Máte s tím některá zkušenost? - dodatečné dodání papírů k uznání otcovství..

07.11.2009

Ahojky, s přítelem nejsme vzítí, první mimčo má příjmení po něm, druhé chceme také pojmenovat po něm. A až bude čas a hlavně prachy, tak se vezmeme. Ve čtvrtek jsme měli jít na matriku kvůli uznání otcovství, jenže můj musel akutně odjet na služebku a v pátek u nás jaksi moc neúřadují...takže papíry k uznání otcovství, aby dítě neslo příjmení po otci, jaksi nemáme...a popravdě nevím, jestli to v pondělí stihneme..jsem sice v 36tt, ale už víc jak měsíc jsem na rizikovém, porod už jsem klidně mohla mít za sebou, může přijít kdykoliv...od rána mám teda docela velké bolesti podbřišku, na které jsem sice zvyklá, jak mimi tlačí dolů, ale dnes jsou větší, mám návaly horka, je mi i zle...takže uvidíme, co se z toho vyvrbí..snad nic, vše v noci zaspím a v klidu se dočkám středeční poradny. Musím prostě vydržet, nemá nám kdo hlídat ročního raráška, potencionální hlídači jsou marodi :(
Tak by mě zajímalo, jestli když náhodou porodím dřív, než se ten papír na matrice vyřídí, jestli ho stačí dodat posléze a v porodnici jen nahlásit jméno a příjmení (po otci)?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj tak určitě to nestačí říct jen v porodnici jméno a příjmení, prostě se bude automaticky jmenovat mimi po tobě...Ale to nevadí, až dostanete rodnej list na matrice tak rovnou nahlásíte otcovství a oni vám ho na počkání přepíšou...My byli s přítelem uznat otcovství měsíc po porodu a oni ho tam hned zapsali a doatli sme novej RL, ale dítě se jmenuje po mě, to jsem tak chtěla, jen je tam už otec uvedenej. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky