další těhu po císaři

03.11.2009

Ahoj tety, jak je to s tím dalším porodem po císaři? Nechci už se znovu pokoušet o klasický porod a chtěla bych rovnou naplánovat císaře. Těhu teda ještě nejsem, ale chtěla bych mít info dopředu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ty jo já jsem přesněj opak :), jsem po prvním císaři a dala bych nevím co za to, abych podruhé rodila normálně... Mám z dalšího císaře panickou hrůzu, bohužel mě asi nemine, Vašík měl 3,95kg a pochybuju že další mimi bude menší...

Mě doktor hned narovinu řek už po šestinedělí s Davídkem, že další mimčo u něj jedině císařem. A po pravdě, jsem ráda. My měli aktutního císaře pro hrozící hypoxii a už žádný nepředvídatelný komplikace vážně nechci nikdy zažít. Což u spontálního porodu je mnohem více pravděpodobný než u císaře.

tak devcatka to jste me uplne vystrasili. Ja jsem prvni porod mela SC kvuli tomu ze byl maly KP a ja mela tezke astma ated jsem znoova tehotna a myslela jsem si ze budu rodit spontane, ale ted co jsem si precetla tak mi beha mraz po zadech. Doktor mi ani nic takoveho nerekl, to se ho budu vyptat

In reply to by ivinka

Každý doktor to bere jinak, některý je opatrný jiný méně, některý jen nechce plašit. Mě taky Dr. hned řekl "výborně, to by byla velká náhoda, kdyby jsme byli zase KP, takže budeme rodit spontánně", protože zatím se zdá, že podmínky splním. Však je tam ten článek o tom... Já osobně doufám, že budu moci rodit spontánně, ale hrotit to taky nechci. Papa :a:

In reply to by veronikafrankova

Nu se mnou se mopc doktor nebavi, takze nikdy nic nevim. Ani mi nemeril panev a pritom kazdy rikal ze ji mam uzkou na porod, nim moc toho neudela jen opravdu zaklad a i nekolik veci z nej vyjme. Jak jsi posilala ten clanek tak jsem tam snad cetla neco o tom od cisare by melo ubehnout alspon 24 mesicu jinak je spontalni porod kontraindikovany, jenze ja od minulyho porodu tech 24 mesicu mit nebudu

In reply to by ivinka

Píšou tam 18-24 měsíců, já taky nebudu mít dva roky rozestup. Ale nad 18 měsíců se vejdu. Takže pokud páni doktoři zkonstatují, že můžu, tak to zkusím. No jinak s tím doktorem, mě taky neměřili pánev, až tedka u druhého, jsem na něj koukala, co jde dělat :s: Ale já vypadám bytelně už na pohled a na pohmat. Tak to možná neřešili. At se ti daří, papa :a:

In reply to by veronikafrankova

Nu ja se take nad 18 mesicu vejdu, nu uvidim co mi rekne. Ted mam spatne ulozenou placentu tak uvidime jak to bude probihat. Proc jsi mela SC? Ja mela KP a tezke astma. Nu ja jsem drobounka, dokonce mi to rika i doktor, ale panev mi nezmeri ani ted ani minule tehu. A to mi hrozilo ze budu ,mit velke mimi nakonec se prestal vyvijet a byl jeste mensi a jeste si tam sedel zadeckeem a neminil se hnout. Tobe at se take dari :a: :a: :a:

In reply to by ivinka

Ivinko, jako první bych změnila lékaře - jde přece jen o Tebe a Tvé dítě! A co se týče toho, že to nebudeš mít 2 roky od prvního porodu...no já bych raději klasiku rovnou vyloučila. Nebo chceš riskovat vážné komplikace jen abys rodila normálně? Myslím, že to za to nestojí :n:

In reply to by VeronikaK

Nu muj doktor je jinak strasne hodny a mily, normalne dneska jsem prisla na to ze kdyz tam jde se mnou manzel tak se skoro vubec nebavi, ale jak tam jdu sama tak se bavime o vsem. No ja prave vubec nevedella ze to ma takovy rizika, zadne komplikace riskovate nechci, to radsi dalsi cisar. Devcatka ted jsem se dozvedela ze mam spatne ulozenou placentu moc nizko, nemat s tim nejaka zkusenoti?

In reply to by ivinka

že je hodný a milý je určitě fajn, ale v tomhle případě mi to přijde skoro vedlejší...můj dr. zase na některé lidi působí arogantně, ale je to profík na slovo vzatý, který tu péči provádí naopak nadstandartně! A během těhu jsem se s ním i tak "sblížila" těmi častými návštěvami, že je na mě i milý :)

In reply to by ivinka

no počkej počkej....nejdřív píšeš, že Ti nedělá pomalu základní vyšetření a pak se ho zastáváš...on pak těžko přijde na to, že se něco děje víš....já bych to nepodceňovala...skvělý chlap se nemusí rovnat skvělému doktoru!

In reply to by VeronikaK

nu to mas pravdu. Nu snazi se kdyz si mu zacnes stezovat, ale jinak jak jinym pry doktori meri panev, ten nas ne. Jiny doktor pry posila vzdy na cukrovku ten nas ne. Respektive za cele tehu udela krevni testy, ultrazvuk a ster

In reply to by ivinka

No koukám, že Ty jsi ještě na začátku těhu, takže ta vyšetření jsou všechna zatím, ale + teda to měření pánve. Dál bys měla jít na gentiku na krevní testy (tj v 16tt nevím přesně v kolikátém jsi), pak UZ kolem 20tt, pak cca kolem 32tt - to jsou ale jen ty povinné tzv, velké Uz, ale jáe teda chodila ZDARMA každou poradnu na UZ. Testy na cukrovku dělá každý dr. podle sebe - některý každé, některý jen když má v anamnéze cukrovku, některý každé nad 25let, později by Ti měl každou kontrolu měřit tzv. SF - neboli výšku fundu (to je délka od spony k hornímu okraji dělohy) a vždy by měl dělat vnitřní vyšetření čípku. Pak jsou specifická vyšetření jako amniocentéza (odběr plodové vody - ten se dělá pokud je Ti nad 35let, nebo Ti vyjde vyšší riziko vývojových vad z genetických vyšetření). Ta genetika se dělá na 2x - cca 13tt Uz+krev - tzv. screening vývojových vad a pak jak jsem psala v tom 16tt tzv. tripel test a to už je jenom krev. Mám to docela načtený, tak se kdyžtak ptej co Tě zajímá :)

In reply to by VeronikaK

Ja uuz jedno mimi mam, co me delal minule tehu je ten tripl test, pak 3 Uz povinne, ale od te doby co ma Uz v ordinaci tak mi ho dela casteji a pak uz jen ten ster a pak me vysetroval prstama na kolik jsem otevrena a jak mam velky cipek, to je vse. ja jsem ted ve 13.tt na krevni testy jdu v 16.tt

In reply to by ivinka

takže vynechal ten screening...no ono někde se to považuje za nadstandart a musela by sis připlatit, ale u nás se dělá zdarma...každopádně Ti o něm ale minimálně měl říct. Stěr se dělá až ke konci těhu na streptokoka, aby případně včas při porodu nasadili léky a mimi to "cestou nechytlo". Jinak to je vcelku všechno. Ještě teda budeš chodit na monitor, ale to až opravdu na konci. U nás se chodí do nemocnice, ale to už asi budeš vědět, jak to tam máte od prvního těhu.

In reply to by VeronikaK

Nu ja toho streptokoka mela, ale vubec mi ho nelecil, tak jsem ho mela i k porodu nakonec jsem mela psanou SC, ale to v ty dobe jeste nemohl vedet. ja byla na rizikovce, tak mi monitor delali v rizikove poradne u sveho doktora jsem ho nemela ani jednou

In reply to by VeronikaK

snazila jsem se tady najit uz nekolikrat gynekologa a vzdy jsem dopadla dost spatne ze byli neochotni nebo proste skoro nevysetrili a jini zase neberou a v nemocnici gynekologie take nic moc, toto je nejprijemnejsi doktor kteryho jsem tady potkala. Odkud jsi?

In reply to by ivinka

Jo přímo z Pce.No a tak proč nejezdíš do Pardubic...jede Ti tam 3 každou chvíli. Stálo by to za to. Já chodím k dr. Peršínovi a ten je výborný - ne třeba až tak příjemný ze začátku, ale na 100% profík. Mám ho hrozně ráda a pak je tu taky skvělý dr. Dobrkovský! Já mám s porodnicí v Pce skvělé zkušenosti! Personál až na vyjímky (ale to je všude) milý, profesionální, o mě i o Elu se skvěle postarali a nebýt depresí a alergií, kterými jsem tam trpěla, bych na to vzpomínala víc než dobře. Na to jaký tam mají fičák jsou fakt extrémně příjemní! Skvělá je dr. Kokrdová (to nevím jestli nemá něco s Tvým dr. společného). dr. Brych a dr. Vlček - i dr. Mindžák NA MĚ byl příjemnej (jinak jsem na něj slyšela dost stížností a to mi nepřímo potvrdil i můj dr. (peršín)

In reply to by VeronikaK

Zkousela jsem par doktoru v Pce, ale nebyla jsem s nima spokojena. Tak ja byla v Pardubicich na gynekologii dvakrat a mela jsem tam hodne spatnou zkusenost zejmena s pani doktorkou Kokrdovou, ktera kdyz me privezla RZ s neskutecnejma bolestma ve 24.tt, chpu ze byla pulnoc a ze jsme ji vyrusili, ale ja se nemohla ani zvednout, tak mi rekla jestli to moc neprozivam a ze mi nic neni, byla dost neprijemna a neochotna, nakonec me hospitalizovala a prisla na to ze mi hrozi predcany porod, ani sluvkem se neomluvila jak nevhodne se chovala a jak urazela. po dvouch spatnyc h zkusenostech jsem rekla ze tam rodit nebudu a rodila jsem v Hradci, kde dela i muj gynekolog. Jinak dr, Kokrdova je byvala manzelka meho doktora

In reply to by VeronikaK

nu to mas pravdu. Nu snazi se kdyz si mu zacnes stezovat, ale jinak jak jinym pry doktori meri panev, ten nas ne. Jiny doktor pry posila vzdy na cukrovku ten nas ne. Respektive za cele tehu udela krevni testy, ultrazvuk a ster

In reply to by veronikafrankova

Ahojky Veru, moc Ti děkuju a jdu to hned naštudovat - u mě to opravdu byl jednak nepostupující porod, ale když už jsem se jakž takž začala otevírat a dala mi epidural, tak začala hrozit hypoxie miminka, takže museli zasáhnout...myslím ale, že i kdyby se malá dusit nezačala, tak by to tak dopadlo. Dr. byla u mě čtvrt hodinky předtím a říkala, že pokud do hodiny porod výrazně nepostoupí, tak těhu ukončíme císařem...naneštěstí nastala komplikace, takže se šlo hned, ale já už za to byla vděčná, což určitě chápeš. Ještě jednou díky za infoj a krásné těhulkování zakončené bezproblémovým porodem!!!

Ahojky, jsem po císaři (malá byla KP) znova těhotná a o průběhu dalšího porodu po císaři jsem si toho dost načetla. Po jednom císaři rodit spontánně můžeš, ale jen za předpokladu, že splníš určité podmínky a i ten průběh porodu musí mít určitý průběh, jinak zase akutně zasáhnou císařem. Předně záleží, proč jsi na CS byla, níže jsem se dočetla, že pro nepostupující porod, to se podruhé opakovat nemusí, takže teoreticky bys rodit spontánně mohla. Všude to ale funguje jinak. Mě Dr. říkal, že pokud ty podmínky splním a celkově zhodnotí, že můžeš takto rodit, tak je jen tvé rozhodnutí, zda do toho půjdeš, nebo půjdeš opět rovnou na císaře. Na tu rupturu dělohy jsou statistiky. A vůbec jsem hodně vyčetla z jednoho odborného pojednání. Nebudu to tady vše vypisovat, je to v pdf, tak nemůžu kopírovat. Pokusím se to tu vložit s novým příspěvkem. Tak si to můžeš přecíst, jsou tam dobré informace. Papa :a:

Ahojky,nejsem doktor,ale jsem dvakrát po císaři a jdu i potřetí na cisaře.Asi hodně záleží na tom,proč jsi byla na císaři.Jinak co vím tak je to hodně rizikové po císaři rodit normálně,protože jizva už není sval,který se rozpíná,ale jen tkáň bez nervů a mohlo by dojít při normálním porodu k roztrržení a možnýho vykrvácení.

In reply to by dablice

Ahojky, mně taky přijde tak nějak logický, že by měl být asi císař i podruhé. Já jsem 14 dní přenášela, takže mi porod vyvolávali, jenže když jsem ani po 1,5 dni neporodila, tak se Ela začala dusit a musela ven prostě hned...už ten strach nechci nikdy zažít znovu :(

In reply to by VeronikaK

Když jsem rodila poprvé tak jsem taky rodila normálně,ale nešlo to ,prostě kluk byl moc velký na to,aby prošel normálně ven a tak po 12 hodinách udělali cisaře a pak už jen řekli,že další těhotenstvý bude zakončeno plánovaným císařem.Tak držím palečky,aby tě netrápili a znovu udělali císaře.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky