Novinky z nemocnice...:-(

05.11.2009

Ahoj tety dubnové,

naposled jsem vám psala, jak je malej šikulka, jak v pondělí papkal svou první přesnídáavku, jak se skoro přetočil a jak vydržel pár hodin úplně bez kyslíku.....NO A STAČÍ MÁLO a je to úplně jinak.

Už včera dopoledne měl Tomášek teplotku, tak se mu dala nurofen a zabral. Po zbytek dne uz OK. Normalne papal a vše v poho, akurát měl po pusině takové ďobky, tak jsem myslela, že to je z té přesnídavky, tak jsem mu nedávala.

No a dneska ráno byl Tomík neklidný, vzala jsem si jej k sobe do postele, tak an chvilinku usnul, pak jsem jej omyla a jak prisla doktorka menit krytíčko pod trachču před sedmou, tak byl v pohodě, a po tom veškerém ranním umyvani, odsavani atd...začal byt takovy čudný, hrozně moc dýchal, sestřičče se to nezdálo, přeměřovalo se mu saturace, ale všude to ukazovalo okolo 70, což je málo..tak měnili jak čidla, tak pulzní oxymetry, na kojencích, kde jsme spolu na pokoji, tak maji jen toto na meření, monitory nemají.
A za chvíli naběhli k nám na pokoj sestřičky z JIPky, jak ho videla Misa, tak říkala, že vypadá hrozně, že jej tak neviděla. Koukli se na hrudniček a říkali, že to není možné, jak dyší. takže okamžitě převoz na JIPku, hned okolo houf doktoru, volali i na ARO, tak tam byl doktor a říkal že jestli se to nezpraví, tak jej dají na umělou plícní ventilaci...v tu chvíli jsem se začala třepat, ale vydržela jsem. honem mu davali inhalace ventolinu, kyslíček navýšili na maximum a trvalo pěkně dlouho, než měl dobrou saturaci, zvyšovali aj průtok.
Pak mu více jak půl hodinku zajišťovali žilku kvůli infúzi. Celkem se to dalo vydržet až do chvíle, kdy hledali žilku na hlavě, to už jsem musela odejít, jinak jsem tam s ním celou dobu byla a drzela jej za ruku. Nakonec se povedlo a malemu dali kapak a kortikoidy. Pak přijela laborantka s pojizdnym snimacem a udělala mu RTG plic, tam je zvýrazněná kresba a více budou vědět až zítra. Abro dopadlo katastrofalne, tak mu pak odpoledne dělali další a to už bylo relativně dobrý. Malý byl totálne grogy a usnul, po poledni jsem jej šla krmit a byl zpoceny uplně moc, dostal nurofen, mel horecku, a dala jsem mu pit mlicko a cajik. Odpolko jej dali na 60 procent, ale nezvládal to, takže os osmi mu to navýšili na procent 70. V současné době je stabilizovaný, akurát po mlíčku v 9 zvracel. Zatim žádné leky nedostal, uvidí se jak ráno, asik zase nějaký posraný bacil, samo sebou mu brali stěry z trachči a pak aj ze stolice a moči, bo měl takovou divnou stolici.

Na hlavě má takovou síťku, aby se něco nestalo s tou napichnutou žilkou. Sestřička musela se mnou krmit, bo ja mam panickou hruzu z toho, že se něco posere a vypadne mu to tam, ma to na takovem blbem mistě.

Je to zahul, já se zase tak těšila jak pojedeme do OVY a řeknou nám co a jak s tou trachčou a stačí málo a fšecko je v prdeli......
prostě už se nebudu radovat, jak jsem psala někde už jak se zlepšil a pak se to posralo.

Pořád jej před sebou vidím, jak byl mimo, úplně obracel očička v sloup....bože, je toho už moc.....
je mi hrozně, co ještě musí můj chlapeček vydržet !!!!!
mám sračku, nejím, a už ani na pití nemám chuť....nevím, jak se dát dokupy, an usnout nemůžu, jsem se snažila, ale nejde to....

tak papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky