jakou noční košili do porodnice?

07.11.2009

ahoj těhulky. Potřebuju radu. Jaká je nejlepší noční košile do porodnice? Mám prsa č 4, takže uvažuju nad knofllíčkama, nebo nad výstřihem do V (překřížení na prsou. Průstřihům na bocích moc nevěřím, aby mi z tama nelezly prsa ven... Moc děkuju za rady

Kliknutím vložíte smajlíky:

já měla košile sebou, ale nakonec jsem používala nemocniční, které jsme měli k dispozici kdykoliv na výměnu. Což jsem využívala, protože jsem ji měla pořád flekatou od krve a tak....

ahoj,určo košili s knoflíčkama a nejlépe 5 až 6,já měla denně dvě,potila jsem se hrozně.i ted v šestinedělí je využívám,zed mi stačí jedna na 2dny a podprdy mám jen 2 a chystám se na další 2.

In reply to by Helinka

ty brďo, ty jich máš tolik :O :s: ? Já jsem si teď jednu objednala z netu, ségra si objednala taky, ale s tenkýma ramínkama, tak uvidíme, jaké budou. Pak když tak doobjednám. V obchodě jsem fakt žádnou nesehnala. Buď byly drahé, nebo hnusné a nemůžu lítat po obchodech - primář mi to zakázal :( . Musím hlavně ležet a odpočívat. Maximálně si vyřídit věci na úřadech..

In reply to by Marcelii

no já do porodnice měla právě jen dvě a pak mi jednu musel mužskej koupit a kamarádka mi další 3věnovala.První 2dny jsem se převlíkla snad 3xdenně!!!Mám obyčejně košile z textilu,tam parádu nepotřebuješ,a drahé mít od krve to se mi nechtělo investovat.Tak mám košile tak do300kč za jednu,což jde.Koukni na leontýna eshop,tam toho mají!

Já měla v porodnici košili s knoflíčkama a pak speciální kojící, ale osvědčila se mi ta s knoflíčkama. S tím se kojí nejlíp. U nás v porodnici erární košile nevedou - jenom v naprosto nejnutnějším případě.

Ahoj,já jsem si teda taky koupili sebou dvě košile vepředu s knoflíčkama,ale nepoužila jsem je.Jak píše JaMiOn,první dny jsem se převlékala i několikrát denně,takže erární košile to jistily,to by mi rodina jaksi prát nestíhala a i další dny, kdy jsem si myslela,že je vybalím,jsem tolik krácela,že jsem celou dobu v porodnici svoje košile nevytáhla....

já jsem měla erární a plně mi vyhovovala. Neušpinila jsem si svou vlastní. První 2 dny to z tebe lije a nehoda se stane hned. Sice jsem sebou měla i svou košilku-že si jí oblíknu 3-4den po porodu, ale nakonec jsem tak neudělala. V erární mi bylo dobře. Každý den jsem si brala novou.
Jinak doporučuju s knoflíčkama a nebo s ramínkama :a:

Ahojky holky,

mě teda čeká porod až za dlooouho, ale tak jsem pročítala vaši diskuzi a napadlo mě, jestli by nebylo lepší pyžamo-kalhotový.. Můžete to nosit i jako tepláky a hlavně tričko nebo košile může být s knoflíčkama.. Mě osobně totiž tyhle dlouhý košile připadaj hrozný... :) Jinak držíme s pupíkem prstíky, aby vám vše dopadlo v pořádku a hlavně rychle :)

In reply to by jane.p

kalhotové pyžamo nebo kraťasové určitě ne. Musíš mít košilku. Je to z důvodu aby se ti porodní cesty nezapařovali a také kdyby se něco dělo aby z tebe nemuseli strhávat kalhoty-ale mohli se hned na tebe mrknout. :a:

In reply to by jane.p

ahojky, tak já mám taky samozřejmně nejraději pyžamo, ať už dlouhé či krátké nohavice. Měla jsem ho i teď, když jsem ležela v nemocnici. Jenže po porodu vyžadují vyloženě košili. Je to lepší i kvůli kontrolám atd...

In reply to by Marcelii

Aha.. tak to jsem nevěděla... Tak to musí být pěkně protivný, jsem zvědavá, jestli mě někdo obleče do košile.. :) Normálně spávám v dresíku-takovej větší a je krátkej... Takže bych raději skousla to pýžo než košili... fuj fuj :)

In reply to by jane.p

fakt ti úplně rozumím :s: . Já teď tu košili fakt řeším a nejsem z toho nadšená. Mám zavodněné nohy a zhoršila se mi celulitida. Takže při představě mít košili nad kolena mi naskakují pupínky :( . No a babičkovskou po kotníky fakt nechci. No, snad najdu něco mezi. Není nad pyžamo, nebo aspoň kraťasy...

In reply to by Marcelii

Šmanko, nebyla jsem tu chvilku a tolik komentářů :) A to mi tak připomělo, zhoršila se ti celu v těhotenství? Já jsem s tím nikdy větší problém neměla, neříkám že nebyla vidět, ale co jsem těhotná, tak je to vidět hrozně. A přitom mám opravdu hodně zdraví jídelníček a piju možná až moc, pohyb mám taky, tak nevim, co se děje :/
Každopádně v porodnici snad nebudem dlouho, tak to na tu chvilku překousnem :)
Jo holky a s tím tamponem je to dobrý :) dělají se vůbec nějaký velikosti určené po porodu :)???

já v porodnici nosila jejich košile(byly s knoflíčkama)-nechtěla jsem si zbytečně ničit svoje,přece jen jsem měla docela silné očistky a občas byl na košili flíček ;) a košili ti vyměnili kdykoliv sis řekla. Jen poslední den jsem si už vzala svou košili-taky s knoflíčkama. S těma průstřřihama na prsa se mi zdají docela drahé (okolo 350 Kč),s knoflíčkama koupíš u rákosníků za pár korun :ww:

In reply to by xpetka

ahojky, no já dnes byla u rákosníků a měli tam buď babičkovské květované košile až po kotníky, nebo košilky na tenká ramínka a to bych zmrzla :( .Takže musím objednat nějakou z netu.

In reply to by Marcelii

já jsem sice rodila v červnu-ale venku byla pěkná zima. Měla jsem erární košili (nešla otevřít okna)bylo to zabezpečení aby nějaké mamince neruplo v bedně a neskočila z okna nebo nevyhodila mimčo- to nám sdělila sestřička. Takže tam bylo horko. Sice ventilačka úplně nahoře na okně byla otevřena, ale i tak se pokoj rychle zadýchal. Pořád jsem se potila jako :pig: -takové návali jsem měla. Nevim kdy máš tedy termín. Ale i kdybys rodila v zimě tak tam budu dostatečně topit. Ale to musíš vědět ty sama. :a:

In reply to by JaMiOn

termín mám 17.12. Topí se tam dobře, to je fakt (byla jsem teď skoro 3týdny na gynekologickém oddělení), ale potřebuju mít přívod čerstvého vzduchu, takže jsme měli neustále otevřenou malou ventilačku. Zima tam nebyla, bylo tam fajně, ale na tenká ramínka to fakt nevidím :s: . Jsem zvědavá s jakou holkou budu na pokoji po porodu. Teď to bylo super. Taky měla ráda pootevřené okno a sestřičky chválily, že máme na pokoji nejlepší vzduch a přitom ne kosu :s: .

Tak já měla připravenou s knoflíčkama,taky mám větší prsa :///: Myslím že tu s knoflíčkama snad i doporučujou.Nakonec jsem celou dobu v porodnici nosila jejich,dávali mi kdykoliv jsem si řekla :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky