Pozitivní tripple test .....

03.11.2009

Ahojte, určitě to tu už někde bylo, ale měli jste někdo pozitivní tripple test a jak se to vyvíjelo dál?? :? Já už mám tedy "vše" za sebou, ale chci vědět, jestli je na tom někdo podobně jako já. Měla jsem pozitivní tpt a byla jsem na genetice, riziko 1:200 na Downův syndrom. Nabídli mi odběr plodové vody, že z toho se to pozná na 100%. Měla jsem něco podobného i u prvního dítěte a nakonec vše bylo dobré, i plodovka. :00: Byla jsem hodinu po genetice na velkém ultrazvuku v 21tt a tam mi Dr.řekla, že je všechno v pořádku a žádnou vývojovou vadu nenašla. A že když k těm tripple testům připočítá i ten dobrý Uz, riziko je 1:420 a to už je prý v normě. Kromě toho jsem byla na těch placených krevních testech ve 13tt a ty byli v pořádku i s ultrazvukem. A ty jsou prý přesnější..No nakonec jsem tedy na plodovku nešla, věřím, že Dr na ultrazvuku má pravdu a je vše v pořádku. Popravdě jsem se odběru bála, i když jsem to už jednou zažila, ale teď byla jiná situace. Otěhotněla jsem měsíc a něco po revizi a nechtěla jsem riskovat. ://: Prý je mnoho falešně pozitivních tripple testů...??...je to pravda? :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj Luci. myslím, že vychází často negativně. Prý stačí udělat ty testy o den dřív než se má a už je ta hodnota jiná než kdyby se uděla následujíc den.
Jinak já bych šla na odběr plodové vody v každém případě. Byla jsem a riziko potratu je asi tak 0,1% co mi říkal doktor.
Ale jiné to může být po předchozím potratu.
Teď už je všechno v pořádku a bříško ti hezky roste.ahoj

já jsem po dvou potratech potřetí těhotná, tripple testy mi naštěstí vyšly negativní, ale kdyby mi vyšlo riziko 1:200, tak by mě na plodovku nedostali ani párem volů, uvažovala bych o ní při riziku tak 1:30 a horším

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Holky, maminky, těhulky moc moc moc všem děkuji za odpovědi! :00:

moje kolegyně měla tripple testy 1:11!!! a má krásnou zdravou holčičku, ted je těhotná znovu a už si nenechala testy dělat, říkala že zbytečně by byla vystresovaná, stejně by jí už kvůli věku - je jí 42, vyšly špatně. Držím palečky

ahoj, spousta těhulek natom byla jako ty. Pro tebe je směrodatné že ultrazvuk dopadl dobře. Už na ultrazvuku ve 13tt by doktorka odhalila downa.Když ho dr. neviděla ani na tomto ultrazvuku tak se neboj. Narodí se ti zdravé miminko. :a:

Ahoj, měla jsem to podobně jako ty - NT test ve 13. tt naprosto ok, triple test pozitivní 1:200. Na utz ve 20. týdnu vše ok, na plodovku jsem nešla (přeci jen riziko potratu je až 1:100, tzn. vyšší než riziko Downa, které my vyšlo). No a teď mám doma skoro 5 měsíčního naprosto zdravého prcka.

In reply to by Ja_hruška

Jé děkuji za moc pozitivní odpověď :one: No toho jsem se právě bála, že je tam nějaké, i když malé % potratu. ://: A opravdu se nám zadařilo chvíli po potratu druhého dítěte, tak jsem nechtěla zbytečně riskovat, když UZ dopadl dobře.... :dance:

In reply to by Lucka27

Ono je asi nejdůležitější si ujasnit, co je pro člověka horší varianta - porodit postižené dítě nebo potratit zdravé a podle toho se pak rozhodovat. A hlavně, pokud je ultrazvuk v pohodě, a NT test taky v pohodě, tak si myslím, že je amnio zbytečně velký risk. Triple testy vychází často falešně pozitivní.

Ahoj, mě dle paní doktorky vyšly všechny testy v pořádku. Ale v 30. týdnu při měření doktoři zjistili, že má mimi kratší stehenní kost, než by mělo mít. Poslala mě ještě na podrobný ultrazvuk do nemocnice a zjistili to samé. Neví jestli je to nějaká vývojová vada nebo syndrom, nebo to pro polohu nejde změřit. Ale kdyby mi nabídli, odběr plodové vody, byť by se něco málo nezdálo, hned bych šla....

Ahoj tripl je opravdu málo přesný mnohem přesnější jsou ty první testy .Byla jsem v podobné situaci a taky jsem plodovku odmítla první testy vyšly dobře u triplu vyšly na hraně dawn.sindr.a rozštěpové vady páteře a bříška na genet.Uz se vada neprokázala tak jsem byla klidnější ale i tak jsme neměly jistotu ale my jsme byly rozhodnutí si nechat i nemocné mimi malý je naprosto v pořádku má 4měsíce a je to krásný zdraví chlapeček.

Me teda pozitivni nevysel,ale pokud by vysel,ja bych na plodovku sla...tot muj nazor...tak at vam vse dobre dopadne :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka