NALITÁ PRSA,POPRASKANÉ BRADAVKY, JAKOU ODSÁVAČKU????

02.11.2009

Dámy potřebuju nutně poradit, chce se mi brečet! Sad 27.10.2009 jsem porodila, v sobotu se mi nalila prsa, tak kojíme o sto šet, ale mám ROZPRASKANÉ BRADAVKY, tak jsem koupila klouboučky, sice to tolik nebolí ale rozpraskané jsou furt. Jen co dokojím z jednoho prsa, a trochu se mi NALITÉ OBROVSKÉ PRSO vyprázdní, mám dost bolestivé to druhé OBROVSKÉ NALITÉ PROS. PRSA MÁM TVRDÁ A HORKÁ, když to zkouším ODSTŘÍKAT vůbec mi to NEJDE!!!! nevyteče ani KPAKA Sad :-( Prosím poraďte co s tím???? Chci si koupit ODSÁVAČKU, ale nevím jakou..... DÍKY MOC

Kliknutím vložíte smajlíky:

jeee, jako bys byla u meho zacatku kojeni :-( ja bolesti plakala, kdyz se mala prisavala, mazala jsem bradavky bepanthenem a rychle se zhojily, to nalivani trvalo dlouho, pomaha ledovani na zmirneni otoku a masirovani boulicek a pred kojenim nahrat ve sprse a nebo horke obklady, mlicko se spusti a lip tece, pak odstrikat rukou (odsavackou me to bolelo), nakojit, jeste odstrikat a zase ledovat. je to kolotoc, ale behem sestinedeli se to upravi, tak to nevzdavej a bojuj ;)
______________________
www.fler.cz/weru-n (háčkované čepičky a jiné drobnůstky)
http://xwerux.mondozoo.com

Terinko, měla jsem naprosto stejný problém, z toho 4 bolestivý záněty (všechny léčený antibiotiky :( ) a vyřešila to až odstříkávačka, která mi vždycky tááák ulevila, že jsem si přišla o 4 kila lehčí! :) A byl klid. Rukou mi nešla akoro ani kapka! Ono, než se mlíčko upraví a jeho tvoření,díky prcíčkovo potřebě, tak to trvá nějaký čas. Zkus na popraskaný bradavky Bepanthen, ale mě moc nepomohl,hodně si ho ale holky chválí, mě pomohlo je hodně větrat a omývat vodou.

Terezko cítím s tebou, prožila jsem si to samé (a myslím, že hodně maminek). Ono se to časem všechno upraví, bradavky se zhojí, otuží, ale nebude to hned. Já si začala kojení užívat až cca po dvou měsících. Do té doby to bylo šílené. Na rozpraskané bradavky mi nepomáhalo nic, ani tolik doporučovaný bepanthen.
Také prsa splasknou a začnou vyrábět jen tolik mlíčka, kolik miminko potřebuje. Tohle jsou opravdu typické problémy na začátku kojení (i když i později se tato situace může občas opakovat).
S tou odsávačkou je to složité. Může se stát, že vůbec nic neodsaješ, nebo strašně málo. A můžeš si ještě víc poškodit bradavky. Pokud budeš odsávat pravidelně, tak si prsa na tento typ stimulace zvyknout a budeš schopná odsát mlíčka dost. Ale budeš tím stimulovat prsa k větší výrobě mlíčka, než miminko potřebuje. Takže s odsáváním opatrně, jen kolik je nutné./detail.php?zbozi=1501738 , používala jsem jí hodně na začátku. Důležité je teď uvolnit prso, abys nedostala zánět. Pokud jsou prsa horká a odstříkat nic nejde, vem si Paralen, ten uvolnění podporuje - doporučili mi ho v porodnici. Při kojení, stejně jako v těhotenství můžeš 1500 za den, tzn. buď 3 x tbl. 500 nebo 6x tbl. 250 za 24 hodin. Pak se snaž hodně prso nahřát např. ve sprše nebo horkým obkladem a namasírovat, ale pořádně, směrem k bradavce, a to i když to bude bolet. Pak by to chtělo aspoň trochu odstříkat, do úlevy. Po obkladu a masáži by to mělo jít ručně.
Vydrž, všechno se srovná, bude líp.

TAk ja mela to same.Kup si Bepanten mast v porodnici taky doporucovaly Bepanten plus ma desinfekcni ucinek,ale pozor tento musis pred kojenim umyt.Doporucily mi delat odvar ze zlatobylove nate a potirat bradavky fakt to pomaha mam ozkousene a koupis v lekarne.Jinak mi to jeste potrely tou fialovou vodickou,alae za boha si nemuzu vzpomenout jak se jmenuje.Taky jsem z toho byla nestastna,ale vse se zahojilo.Hlavne vetrej to pomaha nejvic.

Ahojky, taky jsem měla takový problém, že jsem měla strašně nalitá prsa a bradavky až do krve. V nemocnici jsem měla až teploty. Opravdu mazej to Bepanthenem. Rychle to pomáhá. Já jsem kojila také přes kloboučky. No a odsávačů mám od Aventu a nemůžu si na ní stěžovat. Je super. A nejsem jediná co si ji chválí

Ahojky na popraskané bradavky si kup bepanten mužeš mazat a nemusíš před kojením omývat a hodně větrat prsa zkus upravit kojení aby mimís měl co nejvíc dvorce v pusince né jen bradavku .a na ty prsa pořádně je nahřej teplou sprchou a namasíruj mělo by to jít pěkně odstříkat hlavně to přebytečné mlíčko musíš dostat pryč jinat ti hrozí zánět.odsávačku neporadím nepoužívám.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka