Šestnáctiměsíční protiva

05.11.2009

Ahoj holky! Našemu chlapečkovi už bude brzy 16 měsíců. Mám ho moc ráda a měla jsem velkou radost, jak se polepšil. Odjakživa byl hodně živý a ukňouraný a vždy si vyžadoval naši stoprocentní pozornost. Ale teď ty poslední měsíce byl o moc hodnější, dokonce si i chvílemi vydržel sám hrát a celý den skoro neplakal. Není ovšem každý den posvícení. Zrovna dnes nemá svůj den a od rána pořád jen brečí a kňučí. Nevím, co se s ním děje. Pořád něco chce, kolikrát mám pocit, že ani on sám neví co. A hlavně chce věci zakázané – mobily, ovladače a věci pro něho nebezpečné nebo snadno rozbitné. Už teď je hrozně vzdorovitý, když řeknu NE, začne se vztekat, tluče hlavou do země nebo do nábytku, se vším hází, nic s ním nezmůžu. Říkám si, že ho nechám vyvztekat, ale on má docela výdrž a taky nechci, aby si něco udělal. Nakonec většinou přijde za mnou, brečí, objímá mě a mně je ho líto a nakonec ho nějak utěším, uplatím… Jenže za chvíli to je znova nanovo. S hračkama si skoro nehraje, když tak jenom asi minutu. Pořád abych mu vymýšlela novou zábavu, ale u ničeho dlouho nevydrží, je to vyčerpávající. Sice se cítím kvůli tomu trochu provinile, ale opravdu se někdy těším, až to naše zlobidlo usne… Máte holky některá podobnou zkušenost? Jak nejlépe takové dítko zabavit? A jak na něj když se vzteká? Mám obavy, abych něco nepokazila a nevychovala z něj malého tyrana… Mějte se krásně a přeju, aby ta naše zlatíčka byla co nejhodnější!

Kliknutím vložíte smajlíky:

to je uplne normalni do dvou let veku...cetla jsem o tom super clanek...a neboj , tyran z nej nevyroste, to hrozi u deti odstrkovanych , nemilovanych a kdyz se jim nevenuje pozornost, to pak na sebe upotavaji pozornost zlobenim...do dvou let je zcela normalni vyzadovat 100% pozornost

Ahojky, tak našemu zlobidlovi bude v úterý 16. měsíců a máme to doma v bledě modrým :s: Máme taky období klidnější a vtekavější, většinou, když ho něco trápí (větišnou zuby) tak je opravdu na roztrhnutí... no jo, myslím, že to holt musíme vydržet, pokud se Jozífek vzteká, tak si ho nevšímám. Pak většinou zabere, když jdeme dělat nějakou oblíbenou aktivitu, jako prohlížení knížek a podobně. Je teď k neutahání, takže jsme začali chodit před obědem alespoń na 20 minutek ven. Vyběhá se na zahradě, pokud nemusím vařit, tak třeba i hodinku. Naobjedvá se a spinká. Jak se vzbudí napapá, tak jdeme ven, pak na návštěvu k babičce na kafíčko a domů se vracíme až po páté... Takže jakmile jsme venku, je to ok, opravdu je z něj andílek, domů příjde zase se nabaští, pohrajeme si v pokojíku, koupeme a spinkáme.. Občas to ale hotl ven jít nejde, mám třeba úklid a vaření dohromady, no a to většinou řve, stojí u mě v kuchyni, tahá mě za nohavici...hrůza...kolikrát mám opravdu co dělat, ale chce to počítat do 10.Věř, že v tom nejsi sama :) :) :) :a:

Ahoj holky, tak my máme 15 měsíčního Honzíka a je to samý, akorát když se začne vztekat tak začne odbíhat a podupává nožkama, pak se ale vrátí a chce se tulit, tak vždycky řeknu nenene a jdu pryč. A co se týče hraček baví ho teď jen knížky a taková ta stavebnice pro mrňousy, tak jsem pověřila dědu a ten mu koupil takový mega pytel kostek, tak se těším a jsem zvědavá, jestli ho to pak bude bavit. Jinak u nás docela ještě zabírají různý úkoly, třeba dej to tátovi a něco mu dám do ruky , nebo mu dám hadr a říkám ať jde utřít stůl a tak a to je nejspokojenější, pak ale taky všecko vyhazuje ze skříní, když je to vše vyházené jde zase o skříňku dál :///: holky asi to musíme vydržet ty malý ďáblíky a s tím usínáním, my měli taky docela problém, ale teď vždycky dopoledne jdeme nejmíň na hodinku ven a bez kočárku třeba jen s odrážedlem motorkou a to je pak uťapkanej, nají se a spinká hned, ale kdybych nešla tak tu bude řádit ještě ve tři odpoledne.

hele to zní jak moje dítě- máme uplně to samé-Vojtovi bude 15 měsíců a dělá úplně to samé
nic ho nebaví, stále jen tahá věci ze skříní a špajzu
když mu něco zakážu nebo seberu, tak s sebou práskne na zem a tluče hlavou o zem nebo o dveře-tak ho nechám a odcházím
hlavně nelitovat
v kočárku ho to taky moc nebaví, v noci blbě spí, nechce usínat ani po obědě, ani večer a když začne řvát, tak řinčej skla v oknech
takže neboj, nejsi v tom sama,já mám uplně to samé

Taky malou nejvíc zajímají nebezpečné nebo snadno rozbitné věci. Jakmile jí to vezmu, začne brek, ale jinak to nejde. Prostě musíme vymezit určité hranice, jinak se nenaučí, že v životě nedostanou vše, co si zamanou :) Většinou se jí snažím zabavit něčím jiným. A když už ani to nepomáhá, řeknu: neplakej, nebo to uslyší pejsek a začne štěkat :) A když ani to nezabere, tajně zaštěkám, buď já, nebo manžel :///: A ona stichne a poslouchá.. A pak snadno odvedeme její pozornost k něčemu jinému. Musím podotknout, že ne vždy to bohužel funguje, ale tak 10x denně určitě jo :///: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky