koupání chlapečka

07.11.2009

ahoj maminky,
vy které máte doma kluky,když koupete přetahujete šulinka nebo ne? Zapomněla jsem se zeptat doktorky. Já četla, že se to nesmí a máma s tetou tvrdí, že musí. Díky za radu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak já mám 10 denního chlapečka a i v porodnici i doktorka mi říkala, že to dělat mám. Mužský taky říkal, že musím, protože jinak se mu tam usazuje "sůl" z moči a mohla by způsobit infekci. Takže opatrně, ale děláme to při každém koupání.

My teda přetahujeme od malinka, kolikrát jsem mu sundala plínku a měl předkožku trošku staženou, takže jsem ráda, že to jde, jinak jsem četla, že by se to mělo řešit až někdy ve třech letech... Tak si vyber...

ahojky já to dělala na dop.dr u obouch synu od 6týdnu tet má ten maldší pul roku a dostal pochvalu,že mu to jde jak starýmu chlapovi :s: a starší syn má osm a ten si to stahuje deně sám :one: ono záleží na dr.náš to dělá tak brzy,že má případy kdy poloviny dětí musely pak na obřízku

ahojky, nasemu chlapeckovi jsme to pretahovali uz od prichodu z porodnice, musim tedy rict ze se mu zacala postupne predkozka zuzovat, tak pak to byl dost velky problem a slo to cim dal tim min, pak jsme byli na opetraci s ledvinkami a tam na rekli at vubec nepretahujem dokud nam nebude rok a pul, a tak jsme to nechali. Malymu se ta prdkozka tak zuzila ze ma sotva dirku na curani o nejkym pretahovani ani nemluve. ted jsme byli s malym v nemocnici s dalsim zanetem ledvin a kdyz ho chtela doktorka cevkovat tak se zdesila, ze je to hrozne ze s tim bude muset na operaci.

Naše mudra říká přetahovat až po roce, v roce a půl, ale my i přesto kolem osmého měsíce začali...pomalinku, polehounku večer při koupání....když se podařilo stáhnout úplně, byla to hrůza, co pod nim měl za svinec.

ahoj, dle rady dr. nepřetahuji. Malému je 7,5 měsíce. Budu přetahovat nejdříve od roka. POkud nemá nějaké problémy a čůrá dobře, tak se to má nechat být, i když urologové mají jiný názor, ale praktici jsou konzervativci, takže prý ne.

ahoj, já jsem začala s přetahováním cca od 3měsíců ale vůbec nám to nešlo. Tak jsem požádala doktorku jestli by to nezkusila. Zkusila to a malýmu trošku začala téct krev. Nevim jestli se toho lekla (což by mi připadalo divné) ale řekla že to dál dělat nebude že je ještě brzy a balba... Tak jsem to doma zkušela ale opravdu to nešlo.Nechala jsem to tedy bejt-nechtěla jsem mu ublížit. V roce a půl jsem šla s Ondrou na urologii a tam mu předkožku během minutky pan doktor přetáhl. Ani nestačil pípnout. Dal nám framikoin mast a museli jsme 2x denně koupat a přetahovat. Týden po zákroku byl krušný-hlavně první 3 dny. při čůrání šíleně plakal-až křičel. Při přetahování ve vaničce taky. Po týdnu bylo vše v pořádku. Když jsem viděla jakou má špínu (když mu doktor pindíka přetáhnul) tak jsem se zhrozila. Nedovedu si představit nepřetahovat ho ještě rok nebo dva (jak doporučují lékaři) . JInak na urologii jsme šly z toho důvodu, protože měl malej pindíka hodně červenýho a pořád si za něj tahal.
Takhle malému miminku bych ho nepřetahovala-to je opravdu brzy. Počkej do 3.měsíců a potom to zkoušej. Hlavně opatrně ať mu neublížíš :a:

Ahoj tak my taky přetahujem od příchodu z porodnice opatrně a jen to co jde nesmíš násilím abys mu neublížila naše doktorka radí přetahovat.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky