4D ultrazvukové vyšetření

06.11.2009

Adojky. Dnes jsem četla že v Hradci mají nějakou novinku prostorové 4D ultrazvukové vyšetření nevíte jaký je rozdíl mezi tímto a 3D ultrazvukem? A cenově? :) děkuji.

Ahoj :a:
4D = 3D + čas, tedy tím čtvrtým rozměrem je čas. Klasický 2D UZ je průřez tkání, výkonný počítač z těchto záběrů "poskládá" 3D obrázek a ty puštěné rychle za sebou vytvoří videosekvenci - tzv. 4D UZ. Lze taky říct, že fotografie, jako statický záběr je vždy 3D a video vždy 4D :)
Myslím, že dr., kteří tento nadstandart nabízí dělají vždy video záznam, který pak dostaneš např. na CD. Cena závisí na "poptávce", délce záznamu a samozřejmě především chamtivosti lékaře ;) :s:
Já byla na 4D v Praze a za 1200,- jsem obdržela cca 13min. video kde je ukázané i pohlaví (na mou žádost), srdeční činnost včetně křivky a zvukového záznamu a 1 fotografii. Fotek si pak ale můžeš doma na pc udělat z videa kolik chceš (já si je pak stáhla na flashku a během pár minut a za pár korun v DMku vytiskla).
Pozor! Pokud máš placentu na přední stěně dělohy, tak to prakticky znemožňuje udělat pěkné záběry, protože lůžko vrhá na mimčo stín (černý flek), za kterým není vidět.
Každopádně je to ale neuvěřitelný zážitek, určitě bych do toho šla znova a za ty peníze to stálo :one: Taky nastávající tatínek si naplno uvědomil, že jsem si to těhotenství "nevymyslela" :s:
Ideální doba na takové pozorování je cca od 21 do 25tt - to už je obličejík pěkně vyvinutý a zároveň se ještě vejde celý do záběru :D
My byli přesně 23+0 a výsledek můžeš posoudit zde http://www.mojetehotenstvi.cz/kluk-jako-buk-3 :°O°:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka