noční vstávání - dotaz na kojený červíky

03.11.2009

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, vím, že se to tady někde probíralo, ale nemám čas to prohledávat :00: - vy co kojíte, jak často v noci? U nás je to takhle: usne v 7-8, probudí se někdy v rozmezí 11-1, pak kolem 3-4, většinou ještě jednou nad ránem a vstáváme v 7. Někdy k ránu se mi budí i po hodině. Plně kojím a nic víc. Zkoušela jsem mu dát večer trochu kaše - cca 20 ml, víc do něj nedostanu a stejně to žádnej efekt nemělo. Díky moc za odpovědi, jsem občas trochu zoufalá :jawdrop:

ahojda u nás je to téměř stejné :00: jednou se to zlepšilo a ted je to zas v starých kolejích. Jí 19:30 budí se cca. 24:00 pak cca 3:00 a pak někdy i po hodce no koneeeeeeeeeec :w: Já dala kaši sněd celou porci a budil se úplně stejně :00: pomoooooc :s: je to asi zvyk takže s kaší jsem prozatím skončila a pije zase jenom mlíčko. Snad se někdy vyspíme :~!:

holky, tak to máte zlatý. Náš malej chodí spinkat ve 20. Spí do 24-01 a pak už se budí po 2 hoďkách. Já už jsem tak vycvičená, že už mi to ani nepřijde. Jsem permanentně vyčerpaná :s:

Ahojky, tak my poslední dobou usínáme pokaždé jinak, ale většinou spíme tak 6-7 hodin v kuse, pak se najíme a spíme další dvě hodiny. Včera to bylo tedy krásné, protože usnul ve 22 a vzbudil se dneska v 5.30 a pak spal ještě do 7.30 a to už jsme pak vstávala.

Mě klepne, furt se mi to maže, ach jo :(
Tak znova: Šárko, teď jsi popsala přesně situaci u nás doma. Malej se sice budil jen 2x za noc od těch osmi večer, ale to bylo někdy před měsícem a půl a trvalo to jen pár dní. Baštíme přesně tak často jako je to u vás. Myslím, že s tím nic nenaděláme :a:

Ahoj, nám je 5 měsíců, malou nakojím o půl sedmé a jde spát, v noci kojíme kolem půl třetí a pak ráno kolem šesté, ale to už vstáváme. Jinak mi v noci poslední 2 měsíce jaksi pobrekává, že ji chodím skoro co hodinu podávat dudlíka (ale to vyloženě brekne ze spaní, někdy dudúna ani nechce).

Ojinka

ahojky tak mi normálně spinkali 7hod v kuse ale teď mám problém ho vůbec donutit ke spánku takže třeba dnes v noci to bylo tak že jsem kojila v šest po koupání pak po osmé potom v deset o půlnoci a pak už byl u prsa co deset minul protože se vztekal a já nevěěla co s ním. nakonec usnul ve 3 a v 9 se probudil že má hlad.

usínáme taky kolem 19-20hodiny,budí se od měsíce kolem 3,samozřejmě občas je nějaká vyjímka,vztáváme jak kdy po šesté nejdélé do osmé,prostě v tomhle rozmezí :a:

Ahoj, tak jak to čtu tak se mi ulevilo, že v tom nejsem sama.
mně malá spinkala v noci hezky usla kolem 20-21hod a budila se kolem 4 ráno potom kolem sedmi takže super no ale poslednich ja nevim 10 dnů usne nejpozdeji v 20-30 a budí se o půl jedne pak ma problem usnout a kolem 4zase. a o pul sedme taky a pokažde problem aby usla nekdy to trva i 2 hodiny než usne a za chvili se budi bo ma zase hlad.

holky děkuju moc, jsem ráda, že na tom nejsem takhle sama. No co se dá dělat. Taky myslím, že se o spurtík v mým případě nejedná, protože mlíka mám víc než dost :00: , zkoušela jsem malýmu dát dudlík, ale je to na prd, akorát usnu a on se vzbudí třeba za dvacet minut a já jsem na tom ještě hůř. A ráno mám problém si zapamotovat kolikrát jsem v noci vstávala, ach jo !!!!! :jawdrop:

tak jak to tady čtu, tak my to máme asi naopak...kojila jsem 4x za noc..a ted poslední 2 dny jen 1x.chodila jsem se na nej divat jestli je v poradku, prsa mi málep praskly :-)

Šáry, taky plně kojím, a myslím, že stávám taky zhruba tak...já jsem bohužel tak hotová, že si nikdy ráno nepamatuju, kolikrát jsem vstala nebo v kolik (a to se pokaždý koukám!).
A taky vstáváme v sedm, i když ted poslední dva dny nechce večer spinkat, takže usíná pozdě a to vydrží i do osmi.

ahoj, já to mám jako ty. Markétka se nadlábne kaše kolem půl sedmé a v sedm jde spinkat. Na kojení se vzbudí mezi půlnoc a jednou ráno a potom kolem třetí až čtvrté. Vstáváme v půl sedmé-vodim syna do školky. Jinak kdybych ho nevodila tak se malá nadlábne v půl sedmé a ještě by tak do osmi spinkala...
Když jsem jí kaši nedávala, tak vstávala i 5x za noc. Přitm do 2,5 měsíců spala celou noc a nebo se vzbudila maximálně jednou.
Markétka spapká 130ml kaše (lžičkou) a zapije jí čajíčkem :a:

Adámkovi jsou teprve 3 týdny a zatím, co jsem přišla z porodky, vstáváme a baštíme takto: Adísek usne kolem tak v 19hod a baští kolem půlnoci, pak kolem 4 a vstáváme mezi 8-9 hodinou. Vždy se nají a spí dál, někdy bohužel usnu já dřív, tak spí do dalšího kojení s námi v posteli :-)......to budu muset nějak vyřešit, aby si moc nezvykl, protože až povyroste, bylo by nám v posteli těsno........asi nesmím u kojení usnout :-) Asi 2x se budil po 3 hodinách, ale také se najedl a spal dál. Je fakt, že když byl v bříšku, tak jsem o něm v noci nevěděla, ani se nehnul :'zz): Zatím jsem vyspalá dostatečně, že nemám potřebu dohánět spánek přes den. Je ještě malý, tak za měsíc to může být všechno jinak, ale je to mé třetí dítko a obě předchozí spaly také dobře. V moudrých knihách píší, že od půl roku by mělo mimi zvládnout spát celou noc :-), ale přijde mi to hodně brzy. Mějte se krásně a přeji spací mimísky. Jolka

Ahojky, tak my máme opačný problém. Večer jí Sebča naposledy kolem 19h a pak by spal až do rána (vstává v 6h). Jsem ráda, že takhle krásně spinká. ťuk ťuk Ale nejspíš i díky tomu moc nepřibíral, takže ho kolem půlnoci budím a taky nic moc příjemnýho. Je mi ho vždycky moc líto, když si tak krásně chrupká. :h: Tak po 2 dnech si zvykne a vzbudí se v noci sám, ale to mu vydrží tak 3 dny a pak by spal zase celou noc. :~!:
A taky je to blbý na tvorbu mlíčka, jakmile v noci nekojím, tak mi přijde, že mám mlíčka míň. :a:

In reply to by jolkah

já se taky ze začátku budila v mléčný lázni :///: a prsa k prasknutí, ale po čase se to ustálí, podle potřeby mimča. :cc): A jak už jsem psala, dokud pil i v noci po 3 hodinách, krásně přibíral, ale pak najednou začal spát celou noc a váha už tak nestoupá.

Ahoj,tak nam budou ctyri mesice :cc): a jsem uz taky zoufala.Driv se budil na jidlo dvakrat za noc nekdy i jen jednou a posledni dobou stava i ctyrikrat na jidlo. :hu: Chodi spat kolem osme a budi se uz mezi desatou az jedenactou pak mezi jednou a druhou pak ve tri a pak do ctyr nechce spat...v sest uz je zhuru zase,to jeste pak vetsinou tak na hodku dve usne a pak stavame.Takze docela mazec...dela to od patku takze doufam ze mame jen spurtik a brzo ho to prejde...jsem nevyspana ...nez stihnu poradne usnout tak uz znova stava :^O^:

In reply to by petanda

Ahojda,
my jsme na tom úplně stejně a to také od pátku !!! Na dnešek to tedy bylo o něco lepší, krmení ve 20, usnula tedy až kolem 22 a na jídlo vstávala kolem 1, ale jindy vstává už 23-24... Myslela jsem, že to dělá ten vydýchaný vzduch + topení - to jsme ztlumili a moc to tedy nepomohlo... taky jsem už vyřízená, ráno skoro nevstanu z postele, natož abych byla použitelná v normálním životě, třeba uvařit, nakoupit :-( Malé budou 14. 11. 4 měsíce, jen kojíme.
Jako spurtík se mi to nezdá, mlíčka mám dost... nevím co to, ale už se těším, až to skončí. Už si ani nepamatuji, co to je spát celou noc....

In reply to by mata.mata

musime vydrzet holky....nejhorsi je kdyz vidim jak si chlap vedle me spokojene oddychuje,me padaji oči a spat nemuzu a kdyz konecne malej usne tak zase ja jsem probrana a nemuzu usnout zase ja...Ja mam mlicka taky dost..ikdyz jak v noci tak oc pije tak ty prsa jsou uplne meky,ale vzdycky s toho neco tece kdy zmacknu...tak snad ma dost.Myslim ze ten spurtik je spis o tom ze mrnousci maji vetsi potrebu papat,takze ji casteji.No drzme se a snad to brzo prekoname a bude si zase pekne spinkat :~!: .Jo a nam budou 4 mesice 6.11 :!k:

In reply to by petanda

vydržíme, jsme přeci ženský a ty něco vydrží, chlap by to dal jen těžko :-D
já jsem se docela těšila na příkrmy, kaše atd... jako že to malou více zaplácne a třeba vydrží dýl, no nevim nevim...

In reply to by mata.mata

vy v ložnici topíte? to se vám musí spát děsně blbě,ne? my tedy v ložnici netopíme ani přes zimu a máme mikroventilaci. Když mrzne tak přes den zapnu na hodinku radiátor-aby se místnost trošku prohřála ale večer máme mikroventilaci vylé topní. Je to na spaní určitě lepší a zdravější :a:

In reply to by JaMiOn

No ono se tomu nedá říkat topení, spíš vlažení... To je spíš manželova práce, prý aby malá nenastydla. Člověk mu to nevymluví.. mikroventalaci máme také, ale stejně, já jsem zvyklá na pootevřené okno a fakt čerstvý vzduch, to si teď ovšem neprosadím :-( ale já dokážu usnout všude :-)

In reply to by petanda

tak to je přesně to co mám já. Úplně tě chápu jak se cítíš, protože já jsem taky jak chodící mrtvola. Nejhorší je vždycky to probuzení, motá se mi hlava a je mě šíleně. My máme přes 4 měsíce, doktorka řekla, že je to spurtík, a že to mám jen překonat, ale už je to skoro 3 týdny.... tak jsem zvědavá. Drž se.

In reply to by Sarka´s blog

no tak to jsem teda zvedava jak dlouho to potrva..snad moc dlouho ne.uz jsem si i rikala ze mu asi to moje mlicko na noc nestaci a přemyslela jsem taky o te kaši,ale kdyz pises ze to nepomohlo :#o: ...no uvidime,pockam do 16.to jdem do poradny tak se zeptam dr.Pres den je to v pohode to ji normalne po dvouch a pul hodinach a vcera se dokonce stalo ze odpoledne spal pet hodit v kuse :jawdrop:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky