prosim o rady

06.11.2009

Ahoj devcatka, nedavno jsem vamm sem psala ze mam spatne ulozenou placentu a mamporad dost velke bolesti v podvrisku. Doktor mi na kontrole rekl ze to mam od zad, nu rekla jsem si dobra, ale po vcerejsich bolestech se dobra rict neda. Ty vcerejsi bolesti my spis pripadali jako slaba kontrakce a nekdy mi u toho tvrdne brisko, al devcatka ja jsem jen ve 14.tt. Minule tehu jsem mela take desne bolesti, ale to uz jsem byla ve 24.tt, to mi tenkrat hrozil predcasny porod tak jsem byla nejakou dobu v nemocnici a na kapackach, ale co ted? Devcatka prosim poradte mi, bojim se o mimi a nechci o nej prijit a do 28.tt dost daleko. Magnezko beru. Dekuji za kazdou radu

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, když máš hodně nízko uloženou placentu, tak musíš hlavně hodně odpočívat, nic netahat, nepřepínat se a ani žádný sex. Vím, že máš už jedno dítko, tak je mi jasné, že si moc neodpočineš, stejně jako já, ale zkus si jenom co chvíli na chvilku lehnout, pomáhá to. Já osobně bych to nepodceňovala. Když je placenta moc nízko, hrozí její odloučení. Takže být tebou, radši bych navštila Dr. Víš, jak to je, radši stokrát zbytečně, než jednou pozdě. Já jsem měla v prvním těhu, taky nízko placentu, ale pak se mi vytáhla. Tobě se to taky ještě upraví. Držím palečky, papa :a:

In reply to by veronikafrankova

Ahojky, snazim se hodne odpocivat a halvne nic nezvedat uz si ani nejak moc nemuzu pochovat Tomaska, zadny sex nemame. Uz jsem tam byla ted v utery, a uz si pripadam jak blazen, ale asi tam budu muset znovu zajit. A taky te tak desne u toho bolel bodbrisek? Doufam ze se to upravi a po jake dobe se vytahla tobe? Pa pa

In reply to by ivinka

A ještě mě ted napadlo... Máš placentu vpředu nebo vzadu? Já ji měla vpředu a dr. mi řekl, že jak roste děloha, tak se placenta vypíná do výšky, ale nevím, jak to je, když je vzadu... Třeba by ses mohla zeptat dr., jestli se vytáhne i v tvém případě.

In reply to by ivinka

No, už si přesně nepamatuji, kdy to bylo, ale myslím, že kolem 26. týdne, na jedné z kontrol, mi řekl, že už je to ok. Ale já jsem se nemusela omezovat v ničem, ani jsem na sobě nepozorovala nic neobvyklého. Normálně jsem chodila do práce a tak. Měla jsem ji těsně nad brankou a pak se vytáhla. Tak jí máš možná ještě níž, nevím. Každopádně nic nepodceňuj, není přece nic bláznivého na tom, že se strachuješ o dítě. Papa :a:

In reply to by veronikafrankova

Nu me lezi uplne dole nemam ji ani ve predu ani v zadu, lezi jako v miste kde potom miminko jde pri porodu hlavickou. A tebe to teda nebolelo? A me pritom ten podbrisek obcas tak boli nesnesitelne, ja nevim treba to neni tou placentou, ale z ceho?

In reply to by ivinka

Aha, tak ty máš vcestné lůžko. Tak to je ta nejhorší varianta, bohužel. Tam je riziko největší, tak na sebe fakt dávej pozor. Ty bolesti mohou být z toho. Vím jen, že ženy, co to tak mají mohou také špinit nebo krvácet, v takovém případě ihned k Dr. Nejsem lékař nevím, jak je to s vcestnými lůžky, ale já měla za to, že ty už se nevytáhnou a porod je zakončený císařem. U mě to bylo tak, že jsem ji měla vpředu a jen se svým koncem dotýkala vchodu, když se pak vytáhla - o pár cm, tak už byla dost daleko. Papa

In reply to by veronikafrankova

ano to mi rekl ze je to vcestne luzko, ale rikal ze je mozne ze se jeste vytahne. A take me varoval ze muzu zacit krvat, a pak abych sla hned k doktorovi. Jejda ach ju, ja uz mela prvni porod zakonceny cisarem kvuli KP malyho, tak ho budem mit asi i ted :-(. A nevis kdyz to tak meli ty zeny, meli nejaky problem odnosit mimi az do konce?

In reply to by ivinka

Jé, ivinko, to nevím. Osobně znám jenom jednu, co to tak měla a ta rodila v 37tt. akutním císařem, protože začala hodně krvácet a řekli jí, že se jí začala předčasně odlučovat placenta. Nakonec ale byla ona i malá v pohodě. Ale u tebe to bude jistě v pořádku, třeba se fakt ještě vytáhne. Důležité je poslouchat Dr. a být fakt co nejvíc v klidu. Však si tě Dr. jistě pohlídá. Papa :a:

In reply to by veronikafrankova

Aha, to je mi ji lito hlavne ze vse dobre dopadlo. Nu snad vytahne, jen kdybych porad nemela tak desne bolesti, je to jako kdyz uz ted mam poslicky a nekdy mi i u toho tvrdne brisko, to vzdy trnu a to jsem dneska 13+3, tak se kolikrat dost bojim. Snazim se byt dost v klidu, ale mam uz doma 17 mesicniho syna a musim varit a tak, tak kolikrat to nejde. Pa pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka