Vakcinace těhulek?

04.11.2009

holky, tak já v tom mám naprostý guláš. co si o tom myslíte? http://www.novinky.cz/zena/zdravi/183370-vetsina-tehotnych-se-bude-moci…
já moc na očkování nejsem, ze všech stran slyším oba názory a neumím si udělat rozumný obrázek. kdybych nebyla těhotná, tak to neřeším, ale teď nemám zodpovědnost jenom za sebe

Tak mi včera říkala mojé ségra,která má kámošku na hygieně,že žádná z těch holek se tam nenechává očkovat,protože ta vakcína má spousti vedlejších účinků o kterých se nemluví a které se můžou projevit až po nějaké době.A že stát nakoupil velké množství těch vakcím a protože zdravotníci,záchranáři a hasiči o ně mají jen minmální zájem,tak proto je teď dávají i jiným skupinám.Pořád nechápu jak něco neověřeného můžou dávat obzvlášť těhulík,když žádné očkování se těhulkám nedoporučuje

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

díky za názor. máš pravdu, že vakcína, která se tu zčista jasna objevila a byla asi honem rychle vymyšlená, moc důvěry nenadělá. jen je škoda, že je tolik lidí nezodpovědných a když mají virózu nebo chřipku, tak na sebe (a ostatní) kašlou a lozí mezi lidi. kdyby zalezli na týden do pelechu, možná by ani nebyly takový epidemie...no nic.
ale díky vám všem jsem si během dnešního odpoledne, vlastně i večera, ujasnila co a jak a tak zainvestuju do hromady ovoce a budeme preventivně baštit ovoce .....mimochodem, to moje dítě baští citróny, sice se u toho šklebí ale dneska vysosal celou čtvrtku (asi si na to tělíčko pamatuje z prenatálního života :s: )

In reply to by Tesa

minulý týden říkali v rádiu - bydlím v UK, že zejména pro děti je nejlepší dostat klasickou sezonní chřipku která podpoří imunitu proti prasečí.Přítel tady pracuje ve zdravotnictví a ještě jsem neslyšela že by někdo na toto očkování se chystal. Těhule chtějí očkovat hlavně kvůli tomu aby se u nich nerozjel zápal plic, ale to může být opravdu ze všeho.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

v tomhle mi přišlo parádní kojení...za tu dobu, co jsem ho kojila jsem měla jednu virózu (manžel taky), taková ta klasika, teplota, rýma, bolení v krku...a kluk vůbec nic...no a po druhý jsem měla nějakou střevní virózu, bylo to strašně rychlý, bez varování, ráno jsem ještě volala dr. co mám dělat, že nemůžu ani pít a jestli mám kojit...a ona, že ať si klidně kojim, že to kluk stejně chytne.......no a zase nic. prostě si s mlíkem natahal i poředěný potvory a byl imunní :qu:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

před lety jsem kvůli nemizícím aftům v puse (a rýmy kašle od podzimu do jara) brala GS imunostim a je to až s podivem, od tý doby v pohodě....až na ty dvě, výš popsaný, virózy po porodu. a když na mě něco lezlo, tak stačil na noc paralen a kopa teplýho čaje a bylo to fuč. tak až budeš moct, tak ho vyzkoušej ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já mám v práci kolegyni, no jestli by si někdo nechal pro korunu koleno vrtat, tak je to rozhodně ona - zdravotní problémy má permanentně a ne zrovna zanedbatelný (její přístup nezměnilo ani varování doktora, že jestli se sebou nezačne něco dělat, tak do padesáti skončí na vozíku), ale přece si nevezme neschopenku na chřipku, vždyť by přišla na mizinu, bohatě stačí že každý rok má měsíční neschopenku na pobyt v lázních. Dovolenou si plánuje už v lednu, takže když neplánovaně nastydne třeba v květnu, tak prostě máme smůlu, chodí do práce s horečkou dokonce i s antibiotikama. Za pět let se mi nepodařilo vysvětlit jí, že když zůstane tři dny v posteli, bude to pro všechny lepší, protože to její přecházení chorob v osmi případech z deseti stejně skončí tím, že marodí čtrnáct dnů :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tohle si pamatuju ještě z dob, kdy nebyl takový finanční průser jít marodit.....moc dobře si pamatuju, jak jsme si to v obou zaměstnáních předávaly....a jaký byl problém, když jsi v obyčejným nachlazením zůstala doma

taky bych nesla u nas to ani doktori moc nedoporucuji, pry naockuji jeden druh a nekteri lidi pak dostanou takovou chripajznu, ja bych se ockovat nenechala, kdyz to neni bezpecny ani pro deti pochybuji ze to je bezpecne i pro tehotne

In reply to by jaja a kubik

no já nechala včera toníkovi píchnout Havrix (žloutenka A), protože přecejenom chodíme sem tam do práce, tak kdyby náhodou...ale ptala jsem se ho na chřípku a očekávala, že jenom podpoří můj názor (stejný jako máš ty) a právě že začal uplně naopak. že by dětem očkování doporučoval atd atd atd...tak jsem jen kostatovala, že to stejně nestihnem, dkyž zrovna dostal očkování na něco jinýho, tak to odkýval, ale stejně mě trochu překvapil.

My máme v úlu paňdoktorku a já se po ní budu opičit stejně, jako většina holek. Nejdem ani kdyby nás řezali :-D :a:

JA do toho urcite jdu :-) uz cekam na pozvanku az mi prijde od me GP a mazu na to!Nez bude pozde.Bojim se toho jak neco,ale jdu..Muj nevlastni otec je take Doktor a je hodne zkusenym docentem a jde an to take a rika at se niceho nebojim,ze at urcite jdu at nejsem blba ze to dorazi.Tak jdu snad uz mi ta pozvanka prijde co nejdrive radeji byt ockovana nez......ale spousta lidi take o tom uvazuje a nepujde..tak bud mozna pokusny kralik,ale treba zachranim sve miminko.Byt uz ve 36tt tak to neresim,ale na zacatku....radeji jdu Frant jde driv tak mi aspon rekne to a ja jdu sand do 3nedel ;-)

In reply to by Tesa

:-) to je..ale ja tomu verim ono mi nic nezbyde :-) ma to prijit pry to ma stejne prijit....ale fakt ze mi i mam rekla ze Doktori v Ikemu se na to nechteji ockovat teda pulka Ikemu,ale Franta zas na to rozhodne jdea rika,ze se nemusim niceho bat at urcite jdu a ja mu verim je to zkuseny DOcent na Ikemu,ktery je slavny po svete a Vy o cem mluvi dokonce mi diagnistikoval Helu a uplne se trefil na stejneho vira jako moje Dr tady,ktera mi rekla stejnou diagnozu druhy den jako Franta a to videl jen fotku..takze ja mu verim vi o cem mluvi a i mam rik,pokud by ona na to mela narok tak by take sla a nechapu proc nema,kdyz je v laborce,ale to je jendo..cekam na dopis ci az mi zavola muj GP a padim a mozna bud za to i vdecna.Ja se toho bojim,ale verim ze oni vedi co delaji ;-)

In reply to by Tesa

je hodne negativ to co ctu tady a kamoska rika,tak je vas hodne kdo nechce na to jit i nejaky Dr na tom Ikemu neche jit aj a take na zacatku vubec nechtela jit..ale pak sem premyslela posla mame mail a zeptal se Franty co ten si o tom mysli a uz sem psala....Ja se hodlam jeste poptamt me midwife jaky to ma vliv ta vacina...a pak se rozhodnu,ale hodlam jit a jsem na to zvedava.Ale JA verim tomu,ze Dr vedi co delaji prece by to tehu nepichali a co mi rekla jeste Dr ze chteji Tehu ockovat jako prvni ze budou vsem rozesilat pozvanky a cim drive tim lepe.NO uvidim cekam dopis a cekam ze do 3tydnu bych mela jit :-) tak vam klidne pak muz napsat vsechny reakce jake mam a zda je to bezpecne ci ne :-)

uffffffff díky. jsem si myslela, že budu jediná. nejsem očkovaná ani proti běžný chřipce, tu jsem měla v roce 2004 poprvé a zatím naposledy a vlastně ani nebývám nachlazená, takže imunita funguje výtečně
díky za názory

Ahojky, muj pritel je zdravotnik a rika, v zadnem pripade, i kdyby to nabizeli zadarmo....vakciny nejsou vubec vyzkousene, takze se nevi, co to vubec udela...takze asi tak...

já do toho rozhodně nejdu, i když jsem v druhém trimestru a vzhledem k předchozím nedopadlým těhotenstvím více méně na rizikovce

Ahoj, já bych do toho určitě nešla :n: Očkování obecně snižuje imunitu a proto v těhu kdepak :n: Toť ale můj názor, právě jak píšeš ty, každý má zodpovědnost sám za sebe a těhulky i za miminka v bříšku... Já za sebe bych to neriskovala.

Ahojky, člověk si říká, že snad vědí co dělají, ale já bych v těhotenství do očkování asi nešla

Já bych do toho taky nešla. Myslím si totéž co miška,to riziko,že pak tu chřipku dostaneš je ještě větší,každý koho znám kdo se nechal očkovat proti normální chřipce,ji v zápětí dostal. Takže za sebe říkám :n:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka