Smlouva

03.11.2009

Ahoj holky, potřebuju radu.
Teď jsem měla telefon z práce a bohužel to byla špatná zpráva, ale tak trochu jsem to čekala.
Stejně mě to sebralo a řvu tu jak želva.
Byla jsem ve zkušební době a vzledem k tomu, že na mě minulí týden něco vlezlo a nechtěla jsem to přecházet, tak jsem šla marodit. Smlouvu mi měli včera prodloužit, ale bohužel se tak nestalo a dostala jsem výpověd.
Nevíte jak to budu mít s vyplácením nemocenský, když budu dál marodit?

můžeš marodit maximálně 1 rok,pak musíš k posudku a jednání ohledně invalidního důchodu...to Ti do porodu v pohodě vyjde a pak ještě i 6 týdnů po porodu můžeš zůstat na neschopenc...potom by jsi šla na rodičák,ale je tam myslím jen jedna možnost,takže si nenavybíráš...Terka :k:

ahoj holky maj pravdu co ti pisou, me vyhodily,minuli rok z prace,zjistily ze jsem tehotna,tak byt tebou marodim co nejdele,at nezkoncis na pracaku.

ahoj, pokud jsi začala marodit v době, kdy jsi byla zaměstnána tak budeš dostávat nemocenskou vypočítanou z hrubé mzdy. Doporuču zeptat se na sociálce jak to budeš mít s mateřskou. Musíš totiž nastoupit na mateřskou do půl roka od konce zaměstnání. Jinak na mateřskou nebeš mít nárok. Půl roku jsi v ochranné lhůtě. Pokud budeš chtít zůstat doma, tak se domluv s dr. at ti napíše rizikové těhu a bud až do porodu doma. Jakmile se přihlásíš na úřad práce tak ti hrozí to, že nebudeš mít nárok na mateřskou-ale optej se na toto na sociálce-nerada bych psala něco, co neni pravda a aby pak z toho měla nějaké problémy....
Zaměstnavatelé jsou zmetci-bohužel je teď špatná doba. Neplakej a těš se na miminko-chápu že se musíš cítit hrozně.

Ahojky jsem v uplne stejne situaci.... nicmene radim pokracovat v marodeni dokud neschopenku neukoncis tak mas narok na penizky z ni plus stat za tebe bude platit zdravotni pojisteni... neplakej mimisek je prednejsi.... nicmene radim ti si nechat neschopenku aj sest tydnu pred porodem plus s porodem mas narok na dalsich sest tydnu po porodu a tim padem mas narok na vyber tzn tri nebo ctyri roky jinak bys od porodu mela narok jen na ctyrletou variantu, kdyby cokoliv pisni sama jsem si vse zjistovala....

Pokud vím, tak když jsi na neschopence, tak tě vyhodit nemůžou. Až se necháš uschopnit, tak teprve tě můžou vyhodit. Takže být tebou se na gyndě domluvím s lékařem aby tě nechal po celé těhotenství na neschopence a tím pádem budeš dál dostávat peníze.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka