Předporodní kurz

02.11.2009

Ahoj holky,chtěla bych se vás poptat,chodili jste všechny na předporodní kurz,dalo vám to hodně?Moc děkuji za reakce. :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, my byli na předporodním kurzu docela brzy (na doporučení prý je lešpí přijít co nejdřív) a jako jediný co mě to dalo navíc, k tomu co jsem se dočetla v knížkách a na netu bylo, že PA která kurz vedla byla ohromně pozitivní, ničim neděsila, teda tak jak to jenom jde a že se manžel rozhodl, že k porodu chce proto aby u toho byl a ne proto, že ho u porodu chci já.. jinak bylo nějaký cvičení a ukázky ulevujících masáží pro první dobu porodní, ale musim ležet, takže cvičit nesmím a ulevující masáže údajně předvedou i sestřičky v porodnici, když bude potřeba. Předporodní kurz v porodnici jsme nestihli, protože přes prázdniny kurz nebyl a od konce srpna ležím, takže porodní boxy jsem neviděla a že jsem neviděla pokoje mám bejt spíš ráda podle holek co u Apolináře rodily :-D

Já chodila až od 30tt, bo do té doby jsem chodila do práce, tak jsem to nestíhala. Já byla velmi spokojená. Dostala jsem se mezi lidi, bo nikoho jsem tu neznala. JInak je fakt, že hodně věcí zjistíš z netu, ale my hodně mluvili o porodu a taak, pak o kojení. Bo jsme měli porodní asistentku a laktační poradkyni jako přednášející v jednom. Na porod jsem se díky ní těšila. Vůbec nás nestrašila, ba naopak. Vždy jsem z tama odcházela s dobrým pocitem. No nakonec jsem musela na císaře a ten jsem fakt obrečela. Tak snad příště, akorát příště už budu s malým prckem, tak se na žádný kurz nedostanu, tož nevím, kdo mě bude psychicky utěšovat :s:
Pak jsme si třeba ukazovali různé masáže miminek,to bylo taky fajn ;)

Byla jsem jen na prohlídce porodního sálu, jinak nic. A jak píše beibinatko, u porodu ti poradí co a jak. Hlavní je se těšit na mimčo a zbytečně se dopředu nestresovat.

Já jsem byla jen na jednom-neřekli mi sice nic co bych už nevěděla,ale bylo fajn vidět porodní sál a vědět jak to tu v Děčíně chodí a hlavně jsem byla ráda,že manžel věděl co se bude dít.Nakonec nám to bylo ale k prdu,proto že jsem rodila císařem-chtěla jsem ale manžela u porodu a to bez kursu nešlo!

Já tam nebyla. A když jsem porodila, ptali se mě, kam jsem chodila na předporodní kurz a na cvičení. V klídku jsem jim odpověděla, že na kurz nikam a cvičila jsem sbíráním a okopáváním brambor a to ještě v 9. měsíci. Dýchání ti poraděj a navíc i tělo ti poradí, jak dýchat. Sama přijdeš na to, co ti uvolní bolest. Je to přirozené, tělo ti pomáhá. Můj porod (první), byl naprosto ukázkový. Šla jsem tam bez strachu a ještě před sálem jsem říkala, že porodím na 4 zatlačení a bez nástřihu - povedlo se. Moje rada zní - těš se na miminko, připrav se na bolest a hlavně POSLOUCHEJ DOKTORY!Oni ti poradí.A co můžu říct z vlastní zkušenosti, pokud se ti u tlačení podaří nekřičet, myslím, že je to jen dobře - zbytečně to vyčerpává. Jak rodíš, je dobré se soustředit jen na to tlačení. Zkoušej taky posilovat pánevní svaly, pomůže ti to ve chvíli, kdy po tobě budou chtít, aby jsi netlačila a tím se i vyhnula nástřihu. Mě se to podařilo a byla jsem ráda, protože jsem neměla žádné zranění, ani nástřih a mimi mělo standartní váhá 3.060kg a 49cm :-) tak hodně štěstí a užívání těhu.

já byla jen na pred porodním kurzu těsně před porodem anic nového mi tam nerekli jeste jsem na to byla práve nastava ze mne to stálo 500 a rekli mne tam to co jsem si uz nasla na internetu

ja byla a nevim jestli mi to dalo hodne, z teorie nic moc, to se dozvis i z netu a knizek, ale seznamila jsem se s prostorem porodniho salu a trochu i s personalem a za to jsem byla pak pri "akci" rada, nebyla jsem uplne v cizim prostredi ;)
______________________
www.fler.cz/weru-n (háčkované čepičky a jiné drobnůstky)
http://xwerux.mondozoo.com

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka