Niva?
Jen by mě zajímalo, jestli můžu jíst v těhotenství nivu.. Hermelín mi doktorka dovolila, ale s nivou si nejsem jistá, moc děkuji za rady..:) :k:
mě bylo po nivě špatně :sick:
Sice nejsem odborník, ale myslím si, že v každém plínovém sýru může být teoreticky listerie a je jedno,o jaký druh plísně se jedná. Já je sice taky zbožňuju, ale na těch pár měsíců to kvůli mimískovi klidně oželím. Dopřávám si je jen občas v tepelně upravené formě (třeba jako nivu na pizze apod.). Jsem dost zmlsaná, takže kromě pís. sýrů z těch rizikových potravin jím už jen tatarák a piju alkohol a ty vynechávám samozřejmě úplně. Jinak jím všechno, co před těhu.
Tak teda nivu oželím, ale hermelín, ten teda ne.. Paní doktorka řekla, že jsou ohledně hermelínu akorát fámy a já jí hodlám věřit, protože hermelín miluju a mamka ho jedla úplně normálně, když čekala ségru..:) Ale vajíčka na měkko mě překvapila, ne že bych je jedla, ale i kdyby, tak bych se asi moc nebála..:) :k: Ještě jednou děkuji..:)
Ahoj, já v těhu jedla úúúplně všechno na co jsem měla chut.Neboj v rozumné míře neublíží nic ;) To spíš při kojení to bude horší, tak si zatím užívej :!k:
Plíseň jako plíseň. :) Já teda v těhotenství plísňový sýry nejedla, toho jedinýho jsem se fakt bála, v tý době dost řádila listerie a já mám navíc oslabenou imunitu, takže ač jsem měla děsnou chuť na hermadur, nedala jsem si ho...
Taky jsem tyto sýry vysadila úplně... mám moc ráda hermelín, hlavně na grilu, ale byla jsem první tři měsíce těhotná v létě, tak jsem se bála (kvůli té Listérii) ani jsem nejedla točenou zmrzlinu, teď jsem si dala z Mekáče, tak snad to bude v pohodě :) .... jinak plísňové sýry se v těhu nemají jíst, ani paštiky atd. Podle mě všeho s mírou neuškodí!!! taky jsem jedla vlašák, když jsem na něho měla chuť a prcek je zatím v pohodě!!PaPa