaný týden dovolený navíc pro novopečené tatínky,co se musí vybrat do 6 týdnu dítěte.Moc dík za vzkazy.

Kliknutím vložíte smajlíky:

takže zákon říká toto:
Při Narození dítěte
Pracovní volno se poskytne na nezbytně nutnou dobu
a) s náhradou mzdy nebo platu k převozu manželky (družky) do zdravotnického zařízení a zpět,
b) bez náhrady mzdy nebo platu k účasti při porodu manželky (družky).

Takže celkem max tři dny, z toho jeden neplacený. U nás v práci ale třeba máme v kolektivné smouvě 3 dny placeného volna při narození dítetě. I kdyby se narodilo v sobotu, má jakoby zaměstnanec o tři dny dovolené víc. Takže ať se hlavně manžel zeptá u něj v práci taťky odboráře. jestli mají něco na víc.
Protože z toho nemusí být ani den volna podle zákona. Př. odvezetě v pátek večer, v neděli porodíš, v sobotu ráno tě pustí...
Ten týden dovolené je od 1.1.2010, ale není to 100% myslím že jen 60%, ale furt lepší než e hodit marod to je skoro 0% za první týden nemoci, nebo si plácat vlastní dovolenou, pokud jí mám málo nebo pokud mi na ni ješě nevznikl nárok, když jsem čerstvě u nového zaměstnavatele
:a:

má právo na volno při narození dítěte, a když pro vás jede do porodnice tak také. O tom týdnu nic nevím, jelikož už se malá narodila, nesleduji to.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka