jaký dáváte sýr

02.11.2009

Ahoj spolumaminky :°: Tak mě napadlo,jaký mažete sýr mimískům na chlebík? Já sem dávala zatím jenom lučinu,ale říkala sem si,jestli se můžou i jiný.Třeba tomík,kiri,smetaníto..... :#o:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já jí dávám taky Lučinu, nebo jí ho máznu jen máslem a přikusuje k tomu Kidiboo sýrové tyčinky (teď dělají i Kidiboo kousátka, ale nemám zkušenost), ty jí moc chutnají. s taveňákama bych asi počkala, prý jsou nevhodné kvůli tavícím solím :#o: Jinak jsem myslela třeba dětskou šunku, ale píšou, že je vhodná pro děti od 3 let. Kamarádka dává malé v deseti měsících i chleba s paštikou, ale to mi přijde hooooodně brzo, paštiku téměř nejíme ani my dospělí, natož jí dávat miminku.

In reply to by ivca.konik

já jsem nedávno četla,že dělají i paštiku dětskou...takže asi tu...ale i já bych se netroufla dát ani tu...jinak některé tavenáky se třeba můžou dát jednou týdně od toho roku...ale už nevím které..já je nedávám...začnu až tak od dvou let...do tý doby je toho spousta jinýho, co bych mohla dát..a i dětská šunka má 9 éček...takže bych si jí netroufla dát dřív...a ani asi by mi to holka nejedla...

ahojky,ja nasi princezne mazu Smetanito a Kiri Kiri,a strasne miluje klasickou nivu a Bejbybel syr....nebo jak se to pise......

Prosimte to by me taky zajimalo jak ji ten chlebik davas? Pochybuju ze ma jeste vsechny zuby, my jsme taky unorcatka a mame dva dole a kdyz je jen trosku vetsi kousek, tak se dusi, nemas strach, ze se udusi??? No ja teda nevim :n:

In reply to by slunickopetra.18

On je nejlepší tousťák (je lépe rozpustitelný) a vykrojit jen ten střed bez kůrky a nakrájet na menší kousky. Malá mi nechtěla kousíčky v jídle, dávila je a teď, co trénuje chlebík, tak už nemusím mixovat, jen rozčochním vidličkou. Já myslím, že to je dobrý a potřebný trénink. navíc na mělnění potravy slouží i jazyk, nejen zuby.

In reply to by slunickopetra.18

no vykrojím ten prostředek a nakrájím na malí kousky.Máznu máslem,lučinou,marmeládou a podávám.Honzík to pokouše dásničkama a hodně zapíjí.Moc mu to šmakuje.Sní tak 1/2 chlebíku.Máme taky 2 zuby.Honzík už si zvyká na kousky v jídle.Už nemixuju,ale mačkám jenom vydličkou....Baští to už tak měsíc.....musíš prostě počkat,až to spapá a pak dát další.Prostě snídáme skoro 45 minut

Holky a jak to miminku podavate ? rozkrajite na kousky ? nebo jak ? a maji to radi ? ja male zkousela dat chlebik se syrem ale nechtela mi to :-( :n:

Kiri je jenom značka..musí se číst složení..jinak s tavenýma sýrama bych počkala a dávala spíš tvarohové pomazánky..

In reply to by Ja.Zandysek

Tak jsem si ted spočítala kolik vám je..jsem si toho nevšimla..takže jenom máslo do toho roka )nebo do těch 10. měs. pak už se může žervé, trošku tvaroh..
Jinak určitě bych nedávala nivu do dvou let ani tavené sýry a ani másla typu rama...

In reply to by Alfa

Mě teda řekl doktor, že můžeme tvaroh už v 7mi měsících?? Ale nízkotučnej.
Sýr taky přemýšlím, že koupím. Teď jsem jí u našich dala kukuřičnej plátek se sýrem (ne namazanej, ale sýr přímo ve složení) a moc jí šmakovalo.

In reply to by Barče

tak sýry bych taky dávala od těch 10 měs...akorát ne plísnové..jinak se divím,že říkala nízkotučný...tomu bych se zdaleka vyhla i v jiných výrobcích..aspon do 2 let bych určitě dávala plnotučné...taky je dobrý od toho 10. měs. dělat sýrové omáčky třeba s nějakou zeleninou...

In reply to by Ja.Zandysek

Základem každé omáčky je bešamel - na plátku másla asi 1 cm silném opražíme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem (asi 0,5 l - pokud příliš rychle houstne, přilijeme ještě trochu mléka), podle chuti osolíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme hrst strouhaného ementálu nebo eidamu, který omáčku ještě více zahustí.
Do takto připraveného základu přimícháváme podle fantazie různou zeleninu vařenou v páře: špenát, brokolici nebo i polévkovou směs...., dobré je i přihodit pár semínek anýzu pro zvýraznění chuti. Může se vynechat sýr, ale se sýrem je to fakt dobré

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka