otec v rodném listu

04.11.2009

ahoj v klubu svobodných maminek...tak zítra jdu do bezplatně právní poradny,aby mi řekli,na co mám nárok v přpadě,že neuvedu otce do RLmiminka..máte nějakou zkušenost,a co vy milé svobulky,jak jste vyřešily RL,alimenty,bezpečí Vaše i miminka...co jste si o tom zjistily?já nvám zítra písnu,jak jsem pochodila..prosím,podělte se také,pěkný večer a hodně radosti a zdravíčka miminkům. i Vám.. :cc): :a: .

Ahojky holky, prosím vás nevíte náhodou, co udělat pro to, když jsem otce do RL zapsala, nejeví zájem a je ochoten se malé zříct...? jak postupovat, lze ho nechat vyjmout z RL..? Udělala jsem hroznou chybu, achjo..

ahoj holky,
tak co je tedy lepsi, napsat ho tam nebo ne? my uz spolu jakz takz vychazime, i kdyz bych ho nejradeji taky nevidela... taky jsem se chtela zeptat na tu hmotnou nouzi? rada bych uz nakupovala vybavu, ale nemam na tu ani korunu a daji mi to v jakem pripade, kdyz " vim" kdo je otec nebo ne? mate s tim nektera zkuzenost?

Diky moc

In reply to by jondicka

Ahojky,
tak já at přemýšlela jak přemýšlela a nechtělo se mi ho tam napsat, tak jsem se rozhodla, že tam bude. Jen se ním pokusím domluvit na penězích a vídání.. Peněz bude snad hodněě, vídání málo, ale při mé smůle to bude obráceně. Koukala jsem v neděli na střepiny, kde mluvili o dětské depresi a už ted se o to moje mimčátko bojím, aby nemuselo trpět..

In reply to by jane.p

ahoj Jane,no,taky jsem ten pořad viděla...hrůza..ale případ od případu to může být různé,třeba já ho neuvedu,přesně to nechci,aby dítě putovalo od nich ke mněa naopak...neměl zájem a jeho mama taky ne,se o cokoli postaat a pomoci a vídat by malé chtěli..dítě není opička,jsem jí řekla..ale třeba u vás je to lepší,držím Ti palečky...no a napiš,kdy popovídáme..pěkný večer a pusu mimnkovi :°O°: :a:

In reply to by ronina

Ahojík... :) No já vycházím dobře s jeho rodiči, avšak s ním vůbec. Také bych ho nejraději neuvedla, ale všechno to sama neutáhnu. Z rodičáku zaplatím bydlení a už mi nic nezbyde... Navíc na brigády a tak se spoléhat nemůžu a máma ted došla o práci, takže na naše se už taky spolehnout nemůžu.. Tudíž mi nezbyde nic jiného, než ho napsat.. :(
No a někdy začátkem prosince by jsme mohly někam zajít.. nemáš icq? že bychom písaly tam... já jsem 291 019 770
Zatím papa a posíláme pohlazení..

:h: Ahoj milé svobulky, dnes jsem byla v té poradně.Pokud otce neuvedu,nebudu mít ani nárok na pomoc v hmotné nouzi,tj.na jednorázový příspěvek..,budou se cukat na úřadech,snažit se,aby byl uveden..ted mám příspěvek na bydlení a sociální a přídavek na dítě,mám sama i 15letého synka.tak to by mi mělo zustat.plus mateřská a po ní rodičák..to vypočítají nějak z platu.pokud uvedu,stanoví se dohodou,nebo soudem,kolik má platit a otec má v době těhotenství platit i na matku nějakou částku na výživu,ošacení a výbavičku,po dobu 2let má platit i na matku..soud to vypočítá podle platu a majetku otce.nevýhodou je,že otec si může nárokovat vídat dítě,když platí..pak taky zasahuje do všeho možného..ale pokud třeba nezaplatí nějaký měsíc,tak zas nemáš nic a tahejnse zas po soudě,že neplatí...a když neuvedu a otci se zachce,může i pžádat o určení otcovství testy a soudem..a pak si dítě nárokovat...ale 3roky zpětně by musel doplácet na to dítě alimenty..a pokud požádá do 2let dítěte,tak musí v těch 2letech platit i na tu matku na její výživu..maminka může udat otce i po nějaké době po porodu,třeba po letech a otec pak musí doplácet vyživné3roky zpětně..no já chci mít hlavně klid a po soudech se handrkovat s miminkem o peníze nabudu a pak ani bych od něj neměla klid a než aby se díítě dostalo do takového prostředí k nim,tak ho udávat nebudu.a jestli mu rupne v hlavě a vzpomene si,že má vlastně dítě,bude vyhrožovat,že požádá o otcovství právní cestou,tak musí vědět,že bude muset platit nejen na mimi,ale i na mě a to celé 2roky..a to ho přejde,páč říkal,že mně nedá ani korunu,že nebude nic platit ženské,se kterou není...holky,kdybyste ještě něco věděly,tak to napište.já přikládám kontakt na bezpl.právní poradnu v Brně:PERSEFONA,Jiráskova8,tel.545245996 řeší právní záležitosti,pomohou napsat formuláře,doprovází na úřad či policii,řeší i případy domácího násilí,mají k dispozici i psychologa,který pomůže jak dál v dané situaci..Tak se mějte co nejlépe a držím nám všem palečky,at to zvládnem co nejpoklidněji a at je tato situace jen dočasná a najdem hodné fajn tatínky,co si nás a miminek budou vážit a mít nás rádi.. objímám:h: :a:

Ahoj :k: , budu na tebe myslet a přines co nejlepší zprávy, musíš všechno napsat.Hezký večer :\/|:

Ahojky,tak já se ptát už byla... Bylo mi řečeno,že pokud otec zájem má,tak pozor na to nezapsání.. On si může zažádat o test otcovství,který musíš povolit,kdybys nechtěla,tak si to může zařídit a přikáže Ti to soud a nakonec Ti test+výlohy spojené se soudem můžou nechat zaplatit... je to na prd... Pokud by zájem neměl,tak bych s právníkem asi sepsala papír,kde by bylo,že se otec zřiká práv i povinností na dítě a nechala mu to podepsat a notářsky ověřit.. Tohle nevím,jestli by prošlo,na to se kdyžtak zeptej. No já momentálně nemůžu "tatínka" dokopat,aby se mnou zajel na matriku. Peníze jsem taky ještě neviděla... No dala jsem mu na to listopad,pak to nejspíš budu řešit tak,že si určení otcovství nechám určit soudně.. Tvrdí,že je ve zkušební době a nedají mu volno.. jenže on není ani schopnej se zeptat.. Mohla by ses kdyžtak,prosím zeptat toho právníka,jak postupovat v případě,že sice otec tvrdí,že zájem má,ale nejde ho dostat na matriku na zapsání? jen když si na to vzpomeneš,taky se budu objednávat k právníkovi. a jak si jinak těhulkujete? vše ok? já mám zánět močáku,tak beru antibiotika,ale chytla jsem to v počátku,tak snad to bude ok.

In reply to by bublinka85

ahoj bublinečko,i na Tebe jsem se ptala.mužeš uvést otce i bez něj,bude na papírech,ale ne v rl..můžeš uvést i po porodu.oni pak rodný list přepíšou.máš se poradit na podatelně soudu..nebo na mssz.Přeju Ti hodně štěstí a třeba to u vás dopadne ještě dobře..pohlad břško :a:

In reply to by ronina

Jéé,Ty jsi zlatíčko!!! tak já se vypravím na sociálku a uvidím,co mi řeknou :) jsi moc hodná!!! U nás to dobře nedopadne,ale asi je to tak lepší,když vidím,jak to teď vede,v takovým prostředí bych dítě mít nechtěla... :n: Ještě jednou dííík!!! :one:

In reply to by chersona

Asi bych pak volila ten podpis,že se zříká práv i povinností,aby na tebe nemohl časem vyrukovat,s tím testem... ale to se chce poradit s právníkem,já jsem laik,je to jen doměnka. Taky bych nejradši volila nezapsání,ale náš otec se "hlásí" i když zatím jen ústy,ne činy...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka