Niva?

05.11.2009

Jen by mě zajímalo, jestli můžu jíst v těhotenství nivu.. Hermelín mi doktorka dovolila, ale s nivou si nejsem jistá, moc děkuji za rady..:) :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Taky jsem tyto sýry vysadila úplně... mám moc ráda hermelín, hlavně na grilu, ale byla jsem první tři měsíce těhotná v létě, tak jsem se bála (kvůli té Listérii) ani jsem nejedla točenou zmrzlinu, teď jsem si dala z Mekáče, tak snad to bude v pohodě :) .... jinak plísňové sýry se v těhu nemají jíst, ani paštiky atd. Podle mě všeho s mírou neuškodí!!! taky jsem jedla vlašák, když jsem na něho měla chuť a prcek je zatím v pohodě!!PaPa

Sice nejsem odborník, ale myslím si, že v každém plínovém sýru může být teoreticky listerie a je jedno,o jaký druh plísně se jedná. Já je sice taky zbožňuju, ale na těch pár měsíců to kvůli mimískovi klidně oželím. Dopřávám si je jen občas v tepelně upravené formě (třeba jako nivu na pizze apod.). Jsem dost zmlsaná, takže kromě pís. sýrů z těch rizikových potravin jím už jen tatarák a piju alkohol a ty vynechávám samozřejmě úplně. Jinak jím všechno, co před těhu.

Tak teda nivu oželím, ale hermelín, ten teda ne.. Paní doktorka řekla, že jsou ohledně hermelínu akorát fámy a já jí hodlám věřit, protože hermelín miluju a mamka ho jedla úplně normálně, když čekala ségru..:) Ale vajíčka na měkko mě překvapila, ne že bych je jedla, ale i kdyby, tak bych se asi moc nebála..:) :k: Ještě jednou děkuji..:)

Ahoj, já v těhu jedla úúúplně všechno na co jsem měla chut.Neboj v rozumné míře neublíží nic ;) To spíš při kojení to bude horší, tak si zatím užívej :!k:

Plíseň jako plíseň. :) Já teda v těhotenství plísňový sýry nejedla, toho jedinýho jsem se fakt bála, v tý době dost řádila listerie a já mám navíc oslabenou imunitu, takže ač jsem měla děsnou chuť na hermadur, nedala jsem si ho...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka