TĚHOTENSTVÍ-KOUŘENÍ

04.11.2009

Ahoj holky,potřebuji poradit,jak odnaučit kamarádku kouřit?je v 6tt.Sice to prý stáhla na 5cigaret denně,ale i tak.Před těhotenstvím vykouřila krabičku za 2dny a tak jí doktor doporučil prý už úplně teď nepřestávat.No mě se to moc nezdá.Máte stím někdo zkušenost?kouřila jste některá v těhul.?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky já jsem odjakživa nekuřák nikdy mě to nelákalo a nechutnalo,takže nevím. Ale dítěti to 100% neprospívá u žen, které se v průběhu těhotenství nedokázaly vzdát cigaret. Potomci žen závislých na nikotinu mohou být hyperaktivní a mohou mít poruchy pozornosti. Tyto problémy v chování se u dětí kuřaček projevují již ve věku tří let.
Silné kuřačky výrazně ohrožují vývoj dětí
Ženy byly rozděleny do několika skupin podle počtu vykouřených cigaret za den. Následně, po narození dětí, odpovídali formou ankety na otázky mapující chování potomků. Z průzkumu vyplynulo, že u slabých kuřaček ve 44 % případů hrozí, že se u narozeného dítěte projeví vývojové problémy. Matky, které jsou silnými kuřačkami, podstupují 80 % riziko poškození vývoje mozku potomka. U chlapců kuřaček se skutečně projevují problémy s hyperaktivitou a nižší pozorností. Dívky rovněž vykazovaly známky narušeného vývoje mozku, avšak nebyly hyperaktivní.
Další negativní vlivy kouření v těhotenství
Kouření matek v těhotenství zásadně ovlivňuje funkci placenty. Může tak dojít například k odloučení placenty od děložní stěny, což ohrožuje na životě matku i dítě. U kuřaček hrozí nebezpečí dřívějšího odtoku plodové vody a předčasného porodu.

Milé těhulky. Jsem ve 23 tt těhotenství a každý den si říkám že přestanu ale vždycky mě k zaspalení cigarety dožene strašně nepříjemný pocit v břichu. Kouřila jsem krabičku denně. Teď jich stáhnu 5-8 záleží na tom jak se cítím. A výčitky jsou ohromné. Ale... Pokud máte vedle sebe někoho kdo kouří jako pasivní kurák stejně do sebe ten bordel dostanete a statistiky říkají že je to jako byste sami vykouřily 5 cigaret. Pokud přestanete kouřit a mučíte se, ubližujete tomu mimi ještě víc než byste si těch 5 denně zapálily. Ale pro ty co jim to tak leží v hlavinkách mám jednu dobrou radu. Kuřte slimky. Když srovnáte nikotin, oxid uhelnatý a dehet na startkách a na slimkách třeba classic zjistíte, že když vykouříte 6 slimek, je to jako byste vykouřily jednu startku. A to je aspoň po psichycké stránce velká pomoc. Navíc si myslím že to nejhorší co pro nás může být je buzerace okolí nekuř. Zbytečně tím těhulky stresujete. A po pravdě neznám případ, kdy by kouření mělo prokazatelný vliv na zdraví miminka. V nejnovějším vydání moje těhotenství kde spolupracujou s Dr. maminkami, anketami a zkušenostmi se o tom dozvíte své. Takže no stres.

co ja vim tak to rika hodne doktoru ze kdyz uz nekdo kouri tak by prestavat nemel...co ale ja nechapu,ze nektera maminka veze kocar,huli a ten kour jde vsechen na miminko,to je nechutny a myslim ze se shodnem vsechny,ja jsem taky vylecena kuracka,prestala jsem kvuli manzelovi,vadilo mi ze smrdim,on mi to nezakazoval,kourila jsem tak krabicku denne a prestala jsem ze dne na den,bylo to peklo ale zvladla jsem to az se sama divim.

:jawdrop: holkýýý, to mi chcete říct, že je fakt někdo schopnej si v těhotenství zapálit???? týjo, tak to je pro matku, která má dvě vytoužený děti opravdu nářez! :( a můžete se do mě klidně pustit

In reply to by ajuskabb

no a ty si pani dokonala,ktera nikdy nedela nic spaten :-) ono to je poctate kazdeho vec zda si zapali v tehu ci ne!My cesky jen vsechno moc pozorujeme a moc se to..anglicnaky to aspon neresi tka jako my.Proste je to jeji vec a pokud je spokojen tak je spokjena :-) ale navazet se do ni protoze kouri....je fakt kozina je to jeji telo a jeji miminko.ONa vi co delat :-)

In reply to by Marika Burder

no to si právě nemyslím, že je to její věc, jde o miminko, ne o ni ;) já taky kouřila, ale v těhu bych si nikdy v životě nezapálila, to vím na 100% možná kdyby se o miminko snažila tak dlouho jako já nebo některý děvčata tady, tak by to taky neudělala, těžko říct, já své děti miluju od samýho začátku a klidně bych za ně dýchala a dala život, takže nějaký hulení.........

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no já kdybych byla kuřačka a tak silná, tak bych těhotněla až po tom, co přestanu kouřit :) jiná je, pokud dotyčná otěhotní nechtěne, ale to se v dnešní době zase tak často nestává,nebo jo?

In reply to by ajuskabb

Čau děvčata, kouření v těhotenství je hrůza.....Ale je každé věc co dělá pro své zdraví a pro zdraví miminka....Sypu si popel na hlavu...je to hrůza, hrůza hrůza.Ale taky věc názoru...pá holky

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no to jo, ale kdybys už přestala, v těhu nezačneš,ne? já byla taky kuřačka a vlastně i ted, když někam jdu a popíjím, tak si zapálím,samozřejmě ne ted, když kojím, ale fakt v těhu bych si radši ruce usekla a při kojení to samé

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no můj chlap přestává pořád dokola, ted už vydržel měsíc, před 14 dny zapíjel malou a vyhulil krabičku apak skučel dva dny jak je mu zle :))))) a na to že je kuřák jako blázen, hulí krabičku denně, tak vím, že by mi ty ruce usekl taky :) a udělal by asi dobře, jen nevím, kdo by se pak o ty dětičky staral ;)

Jasně, přiznávám se bez mučení, že taky hulím. Před těhu jsem kouřila, pila, přetahovala se, spala málo.. Kouřila jsem půl až 3/4 krabky denně.

Jak šel čas a těhu, přestane Ti to chutnat, páč ráno se Ti zvedá kufr... tak i z kafem. Z kafe se mi taky zvedá.. ono si to mimino samo řekne.. Každá cigareta mi vyvolá pocit, že to mám dostat a udělá se mi blbě.. Pokud je kamarádka 6tt, tak věř, že jí to čeká. Ono to asi nepřestane, ale omezí jí to samo. Takže mi zbylo jen těch pár cigaret denně. Nepiju, kafuju tak 3 kafe týdně. Kafe je taky pěkný svinstvo.

Já se tedy bojím, protože u prvního porodu mi pan doktor potom ukázal částečně černou placentu a vlastně i důvod, proč se mi dítě dusilo (dolní hranice přísunu kyslíku). I když jsem v 6.měsíci přestala. stejně jsem placentu poškodila.

Tak já dřív kouřila krabičku denně.Momentálně kouřím 5-8 cigaret.Vykouřím vždycky půl a druhou půlku později a celou cigaretu už vykouřit nedokážu,začíná mi z toho být špatně.Doktor se mně ani na kouření neptal.Koukám,že se s ním budu muset poradit,protože chci přestat úplně a každé zapálení cigarety se snažím co nejvíc oddálit.Chtěla jsem si přávě pořídit náplast.Akorát,když jsem dřív zkoušela přestat,měla jsem z toho akorát nervy na pochodu.

Švagrové taky před pár lety doktor doporučil to jen omezit na minimum. Kouřením se mění chemické pochody v mozku a tělo pak bez něj není schopné normálně fungovat, proto jsou odborníci, kteří toto doporučují. Navíc aby se tělo vyčistilo od nikotinu, musela by přestat kouřit nejméně rok před otěhotněním. Ale zase jsou tací, kteří zakážou kouření úplně. Já teda nekouřím a upřímně nechápu, co na tom kuřáci vidí...

ahoj, pokud nikdo něco nechce tak ho to neodnaučíš. Je to o silné vůli dotyčné osoby. Doktor má pravdu. Když kouří tolik cigaret tak je lepší kouření zmírnit ale naráz nepřestávat-to je totiž hroznej šok pro tělo a má to potom negativní účinky na miminko. Takže ať kamarádka kouří méně. Je spousta maminek kuřeček-holt je to zlozvik. Sice to vypadá ošklivě když je těhulka a má cígo u pusy, ale co se dá dělat. Každej jsme nějakej. Horší by bylo kdyby pila alkohol na litry a nebo fetovala. S kamarádkou si můžeš promluvit a zkusit jí říct ať se snaží kouření ještě zmírnit-třeba na 3 cíga denně. :a:

No, já chápu, že chceš kamarádce pomoct, ale já myslím, že je to její věc, ona se musí rozhodnout a tvůj nátlak by to spíš jen zhoršil. Já jsem před prvním těhotenstvím kouřila krabičku denně, ale když jsem otěhotněla, najely mi hormony a nějak mi z toho najednou bylo zle a při představě, že tím můžu ublížit miminku jsem prostě přestala. Prostě to šlo samo. Třeba to tak bude i u ní. Myslím ale, že spíš potřebuje ted tvou podporu a pochopení. Myslím, že sama nejlíp ví, že to není ideální. Papa :a:

nebo žvýkačky. abs´ták jí nikdo nepřeje-stresy jsou prý ještě škodlivější, v cigaretě jsou ale škodlivý ani ne tak pro nikotin, na kterém je závislá, ale hlavně kvůli dalším látkám, které vznikají při spalování, které jsou mnohem jedovatější, je tam snad i kyanid, lepidla..., látky používané na vysušení tabáku atd.
Proto někeré pojišťvny hradí část nákladů na nicorette a u těhotných dvojnásobnou částkou. protože je to opravdu mnohem méně škodlivé než cigareta.

takže bude lepší,když ji nechám?By se akorát stresovala,kdybych do ní hecovala.Tak moooc děkuji za názory

In reply to by Looorinka

oprvdu ji do toho nekecej poctate je to jeji telo a jeji zivot co nosi v sobe ;-) moje kamaradka take kourila v tehu....ale take jen 5cigret dene pry se rika,ze je lepsi uz kourit nez prestat v tehu ;-) ja kourila take,ale ja diky bohu vzdy prestanu jak su tehu uplne se mi z cigaret zveda zaludek az do konce tehu a pak konec ;-) tak snad u si nezaplalim.ale nekecej ji do toho.Urcite si ji uz svuj nazor rkela ona ti opovedela..ono fakt chce pevnou vuli a chtit prestat.POkud by chtela zajde kDr a ten ji urcite rad pomuze a doporuci jak s tim ukoncit,pokud nehce tkaji nech ty to miminko vychovavat stejne nebudes :-) je to jen jeji zivot

Já kouřila v těhotenství mě taky doktorka radila nepřastávat.Vykouřila jsem těch 5-7 cigaret v 8 měsíci jsem přastala a pak znova zaala když bylo malé 5 měsíců.Kojím a malá je od té doby klidnější

Ahojda!Moje kamarádka kouřila celé těhu 20cigaret denně a i jí doktor řekl,že přestávát už nemá smysl at se nestresuje,ale at to omezí co to půjde..Podle mého názoru je to věc každé budoucí matky a jejího svědomí..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky