maminky poraďte strašpytlíkovi

08.11.2009

maminky prosím poraďte nám všem co jsme ještě nerodily co Vám pomáhalo při kontrakcích. :r: Já mám tak neskutečnej strach z porodu,že mě potěší jakákoliv rada.A navíc je pravda,že štěstí přeje připraveným?Jako předporodní kurzy a tak?Děkuju za sebe a za všechny které to zajímá. :k:

tak ja nikdy na zadne kurzy nechodila a jak prisly slabe kontrakce,tak fajn pohoda,ale stupnovaly a uz jsem chodila po mistnosti a snazila se je vydychavat jak to bolelo v brise(holcina co rodila se mnou na pokoji,tak zase silela ze zad)Pak si prisly pro me sestry,ze jdeme na porodni sal a tam,ze mam s kontrakcemi vydrzet co to jde a Dr.me kontrolovala jak jsem otevrena,ale v jednu chvili to zacalo uz tak bolet pri kazde kontrakci,ze mi nepomohlo vubec nic ani zade mice,voda,nic a jakejkoliv pohyb me bolel nesnesitelne,takze jsem zatla zuby a zapomela dychat a to na me manzel rval at dycham,tak jsem rychle dychala jak pes a trochu to pomohlo.Manzel se ptal jak mi muze pomoci.Nemohl nijak,ale to,ze tam byl byla ta nejvetsi psychycka pomoc. :h: Pak jsem ucitila,ze uz nedokazu zastavit a vydychat tlaceni,ze to jde proste samo aniz to muzu jakkoliv ovladnout.Manzel zavolal doktorku,priletely sestry,ja na postel do pololehu a pak na poradych par zatlaceni byl malej na svete do par minut. :h: Taky jsem mela vzdy z porodu strasnou hruzu,ale klidne do toho pujdu znova a rada,protoze videt to malicky po porodu je nezapomenutelnej okamzik :h: :cc): Hodne stesti :a: :a:

ahoj Lelulko, mně hodně pomohl předporodní kurz, uklidnil mě tak, že jsem se na porod těšila :-) poctivě jsem dlabala lněné semínko a ke konci těhu maliníkový čaj a uklidňovala se, že porod je normálka, že to zvládly ženský přede mnou, tak se to povede i mně. Můj porod trval celkem 3,5 hodiny, vše naprosto v pohodě. Jo a bacha, kontrakce ne všechny ženy bolí, já šla do nemocnice, protože jsem necítila miminko a jaké bylo mé překvapení, když dr. prohlásila, že jsem otevřená a že se jde tlačit na sál :-)

tak mě pomohlo poskakování na balónu(manžela jsem měla za sebou na židli a když mi přešla kontrakce tak jsem se mu rozplácla na klín,abych si odpočala),no a hlavně mi pomohlo to že jsem do poslední minuty co jsem šla pak tlačit na lůžko chodila či se držela manžela za krk a přitlačovala si(když už jsem to měla dovolené).Jinak lékař když ode mě odcházel po vyšetřní a ještě se tlačit nemohlo tak slyšel porodní asistentku jak mi říká jesli nechci ještě chodit a viset na tom manželovi,že to bude bolet,ale urychlí se to,tak řekl ten lékař,že já už neslezu. :s: No odešel a já,že jdu do toho ... no a za pár minut co jsem si ve stoje přitlačovala,tak už jsem řekla,že to nemůžu vydržet no a por.asistentka mě teda vyšetřila a řekla že už zkusíme tlačit,na to přišel doktor,též mě vyšetřil a řekl,že jdem na to a asi za 10-15 minut byla Anička na světě(tlačila jsem asi 4 krát).Jinak rodila jsem přirozeně,jen jsem měla kapačku ATB proti Streptokokovi a na žádnej kurz jsem nechodila. ;) (Jo a ve sprše se mi dělalo blbě,takže voda na mě nezabírá)

Ahojda lel tak mě pomáhala sprška a balónek ale pak už taky nic není se čeho bát jsi pořád po kontrolou a hlavně teda správně dýchat to je pak úleva!
Páčko Martiii

Ahojky tak mě nepomáhalo totálně nic, teda při těch lsabých kontrakcích jsem hodně chodila a to trošku pomáhalo...Ale když přišly ty velké kontrakce tak už fakt nic nepomáhalo ani epidural :n:

Ahojky, tak já si myslím že každému dělá dobře něco jiného... mě ze začátku pomáhala teplá voda na bříško ale potom už taky lae ale po pravdě, rodila jsem 17 hodin a hned po porodu jsem řekla že to ebylo tak strašný jak jsem si myslela že bude.. Takže klid... :-)

Klííd. Já měla kontrakce tak malý, že jsem ani nevěřila, že tohle je porod. Tak se zbytečně nestresuj

ahojky, tak mně pomohla jen horka sprcha ale to jen v zacatcich, jak jsem uz byla dost otvrena tak jsem se jen modlila at uz to skonci a slysim prcka plakat. ale kazdy to ma jinak, tak nezoufej a jak bude hlavicka venku tak ta bolest uplne zmizi. ja nesnesu ani vrtani u zubare takze pro me byl porod hruza, ale to nase slunicko za to utrpeni urcite stalo. tak hodne stesti at to probehne co nejrychleji a malo bolesti. drzim palecky. :k: kamaradka naopak rodila trikrat a u toho tretiho porodu nechtela radeji ani chlapa at nerekne co na tom vsichni vidi ze je to pohoda, no mit jeji porod tak rodim jak lablon kazdy rok :C]]: :C]]:
Pavla, Ivo a Domisek

http://Domilex.mondozoo.com

Mi hodně pomáhala teplá voda přímo na bříško a balon.nejlepší bylo promě sedět ve sprše na balonu,mesela jsem mít ale otevřené dveře aby se mi to tam nezapařilo.U káždého je to asi jiné.Tam my to tak pomáhalo že jsem nechtěkla vylézt :\x: .Nejhorší bylo když jsem musela ležet a monitorovali miminko.

Ahoj,nechci tě strašit,ale nepomáhá nic.Mně trochu ulevilo klečet ve sprše na čtyřech a nechat si téct teplou vodu na kříž,nebo stát,opřít se rukama o postel a předklonit se a jakoby vyvěsit bříško.Ale nečekej,že ti to pomůže nějak extra.Prostě počítej,že to dost bolí,ale třeba epidurál prý trochu uleví,tak uvidíš,já o něm uvažuju.Zkus se na to začít těšit,budeš mít za to svoje miminko a to je nádherná odměna :a:

ahojky. nepomáhá nic:o) jen vydržet, vydržet, vydržet :j) jo, a například to skákání na míči, jak si všichni pochvalují, já odmítala. hrozně to bolelo, bylo to jak za trest. pořád jsem jim řikala, že míč už ne-e.

Ahoj.Tak já jsem na kurzy nechodila u nás byly všechny termíny plný.Ale musím říct že mně třeba dýchání při kontrakcích vubec nepomáhalo.Mě při nich bolelo v podbříšku.Byla jsem přidělaná k minitoru ale měla jsem pocit že by mi pomohlo kdybych chodila.Jinak musím říct že ty kontrakce sice bolí ale vícmi vadili ty prohlídky od dr.Měla jsem vyvolaný porod tak mě chodili pořád kontrolovat.No a potom to bylo asi 14dní krušný po císaři.Ale každý bolest snaší jinak.Já jsem měla taky obavy.Ale nedělala jsem si žádné iluze a musím říct že jsem byla překvapená.Muj porod trval od 9h-14:17h takže 5h u prvního mimča.Ahoj.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka