Jak v noci uspáváte miminka?

05.11.2009

Holky, zajímalo by mě, jak uspáváte své broučky po nočním kojení? Já toho svého položím do kojícího polštáře a podávám vyplivnutý dudlík tak dlouho, dokud neusne. Pak počkám tak 15 minut, aby pořádně zabral, a odnesu ho do postýlky. Děkuji za vaše "praktiky". :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky jak to tak ctu tak zjistju ze na tom teda jeste nejsme nejhur...mame ted obdobi ze mi v noci po kojeni taky nechce spat...necham si ho vedle sebe a povidamesi ,pak zacne knourat tak mu davam dudlika a drzim mu rucicky aby se mnou moc nemlel a tak treba pul odky nez usne,nekdy se vzteka,ale usne...kdyz je nejhur tak mu kapnu na dudlik Sam kapku a jak zacne dudlat tak usne...pockam chvilku a dam ho do posylky...a spi a takle ho uspavam i pres den u me v posteli,jinak to nejde,kdyz ho dam do postylky tak hrozne řve,zavidim tem komu mimca usnou sami v postylce bez uspavani,to u nas nehrozi

Tak tedy holky, to vám závidím. Mám 7 týdenní holčičku a jsem totálně vyčerpáná. Po nakojení ji dávám odříhnout. Pak dám dudlík, do postýlky a zabalím do zavinovačky. Ona řve a řvala by tak dlouho dokud bych s ní něco nedělala - takže většinou zabere kočárek-který taháme každý den do 4 patra z procházky domů a omýváme - s kočárkem jezdíme přes práh a to až 1,5 hodiny než zabere, přitom ji pouštíme uklidnující hudbu, kterou jsem ji pouštěla, když byla v bříšku. Máme doma nespavce. Někdy i kočárek nezabare-tak to použijeme zapnutý fén vložíme ji do autosedačky a manžel v leže musí malou v autosedačce zvedat nahoru a dolu (tak 100x a pak zabere)-manžela bolí svaly jak prase, ted jsme vymysleli lepší taktiku, v autosedačce ji držíme na těhotenském míči a houpeme-není to tak vysilující. No prostě hrůza. Vím, nechtěla jsem si ji takhle naučit, ale jak vám dítě v postýlce řve i 4 hodiny-denně! v kuse i přesto, že je přebalené,nakrmené,odříhnuté a vykakané a řve - tak uděláte vše proto, aby neřvalo a spalo. Jsem ráda, že kojím co 3 hodiny, protože to bych už vážně nedala. V noci tak můžu spát 3 hodinky. Někdy se zadaří a naspím všeho všudy 6 hodin, ale to se musí zadařit.Kéž by existovala na to nějaká rada...jak z nespavce udělat spavce. Asi má hyperaktivní mléko...:-((( (moje definice,určitě to neexisutje, ale proč je tak aktivní?Přijde mi, že se nudí).

In reply to by Martens a Majda

Majdi,tak jsem si přečetla jak na tom jsi a síla teda. Asi trpíte tříměsíční kolikou. To byl i u nás důvod,proč jsme skončili na míči. Pořád plakala a nic nepomáhalo,tak jsem zkusila tohle a zabralo. Jenže nám to už zůstalo. Někdy to taky nešlo a pořád brečela,tak jsem naladila šumění na rádiu,dala na plné koule,skočila na balón a za chvíli klid. Rádio se nám podařilo odbourat,ale balón budu mít u prdele asi do 18-cti. Někdy na něm vytuhne do 10-ti minut.někdy i půl hodiny,dáme do postýlky,dotkne se ji zadkem a je vzhůru. A tak to jde třeba i 10x. Někdy je to fakt na palici. A proč nespí? Je to jednoduché. Nejdřív to bylo bříško a když to přešlo,tak začaly pomalu zuby,takže to hned tak neskončí. Je to síla,ale pořád lepší,jak některé maminky nosí v náručí. Ten balón je aspoň pohodlný a člověk si posedí. A kdyby nehopsal i manžel,tak už asi umřu. Minulou noc jsem spala třeba jenom 3 hodiny. Takže přeji pevné nervy

In reply to by mela

No včerejšek ti popíšu stojí za to: u každého kojení po 5 minutách řev, po každém kojení, kdy jsem ji dala dudlíka (kterého už ani nechce, i když ho namočím do fenyklu, nebo na ni dám kapku Sabu) a zabalila do zavinovačky,uložila do postýlky a seděla u ní nonstop podávajíc dudlíka a držení ručiček - řev, manžel dostal volno-vrátil se domu kolem 1 hodiny, tak jsme šli na procházku (jízda po drntité cestě už také nepomáhá), ale alespoň neřvala a měla oči otevřené, návrat domů řev, mysleli jsme si, že nás koupání v 7 večer zachrání (vždycky byla v klidu)včera pro změnu to celé prořvala, pak nonstop fakt nonstop řvala do 10 večera-počůrala nám při tom autosedačku, ve které jsme ji zvedali nahoru a dolu (včera bohužel ani to nezabíralo), dali jsme ji do kočárku a přejízděli práh (včera nezabralo), tak jsem sundala korbičku a dala ji v tom na balon a houpala (včera nezabralo), zapla jsem za 10 min. 22:00 vysavač (včera nezabral)-bylo mi jedno jestli vzbudím sousedy, fén nezabral, tekoucí voda taky ne a po tom všem dostal manžel nerva, honil po pokoji, nadával mi, že nejím dobře, že malá řve kvůli tomu a běhal s tím, že chce číslo na doktorku, že je to kráva, když nám říká, že Majda je zdravá. No tak jsme se s manžou stihli pohádat, a dokonce už i Majda dostala seřváno,ať už je zticha, po chvilce samozřejmě, dostala pusinku, pohlazení - ale přisahám, včera to byl očistec. Neuvěřím odbitím 10 hodiny, kdy ji manžel měl na rukou a kroutil sebou zleva doprava (což nikdy nezabírá) ztichla a usla. Spala do 3 hodiny a pak se probudila v 6:30. Jsem vyspaná, ale bojím se dnešního večera.Manžel mi řekl, že druhé, které jsme tak chtěli, mít určitě nebudem.

In reply to by Martens a Majda

:00: :00: :00: to je hrozný co popisuješ! Nebolí jí břiško? Nám malej plakal taky hodně kvůli břišku, tak jsme dávali před každým jídle SAB, nahřívali a masírovali bříško, a taky často tekly nervy, hlavně přítelovi ://: taky pomáhalo chování při chůzi po bytě.. takto až do 5.měsíce pak to přešlo.. Každopádně tě lituju a manžu taky, to si teda "užíváte" :w: :n: :\/: Držím vám palečky ať malá tolik nepláče :^O^: a víc :~!: a :cc):

In reply to by Handule021208

Děkuji za podporu. Jako by toho nebylo málo a manžel zase onemocněl - jsme v 1 + 1 tak mám strach, že to s malou chytneme. Má 38,5 C. Děs. Tak jsem požádala naše, aby mohl spát u nich, vyvětrala, vše umyla, dala raději prát, co může být nakažené a bojuji s Majdou a prdíkama sama. Nevím, jak dlouho tu "šichtu" vydržím. Je to práce pro 3 ne pro jednoho a jestli to má být do 5 měsíce, no tak to se asi z toho ..... Prdíky to budou, vždycky zařve a někdy se ji podaří prdnout... ach jo...Kapky a nic dalšího nepomáhá. A kdy jste nahřívali po jídle? Já masaž dělám před jídlem, stejně tak pokládání na bříško a cvičení.

ahoj, já malou nakojim. Nechám jí odříhnout a položim do potýlky. Dám dudlíka a to 5minut spinká. Doufám že to takhle vydrží i nadále :a:

Tohle jsme naštěstí nikdy řešit nemuseli - Káťa vždycky při kojení usnula a bylo to. Samozřejmě až na výjimky, když jí rostly zoubky nebo měla rýmu. Ale jinak naprosto bez problémů...

In reply to by mela

Melinko, nevím, jestli si četla můj příspěvek nahoře, ale jak dlouho uspáváš? A čím myslíš, že to je, že ti dítě nespí? Mám doma něco podobného, neli horšího.:-( Nebýt manžela, tak to nedám-jeden člověk to zvládnout nemůže.

In reply to by mela

to tě lituju. Ale asi bych bejt tebou zkusila něco jiného. Dítko za to moc nemůže, nejspíše si na tento způsob zvyklo a vyhovuje mu. Už je ale natolik velké, že bych se nebála ráznějšího kroku :a:

In reply to by mela

:///: to dělal můj kluk taky. Nechala jsem ho vyřvat a on se zeblil-no hrůza. Hodinu jsem pak čistila ložnici a málem jsem se sama :sick:
já spíš myslela že jí dáš do postýlky a sedneš si k ní. Chytnej jí za ručičku a budeš jí něco povídat. Ať je v místnosti zhasnuto. Třeba takhle budeš sedět hodinu, ale postupem času se doba než usne bude zkracovat. Takhle jsme to dělali. Je pravda že se několikrát postýlce zvednul a tak jsem udělala jako že odcházim když nebude hajat. Hned si lehnul. Po měsíci jsem seděla od něj kus dál. Takhle jsme ho učili půl roku. Naučil se to a potom stačilo za ním párkrát přijít než usnul a spinkal sám.

In reply to by JaMiOn

Já u ní taky seděla a hladila ji,ale ona mě absolutně nevnímala. Chtěla pořád vstávat a bylo ji úplně někde,že tam jsem. Ona se mnou nechce třeba ani ležet v posteli. Je hrozně akční a ležení je pro ni něco úplně hrozného. Takže asi tak

In reply to by mela

pro mého syna je spánek ztráta času...taky jsem si sním zažila svoje. Ale byli jsme na něj přísní. Jinak by jsme ho snad uspávali do dnes...nakonec se přísnost vyplatila. Vím že to zní asi drsně, ale je to tak.

Ahojky, já malýho vždycky nechala pořádně odříhnout, pak jsem ho položila zpátky do postýlky, zabalila do zavinovačky, přikryla, dala dudáčka a já šup do postele.. :'zz): bylo to v pohodě a hlavně on po tom cucání vždycky krásně usnul. Pokud ti nepláče, tak bych ho moc neučila na takové hýčkání :-) nic ve zlym, ale abys časem nebyla z toho moc vyřízená, nevím kolikrát za noc se to u vás opakuje.. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka