oznámení zaměstnavateli

03.11.2009

Ahoj holky, mám takovej problém...Chtěla jsem se zeptat, jak jste oznámily svému zaměstnavateli, že jste těhulky? Já dělám u soukromníka a jsem tady rok a půl...Každy rok zde chodí jedna na mateřskou a tentokrát jsem to já :)....Minulý týden jsem potřebovala ve čtvrtek volno k doktorce a když jsem volala šéfové, tak mi řekla, že doufá, že nejsem těhotná....Tak jsem řekla, že ne...To jsem asi neměla dělat ...mohla jsem to mít po telefonu za sebou a nekoukat na ten výraz , který uvidím až to budu oznamovat....Ona je jako šéfová výborná - teda až na todle...Tak vůbec nevim....Nevim , jak jí to mám oznámit...A navíc potřebuju na 12.11 opět volno, jelkož jdu zase k doktorce....A navíc mi doktorka řekla, že se jí vůbec nelíbí, že chci ještě do práce...jsem teprve na začátku těhu, ale mám špatnej tlak....Měla jsem 168/94 a 121 puls ...Poradíte , jak jste to řekli a nebo....?Prostě nějakou radu :) ??Děkujeme :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

jelikož jsem měla rzikovou práci, tak hned jakmile mi doktor potvrdil těhu a napsal neschopneku od 7tt jsem normálně přišla do práce dopoledne (měla jsme jít ten den na noční) a šla za šefíkem a řekla mu že končím že jsem těhotná a dala mu neschopenku...No moc nadšenej z toho nebyl ale bral to v pohodě...Ale jinak jsem to tajila měsíc nikomu sem to v práci neřekla jinak by mě za to mohli vyhodit, ale když sem měla tu neschopenku tak jsem byla aspoň v ochranné lhůtě a všechno mi dobře vyšlo s pěnězma :one:

ahoj, to jsi udělala chybu když jsi jí řekla že ne. Bude to z tvé strany brát jako podraz že jsi jí to neřekla. Pokud je tvá šéfová dobrá, tak za ní zajdi a promluv si sní o tom. nedá se nic dělat. Na dítě právo máš a to že zaměstnává mladé holky-to je riziko. S tím musí každej zaměstnavatel počítat.

In reply to by JaMiOn

já myslím, že to nebude tak horký. I když pro jistotu bych to podala tak, že jsem to ten minulý týden fakt nevěděla.
Ženský šéfový pro to většinou mají pochopení, obzvlášť pokud sama děti má nebo je v tom věku, že o nich uvažuje.

In reply to by Dejmalka

jj řeknu to normálně...řeknu, že jsem to nevěděla a to ona nemůže vědět...Sice mě to mrzí, ale co....sefova už je starší paní takže tam už děti nehrozej :), ale má dvě tak snad to pochopii....uvidíme no...dneska se vracej z dovolený, tak envim ejstli jí mám zkazit dobrou náladu a nebo naopak bude reagovat o to líp...bude odpočatá atd. :)

In reply to by iluzionistkaa

já jsem si myslela že moje vedoucí vyskočí z kůže a bude protivná když jí řeknu o těhotenství (měla semnou v práci velké plány). Řekla jsem jí to když jsem byla na začátku 5.měsíce a byla šíleně nadšená. byla jsem z toho příjemně překvapená. Povídala si semnou asi půl hodiny a pokaždé ky jsem přišla z poradny musela jsem jí sdělovat nové informace. Věřím že šéfová bude reagovat podobně.

ahojky..ja bych ji to rekla,to snad je tvoje dite a nebudes prece skryvat sve tehotenstvi,na ktere ses tak tesila..to ma byt radost a ne stres...ja vim,ocem mluvim,taky sem si prezila stresy v praci a uz bych,to nechtela zazit...sla bych rovnou na neschopenku at si kazdy rika ,co chce ..je to tvoje zdravi a tviho mimiska.ted musis myslet na oba! :cc): stejne si v ochranne lhute na nemocensky,tak te hned vyhodit nemuze....a tym bych se netrapila,ze kazdy rok chodi jedna na matersku a ted si to ty!proste nastal tvuj cas byt maminkou,tak hold je to tak!at si kazdy rika ,co chce!

In reply to by nikiska

jj asi máte pravdu...teda ne asi, ale určitě....prostě to musím normálně říct....A navíc tady mám smlouvu stejně do konce května a to už bych měla být na mateřské....člověk se na to těší takovou dobu a pak abych to neřekla?Ona má taky děti, tak to prostě musí pochopit...Děkuji holky za rady...

nemá smysl to odkládat, můžeš říct, že jsi to právě minulý týden u doktora zjistila a chvíli trvalo než jsi tomu uvěřila :-) . Můžeš k ni příjít, jestli má chvíli čas, a rovnou jí řekni, že teda měla pravdu ona s tím těhotenstvím...čím dřív, tím líp, kdyby se náhodou vyskytly komplikace a tys musela zůstat doma, teď je na rizikovým skoro každá od toho 5. tého 6. tého měsíce.
Neboj, já měla taky vítr, jak to mám říct, s mým nadřízeným nejsme zrovna kamarádi a přijmul to v pohodě, mi gratuloval, zářil jak beruška v vzpomínal, když byla jeho manželka těhotná, což byh od něho nikdy nečekala...
Držím palečky, ať zareaguje podobně tvoje šéfka :a:

rekni to co nejdriv at to mas za sebou, postav se tomu celem :s: rekni pani sefova ja vam musim neco rict.. a vona rekne copak? a ty: jsem v tom.. a vona: ja sem si to myslela, tak to budu muset sehnat nejakou nahradu, ale blahopreju.. a budes to mit z krku! stejne to protahovat moc dlouho nemuzes, tak s chuti do toho... drzim palce :one: jinak me se to radi, ja se svym zamestnavatelem ziju, takze jsem to sdelila: Joooo jsou tam dve carky! :)

já to řekla na rovinu, bylo na mně vidět, jak je mi zle a hned po první kontrole jsem dostala neschopenku, takže to na žádný zaobalování nebylo

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky