Antikoncepce po porodu

04.11.2009

ahojky,chci se zeptat jak je to s antik. po porodu při kojení,jědině co vím je že doktor jí muže napsat po šestinědělí.Jak se bere když třeba jěště nemáte menzes a ktrerá je asi nejkvalitnější bez velkých nežádoucích učincích?děkuji papa

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak holky dole jste měli dotaz ohledně tělíska, tak MIRENA stojí 5000kč na pět let, může se kdykoliv vyndat a hned další měsíc otěhotnět, mám ji třetí měsíc, menstruaci mám slabou a úplně bez bolestí břicha a zad jako předtím, zavádění bylo pro mě nepříjemné, ale jinak nemám žádné problémy, mudr. říkala, že můžu až půl roku špinit než se to usadí, ale já jsem špinila jen první měsíc. Po čase prý může menstruace úplně vymizet, ale nevadí to.
Já jsem se tělísku dost bránila, ale teď nelituju, mám klid. Nemusím myslet na pilulky.
------------------------------------------

ahoj, já beru cerazzete. Brala jsem je i po prvním porodu a byla jsem sní spokojená. Menstruace se nedostavuje a. Když jsem brala první balení tak mě měsíc bolel podbřišek. Ne nějak šíleně, ale cítila jsem ho. Nyní jsem začala brát druhou krabičku a vše je v pořádku. Tuto antikoncepci můžeš začít brát hned. Nečekáš na menzes. Bereš jedno balení za druhym-neděláš přestávky. Přemýšlím nad tělískem, ale jsem ohledně takových zásahů do těla posera. Docela dost se bojim toho, až mi tam dr.bude tělísko dávat. Po porodech jsem vevnitř docela citlivka.

no taky mám v plánu po porodu schodit na svou puvodní váhu :) tak právě nechci tento nežádoucí efekt.Jinak něco brát musím,protože s partnerem u 3dítko neplánujem a otěhotněla jsem i při přerušováným sexu :) Ta mirena máte s ní dobrou zkušenost?

Ahoj já mám Implanon (antikoncepční tyčinka zavedená pod kůži do paže). Je na 3 roky a jsem s ní moc spokojená!!
Jako další možnost mi nabízela tělísko, nebo prášky. Já s vybrala tyčinku :ww:

In reply to by JaMiOn

Lokálně ti znecitliví vnitřní stranu paže a vpíchnou to tam.. Vubec to nebolí!! A hezky se mi to zahojilo, mám tam jen mimiaturní jizvičku po vpichu a vidět to není vubec :ww:

In reply to by werie

děkuju. Když jsem toto řekla manželovi tak hned ať do sebe nenechám dávat nějaké svinstvo :00: a ratši ať beru prášky. Tak jsem mu řekla že prášky jsou většinou větší svinstvo než toto. Pak mi řekl hlavně abych neotěhotněla. Tak jsem mu zase vysvětlovala že si myslim že tato antikoncepce je jistější než prášky. Když neni menstruace tak je dalekomenší šance otěhotnět než když mám menzes každý měsíc.
Já jsem totiž nadšená z té možnosti, že nebudu mít menzes. Manžel zase že menzes je přirozená a pořád něco. Nakonec mi řek ať si dělám co chci.
Tak se na tuto antikoncepci zeptám dr.Prosimtě jak se jmenuje? a to ti jí aplikovala doktorka na gyndě?

In reply to by Cophia

To sice ano, ale když si spočítám kolik bych za ty 3 roky nechala za prášky, tak se mi to finančně vyplatí a hlavně nemusím na nic myslet a celé 3 roky bez menstruace :one:

nemusí se čekat na MS, začne se brát hned. Myslím že jsou skoro všechny na stejném principu. Já beru Azalii, musí se brát v co nejpřesnější dobu, jinak se při ní špiní. Po roce i víc je docela těžké si znova zvyknout, mě to trvalo skorov 2 měsíce :00: . Te´d už ale 5 měsíců nešpiním a nemám MS vůbec. Cca poseldní měsíc jsem trochu poďobaná, ale myslím si že je to spíš tou čokoládou, kterou se futruju. žádné migrény nebo něco takového nemám.
:a:

In reply to by Dejmalka

:a:
Já beru Cerazette, a asi před 14ti dny jsem docela špinila. Ty myslíš, že je to tím, že to neberu tak nějak přesně ve stejnou hodinu? Beru jí tak, jak na to vzpomenu - 2 hodiny sem, 2 hodiny tam.... :00:
Jééé, tak to jsem z toho jelen :00: :s:

In reply to by Kajula

já beru do hodiny. Mezi 20:00 a 21:00. a v poho. Prý se může i špinit v období, když je málo mlíka. Možná jak jste najeli na zeleninku, než se to zas přizpůsobilo potřebě...Nevím.2hodiny snad není takový rozdíl. Já ze začátku kolikrát zapoměla a vzala až v noci nebo dokonce ráno :'zz): :s:
:a:

mě doktorks předepsla po šestinedělí Azalii, ta se může při kojení. Bere se bez přestávek a ještě jsem nemenstruovala. Ale už asi přestanu kojit, tak přejdu na jinou. Při Azalii se mě nepodařilo moc hubnout. Ahoj Věrka

In reply to by Věrka80

Ježiš, neděs mě s tím hubnutím. Beru taky Azalii a přibírání byl jeden z důvodů, proč jsem před těhu nemohla prášky brát. Jinak já menstruaci dostala 9 týdnů po porodu při plným kojení...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky