co děláte celý den s miminky? (4 MĚSÍCE)

06.11.2009

Hola! Nevím, jestli tady najdu takto stará miminka, ale stejně, dřív jsem si tu psala s mnoha maminkama, tak jak to máte teď? Je to paráda, že mimi už tak často nepláče, spíš se vzeká, když něco nejde...Zajímalo by mě, jak se zabavíte celý den? Ještě musím malé hodně pomáhat, i když hraje si i sama s hračkama na dece - různě po nich sahá...Ale taky ji nechávám samotnou, nijak se jí nevnucuji. Jsem s ní spíš, když je protivná a není schopná být sama. Jinak se taky snažim dělat něco do školy. Když vařim, mám ji v šátku. Když kvíkne, většinou k ní běžim, myslíte, že ji nerozmazlim? No snad ne. Jinak se válíme v posteli, má ráda, kydž ji svléknu, čtem si pohádky, já si lehnu k ní a ukazuju jí obrázky. Pak denně tak dvě až tři hodky venku atd. Snažim se ji mít už hodně na břichu. Co vy? nemáte nějakou inspiraci? papa

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a měl dudlík? Že si třeba sám hrál ale s dudlem? Nebo byl tak šikovnej, že si hrál totál sám? No já volim takovou zlatou cestu...díky za odpovědi.

Matěj je tedy už starší (9měs), ale chtěla jsem se Tě zeptat v jakém úvazu ji máš když vaříš. My máme teď totiž takový problém, že začíná obcházet nábytek a padá a to já nemám šanci nic udělat. Takže když mu třeba připravuji oběd, tak ho tam dám. Ale nosím ho na břiše v kříži s kapsou a skoro nedosáhnu na linku a taky se mi motá ve výhledu, tak je to trochu boj. Nám jde tak o měsíc než se trochu naučí ťapkat a padat. Na nezbytnou dobu ho nikam "zavřít" nemůžu, vřeští jak pavián a na to nemám nervy.

Lištička Kačka + Matýsek

In reply to by jjannicka

Jj, to já znám, nosím na břiše a na boku, ale na ta záda mi Matěj připadá moc akční, on teda není moc velký (7kg a 67cm), takže se na tom břiše ještě dá. No zkusím to, jak píše Nesquicek.
Tak papa a díky

Lištička Kačka + Matýsek

In reply to by Nesquicek

No po pravdě jsem zatím neměla odvahu to vyzkoušet, nevím jak ho na ta záda dostanu, on je hrozně akční a pořád sebou mele, mám hrůzu aby mi nespadl než ho zavážu. Teď dávali v TV Na Cestě po Malawi a tam ty černošky vzaly děcko za ruku a hodily na záda a to mimčo tam pěkně leželo dokud jej mamka nezavázala, to bylo super. No musím to vyzkoušet, až bude přítel doma, aby jistil.

Lištička Kačka + Matýsek

ahoj janičko,
tak já mám čtyřměsíčního chlapečka a někdy už taky nevím, co mám dělat. ráno po probuzení si chvíli blbneme v posteli, potom v lehátku s chrastítkama, já u toho snídám a povídám mu, potom mi ještě někdy usne, pak zase v lehátku nebo na zemi si hraje s hrazdičkou nebo dáváme na bříško a cvičíme svalečky....často čteme, ukazujeme obrázky, říkám mu básničky, přitom si hraju s nožičkama a ručičkama, zpíváme....odpo jdem na tři hodiny ven, jedině v kočárku mi ak dlouho spinká a já si chvíli oddechnu od kravinek, no a pak zase nanovo a pak hurá do vaničky a do postýlky...a tak je to každý den. už aby se uměl zabavit trošku víc sám. no a věnuju se mu hned, jak se mu něco nelíbí. už dokáže být pěkně vzteklej, nejvíc, když se mu něco nevejde do pusinky a nejde mu to do ní narvat.....papa

ahoj, myslim si že se jí věnuješ dostatečně. To nošení v šátku při vaření mi přijde tedy přehnané. To až bude starší tak ti upadnou záda. Tohle bych začala pomalu odbourávat. Dětičky si na tyto věci hodně rychle zvykaj. Taky bych hned nelítala když kvikne. Počkej až se rozbrečí víc. Jinak vše ostatní je v pořádku.
Já taky nechávám malou ať si hraje sama. Je moc hodňoučká a tak se dokáže zabavit s plyšovou beruškou-nyní má od fischer price takového umělohmotného motýlka (chrastítko) a z něho je nadšená. Povidá si sním. Sama si vydrží hrát půl hodin. Potom si sní hraju já-také tu půl hodinku. Před spinkáním jí rozbalim z plenky a ona si hraje s nožičkama. Nyní už mydrží vzhůru 2 hodiny. Když vařim nebo uklizim sedí malá v lehátku a kouká na mě. Občas taky kňourá, ale musí to vydržet. Také chodíme ven. Alespoň na 2 hodinky. Hodinku spinká a potom si v kočárku hraje a nebo jí mám chvilku na ruce-je strašně moc zvědavá. Koukáním se unaví a pak ještě třeba na půl hodinky usne...

ahojky, myslim ze se ji venujes uplne ukazkove :one: jeste bych uvazovala o nejake spolecenstensi akci, jako srazik v materskem centru, nebo plavani pro kojence, to vsak za predpokladu ze u vas neco je :#o: mejte se krasne :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka