žádost o radu

03.11.2009

Přeji dobré ránko všem,
prosím vás chci se zeptat jak je to s mareřskou a rodičovským příspěvkem když mám smlouvu na dobu určitou a otěhotním před koncem smlouvy?

děkuji moc :-)

Ahoj Veri,
když otěhotníš třeba měsíc před koncem smlouvy na dobu určitou, tak by bylo asi nejlepší to v práci vůbec neříkat a nechat si smlouvu prodloužit na dobu neurčitou (jak to ve většině firem chodí). Nebo jim to můžeš říct, ale nemusí Ti smlouvu vůbec prodloužit - je to pouze na nich.

No a nejlepší je jít rovnou na nemocenskou nebo aspoň před koncem smlouvy, jinak musíš jít na pracák a s tím jsou pak problémy, nevím,jak to přesně je. Každopádně,když půješ na nemocenskou a plynule ti to přejde na mateřskou, tak to zaměstnavatele vlastně moc nebolí,ptž.ti platí pouze 14 dnů nemocenské a zbytek ti pak vyplácí stát včetně mateřské. Tak mi to bylo řečeno, snad to tak opravdu i je.

tak takhle nejak sem to mela ja,smlouvu sem mela na dobu urcitou do 31.3.09 v rijnu sem zjistila ze sem tehu,od ledna sem marodila mela sem chripku,no a moje dr me nechala doma az do toho posledniho brezna,pak si me vzal na starost dr,ten me taky nechal furt marodit do 5.5.09 a 6.5 sem nstuúovala na materskou,i kdz ti smouva konci ses v ochranny lhute 28 tydnu,odedne kdy nastoupis na materskou,po 28 tydnech si pujdes zazadat na socialku o papiry na penezitou pomoc v materstvi na socialce ti to i vyplni takhle to rekli me,a to si tam asi i urcis na jak dlouho chces zustat doma jestli na 2,3,nebo4roky..uvidis co ti jeste napisou holky ja to mela ale takhle.tak zatim ahoj Miska

Ahojky! Já mám taky smlouvu na dobu určitou. Tak jsem se na to už ptala personalistky a ta mi řekla, že dokud mi platí smlouva, tak mi budou platit mateřskou a rodičák oni.Až smlouva skončí, tak se jen přihlásím na sociálku a budou mi to platit ze sociálky.
Tak snad jsem ti trochu pomohla.
Čauky Soňa

In reply to by Verka

...když jsem se jednou informovala u nás na personálním, tak mi řekli, že se mateřská počítá z průměrného příjmu za posledních (myslím, že) 6 měsíců, takže pokud bych byla ještě před mateřskou třeba 6 měsíců na nemocenské, tak se to počítá celé z té nemocenské a pak to vychází na docela málo. Anebo kdybych byla doma jen 2 měsíce, tak se to počítá z průměru za ty 2 měsíce nemocenské a z příjmu za předchozí 4 měsíce, ale i tak se ten průměr celkově sníží. Zatracená nemocenská. A ta se má ještě od novýho roku snížit - jako že od 15. dne, kdy se platilo víc, se od 1.1.10 bude platit jako od 4. do 14. dne, čili míň. A myslim, že přestanou platit i víkendy a svátky, což teď zatím PSSZ narozdíl od zaměstnavatele platí. Sice se zpožděním, ale platí. No a potom z toho všeho se ti bude počítat mateřská. Ale radši si to někde ověř. Any

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka