Jak zabavit červíky :-)

03.11.2009

Ahoj holky ještě jednou,
tak jsem tady s dalším dotazem - jak se vám daří zabavit vaše mimísky? Já teda musím říct, že můj malej vyžaduje pořád pozornost a když se sám zabaví, tak je to třeba maximálně na 15 minut u hrazdičky. Jinak to pořád střídáme - nad přebalovákem má hračky, pak hrazdička, posloucháme dětský písničky na CD, chvilku je na hrací dece a nebo mám v obýváku postýlku, kde má taky hračky. Ale už z něj kukám, hlavně večer. To ho nebaví nic a minuta trvá jakoby hodinu. Jo a nejvíc ho zajímá, když ho manžel drží v kuchyni nad linkou a on se dívá jak vařím, myju nádobí, nebo když žehlím :00: je to pěknej vykuk, už jsem z něj občas hotová :§) co vy jak jste na tom? Jo a ještě takový poznatek - měla jsem tu dva měsíce tchýni (manžel je cizinec) a ta ho pořád jen chovala a povídala si s ním a to by pro něj ráj. Jak často si s vašima červíkama povídate? Díky moc Š.

white_tie (neověřeno)

Ahoj Šári, tak u nás je to jak kdy, ale většinou se to dá. Ráno, cca od 6 do 7 vydrží malej v postýlce v obýváku a hraje si s hrazdičkou. Pak mu stačí, když leží a já sedím nad ním a vidí mě, víc nepotřebuje. Po obědě je zas tak půl hoďky pod hrazdičkou, pak ve vajíčko, "čte si knížku", pak si zpíváme a jdem zas spát. Až se vzbudí, hraje si s ním táta, vykládá mu, koukají, co dělám (uklízím a tak) a když už je moc protivný, strčíme ho do klokanky a je spokojenej... Mluvím s ním hodně, pořád si s ním vykládám, něco mu ukazuju a mazlinkuju. A jak píšeš ty, je to pro něj ráj. Nejspokojenější je, když na mě může jen tak koukat a já mluvím. Jo a taky vydrží cca 15 minut pást koníčky, to ho šoupnu před telku, aby se mu hejbaly obrázky a on pase jako o život. : )

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

Ojinka

Víš u čeho Martínek vydrží nejdéle, když ho posadím a může koukat na televizi :jawdrop: já teda přes den tv zapnutou nemám ale táta automaticky když přijde z práce tak ji zapíná a to pak mám od prcka chvilku pokoj. jinak je samo nejšťastnější když si s ním povídám a ještě lépe když mu zpívám ale kdo má pořád vymýšlet písničky? jedu pořád jak kolovrátek asi písniček a on se řehní jak divej. hrazdička ho baví taky jen chvilku. a když si vezme chrastítka do ruky a mlátí s nima tak to mu vydrží taky max na 3 min.
jo už vím co ho ješě strašně baví. zubní žínka od MAMu. je ve tvaru králíčka a čistíme s ní zoubky a to je pak klidně 10min v klidu hlavně že mi může v tommkousat prsty :s:

Ahojka, no ani mi nemluv, moje malá taky pořád vyžaduje pozornost, chraň bůh, když mě chvíli nevidí...teď je to fajn, taťka marodil, takže se jí věnoval, když ne já, tak on a byl klid. Horší to bude od pondělka, táta nám jde zase do práce a to bude teda zajímavý. Když potřebuju něco udělat, holt šoupnu malou do lehátka a putuje se mnou po bytě. A já makám jak šroub, ať jsem rychle hotová. Vařím jen rychlý jídla a žehlím až když je táta doma. Hrazdička ji moc nebere, jen na ty hračky kouká a občas do nich šprtne, na dece nevydrží, hned se propne do luku a kouká, kde že to jsem...spí mi jen na rukách a v kočárku, do postýlky ani náhodou, pokud ji v daný čas nevezmu na ruky, je řev. Občas mám chuť hodit si mašli. :#o: :$$: :r: :r: :r:

Ahoj, myslím, že jsme všechny na tom podobně... Když to já shrnu do jednoho průměrného dne, tak chodíme na ranní procházku s naším psiskem, hrajeme si, povídáme si, čteme pohádky a říkadla, zpíváme.. Hrazdička ji stačí na pouhých pár minutek, jakmile serve všechny hračky, co se sundat dají, už ji to nebaví. Dál cvičíme (či jsme na čajíku s kámoškama a jejich mimískama), spinkáme, dáme další prochajdu... Myslím, že se ani jedna z nás nenudí :) Zajímavou staronovou zábavou je teď pro malou koupání, vždy je všude potopa :D a já večer padnu a jsem ráda, že chrupká :) Jinak malá vydrží celkem dlouho si hrát sama na dece(když potřebuji něco udělat, většinou se zvládne bavit sama nebo ji stačí, když na mě vidí).

tak myslím, že to máme všude stejné...baví ho akvárko, hrazdička a nejvíc když děláme blbiny - jenže pak je problém, protože nic neudělám...nechce doma spát, takže jen v kočárku nebo v postýlce a já ho musím houpat - takže celkem na nic...páč opět nic neudělám. Občas se těším až příjde mamča z práce a na 10 min si ho veme...

Já bych řekla, že u nás je to celkem v klidu, i když občas taky šílím. Když má malej dobrou náladu, tak si vyhraje sám - buď v postýlce, tam má pověšený zvířátka a povídá si s nima, nebo na hrací dece a když jsem v kuchyni, tak ho mám v košíku a kouká na mě co dělám a já mu to všechno přesně popisuju. Takže zná většinu receptů :///: Když má špatnou náladu, tak se vzteká a pokud ho nenosim a musim něco udělat a dám ho třeba na deku, tak s hrazdičkou vzteky lomcuje, až z toho urve všechny hračky a má vítězoslavnej výraz :///: Taky mám výhodu, že nevydrží bejt vzhůru víc jak 2 hodiny, takže přes den i hodně spí. :)

Jééé, tak jako bys to popsala u nás... :a: Našemu Samovi se ještě líbí, když spolu honíme kočku, ale dneska už mi jí bylo líto-chnapnul jí za ocas (a on má sílu) a když kočka chtěla seskočit, tak tam za ten ocas, kterej on držel zůstala viset chudák. A já mu pak sundala ty chlupy z ruky...

Ahoj, u nás je to něco podobnýho, dám malou buď na hrací deku (dneska mi tam vydržela dokonce 25 minut, to jsem fakt zírala, normálně tak 10 - 15 min), jak ji to nebaví, tak ji vezmu k nám na postel a tam si chvíli hrajem i se psem. No a jinak ji mám v lehátku a nosím ji sebou po bytě, takže když třeba vařím, tak je se mnou v kuchyni a kouká na mě co dělám, už je to docela dobrý, protože se na mě takhle vydrží koukat i hodinu, takže už normálně fungujeme :c: No a po čtvrté hodině odpoledne už to s ní jde z kopce, je už unavená, ale musí to ještě min. do půl šesté vydržet než se jde koupat a to už zabavit ji je docela problém, takže s ní manžel dělá třeba letadlo apod. jinak ji už nic jinýho takhle pozdě nebaví :s:

Tak náš Vojtík je docela v pohodě, nosit přes den ho nemusím. Nosila jsem ho, když byl menší v šátku. :cc): Teď už jen občas.
Většinou si ho dám do lehátka do kuchyně když třeba vařím a je tam v klidu a spokojenej s nějakou hračkou. Vidí na mě a je to OK, pod hrazdičkou vydrží i přes půl hodinky a když si chci opravdu něco udělat a nemá náladu, tak na něj spolehlivě zabere akvárium. Dám ho do lehátka přímo proti akvárku, to miluje, tam pozoruje barevný rybičky, vydrží někdy skoro hodinu.
Jinak přes den když třeba vařím neno něco dělám, tak na něj mluvím celou dobu, melu pátý přs devátý a on mi odpovídá. Docela sranda. Je celkově klidnější.
Myslím si, že je to tím, že spolu 4x denně cvičíme a on je pak unavenější, protože u toho vydá spousta energie :a:

Ahoj, tak malýmu jsou tři měsíce pryč a poslední dobou chce chovat skoro pořád a hlavně se chce pořád nosit po bytě a všechno pozorovat. Lehátko s hrazdičkou ho taky zabaví jen na chvilku. Přes den to ještě jde, ale čím víc se blíží večer, tím je to horší :-) Vyžaduje neustálou pozornost, takže jsem štastná, když taťka přijde z práce a věnuje se mu, protože konečně můžu aspoň něco dělat :-) To si spolu povídaj a malej je celej štastnej, směje se, žvatlá... Myslim, že mimča potřebujou, aby se s nima mluvilo, na malým je úplně vidět, jak se tim učí, snaží se nás napodobovat a hrozně ho to baví ;-) Ale občas je to boj, taky jsem někdy docela vyčerpaná, když už nevim, jak ho zabavit... Už v tomhle věku je pěkně vyčůranej, přesně ví, co na nás platí a dokáže to jaksepatří využívat :-D

ahojky jsme na tom všechny stejně :s: malá chce chovat nebo vyžaduje společnost baví ji to v kuchyni a to ještě ze sebe dělám šaška :one: aby se nenudila takže jsou to potvůrky ty naše zlatíčka co ? :qu: a přece je milujeme :C]]:

Ahojky,ja na malou mluvim neustale.Nebo ji zpivam.To se ji moc libi.Na to,ze jsem s ni sama cely dny(pritel pracuje mimo mesto),tak se umi zabavit sama.Rekla bych,ze nejlip si vyhraje v postylce,kdyz ji pustim kolotoc a rozbalim.To tam vydrzi lezet i hodku.Pod hrazdickou a v lehatku moc dlouho nevydrzi,zacne rvat hracky a vztekat se. :n: Vydrzi bejt vzhuru maximalne 2hodky,takze mezitim si pospi...A tak nejak nam ubehne celej den,ze ani nevim jak.Male jsou 4mesice

Ahojky,tak mi jsme na tom úplně stejně jako vy :///: Malej taky u ničeho nevydržía chce často chovat :00: Jenže já nemám to srdce ho nechat brečet,tak dělám co chce :jawdrop: Na Ondráška mluvím skoro pořád a on už taky občas krásně žvatlá :///: Já s ním neudělám vůbec nic.Žehlím večer když spinkáa nevařila jsem ani nepamatuju.Naštěstí to manžovi nevadí jinak nevím jak bych to dělala ://:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky