Poraďte, prosím!

05.11.2009

Ahoj holky, vím, že miminka ublinkávaji, ale jsem teď dost znepokojená. Je plně kojena, ale začala ublinkávat i čistou vodu. Je to normální?? Dále malá taky dost nepravidelně dýchá, je to tím, že je tak malinká nebo je něco v nepořádku? Dnes je jí 16 dní.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky a co ten reflux vlastně znamená?? Jak se to vlastně vyšetřuje a léčí se to u těchto dětiček?

In reply to by kuha

přesně je to gastroerofaciální reflux, GER, neboli reflux jícnu. Je to něco jako chronické překyselení. Prostě ho pálí furt žáha a proto blinká. Vyléčí se až s příkrmy. Má se kojit v co nejvzpřímenější poloze, často a málo a před kojením se dává nutriton na zahuštění mlíčka aby mu to šlo hůř vyblinkat. když totiž furt blijou, tak moc nepřiberou...jen se zabrání aby aspoˇnněco zůstalo v žaludku.

ale vynu´t si sono bříška, to je jediný způsob jak reflux potvrdti nebo vyvrátit. někdy právě doktoři řeknou asi reflux dejte nutriton kojte co 2 hodiny a pak se ukáže že to žádný reflux nebyl. Viz můj případ. mě právě taky dokrotka řekla že jde o reflux a pak zpětně řekla, že teda prodělala nějakou virózu.
:a:

z ničehož nic ublinkávala v létě i 2 hodiny po kojení ještě něco blinkala. měla ale už tři měsíce. pak zpětně se ukázalo, že pravděpodobně prodělala nějakou virózu, protože po 14dnech zas normálka...To může mít souvislost i s tím dýcháním. Třeba má zadní rýmu, která jí stéká zadem do krku. Nemusíš v nosánku vůbec nic vidět. Může se projevit třeba až chrapotem...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka