prát mimi prádlo s prádlem dospělých?

05.11.2009

holky,
perete mimi prádlo dohromady s prádlem dospělých?

Kliknutím vložíte smajlíky:

v tehu jsme nad tim take hodne uvazovala,ale prala sem nakonec hned odzacatku vsecko do hromady ;-) krom pokaknych veci jinak sem to nikdy tohle moc neresil ;-)

In reply to by BBBlanka

v šestinedělí se nemá používat aviváž, jen lovela či podobný prášek, kvůli tomu, že nevíš jak bude mít mimi citlivou pokožku, je tam riziko vzniku atopického exému. Takže když ti nevadí mít věci nenaavivážované, tak prosím. Já kvůli tomu prala zvlášť a už jsem u toho zůstala. skoro žádná z maminek neprala dohromady od narození :a:

Ahoj Blani.Tak já zpočátku prala věci malému a naše zvlášť, ale teď k jeho věcem přihodím i nějaké to naše(cca od 6m).Zatím mu ještě peru v Lovele, ale už spíš jen z nutnosti, koupila jsem si kdysi "VÝHODNÉ" velké balení a tak se ho snažím zdělat, než začnu i věci malého prát v něčem jiném.Pokud ale peru např. červené věci, přihodím k tomu i jeho a nic mu nebylo.

Peru taky dohromady, ale jelikož mi Lovela nedokázala vše vyprat, třeba prosrajděný věcičky, tak peru v Arielu nebo v Persilu a mladej taky nic....

ahojky,ja musim prat vse zvlast a v lovele. Jednou jsem vyprala v detskem Persilu a s nasim oblecenim,a maly byl hodne osypany,tak jsme museli k doktorce. takze uz jen zvlast a v Lovele,takova je moje zkusenost.

ahoj,pereme vše dohromady v Persilu a normální aviváži už od 2.měsíce a malý je v pohodě :a:

Ne,to bych nedělala.Kup si i prášek na praní pro kojence, oni přece jen mají citlivou,jemnou pokožku a tak per zvlášť. Už tak je dost dětí alergických,tak proč to riziko zvyšovat. Ani nějak avivážovat se nedoporučuje.

In reply to by didina

Řekla bych, že ty alergie nevznikaj tak, že máma používá špatněj prací prášek. Ani tak, že se dítě setká s alergenem. V praxi má větší šanci na alergii dítě, který vyrůstá ve sterilním a "nezávadným" prostředí, než dítě z venkova, který se válí v seně, olizuje si špinavý ruce a zvířata mu lezou až do pusy, když to přeženu :)

Já jsem tak do roka prala miminkovské zvlášt, stejně toho byla za týden celá pračka... takže nebylo co řešit... a teď prostě peru rifle s riflema, červené s červeným naším, když nemám plnou pračku... ale většinou i teď mi vyjde Gabčino oblečení na jednu pračku a naše na několik dalších, ale od roku už to dávám dohromady... a od začátku peru v Persilu sensitive všem, i malé, jen jsem jí nedávala aviváž... ale teď už jo...

Ahojky, já peru všechno v lovele, když jsou tam věci na malou tak nedávám aviváž a spodní prádlo. :a:

ahoj, já peru vše dohromady. Kdybych to prala zvlášť, tak peru vždy s poloprázdnou pračkou... a to se fakt nevyplatí. Malej žádnou vyrážku dosud neměl, takže to normálně vše peru dohromady v Lovele.

Ahoj, ze začátku jsem prala v Lovele, pak už jen v Persilu s aviváží od Lovely a teď už to peru úplně normálně. Na 40, v Persilu, s normální aviváží a v pohodě. Ostatně pokud by to prckovi vadilo, poznáš to na jeho kůžičce. Ale zdravýmu dítěti by to vadit nemělo. Spíš je myslim si důležitější, aby se prádlo dobře vymáchalo. Pokud jde jen o "hygienu" praní praní např. dospělýho spodního prádla a dětskýho oblečení, to neřešim. Ten prášek je takovej sajrajt, že v něm bakterie určitě nemaj šanci. Ale ze začátku jsem taky prala prádlo dětem zvlášť :)

Jinak v pračce zůstává prací prášek i všemožnej sajrajt (zatím jsem nepotkala nikoho, kdo by po každym praní čistil pračku) a tak si myslim, že větší humus je to, co je v pračce, než to, co se usadí během nošení na oblečení.

Ahoj Blani, :) já naší Blaničce peru prádlo s naším dohromady až od cca 1 roku, dřív jsem ho prala v Lovele a zvlášť :a:

já když mám málo do pračky, tak tam přihodím naše trička, nebo i povlečení, ale se spoďárama a fuseklema, bych to neprala...A prát naše v té drahé lovele, my příjde i jako plítvání. Navíc věci por mimi peru s předpírkou na 60, pro nás jen rychlý program denní praní.
:a:

jasne, nejak se ta pracka musi doplnit.. navic vem si toto... sice to mimi obleceni peres v specialnim prasku , zehlis, no snazis se jak muzes aby bylo "sterilni", ale ono je to v podstate blbost, stejne si prcka pokladas na postel, kde jsou veci vyprane v normalnim prasku, do klina na tvoje obleceni ktere je vyprane v normalnim prasku, das si ho pres rameno a oslinta ti tricko vyprane v normalnim prasku, a nic se nedeje :j)
takze ja bych to nedramatizovala ani s michanim aníi s praskem

Cca od 2. měsíce peru společně v Lovele nebo Persilu senzitiv. Jen naše spoodní prádlo peru zvlášť, to s miminkovským ne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka