bolest hrudníku pod prsy

01.11.2009

Ahoj těhulinky :). Jakýpak jste měly víkend, byly jste venku??? Já byla úplně omrzlá !!! Ale je to děsně příjemný, člověk je pěkně unavený a pak všechno chutná mnohem lépe :))). No ale s čím jsem se trápila celý víkend já, a nejen teď o víkendu, občas mě to chytne už poslední dva měsíce. Je to bolest v hrudníku, mezi prsy dole jak se śpojují žebra a začíná střed podprsenky. Ať si sednu jakkoli, tak to pořád bolí, už i sundávám podprdu, aby mě to tlačilo ještě míň. Za poslední dny mi hodně roste břicho, tak si říkám, že asi stoupají orgány a rozšiřují se žebra nebo nevím. Každopádně je to strašně nepříjemné, měli jsme v sobotu oslavu a celou mi to pokazila tahle bolest, pořád jsem se na tý židli kroutila, podpírala polštářema, no byla jsem jak prdlá :)))). Nemáte to některá a nevíte co s tím? Mně pomáhá jen si lehnout...

D

taky mě to poslední dobou trápí. Bolest přímo pod prsama, nejen uprostřed. Na bocích zas cítím, jak se mi všechno natahuje a když ležím na zádech, špatně se mi dýchá, takže pohádku synovi musím číst v sedě:) a už se těším, až si budu moct lehnout krásně na břicho:) Teď když spím na boku, bojím se, abych tý naší holčičce nějak neublížila.
Taky mě bolí jakoby kosti pánevní a stehenní, máte to někdo? :a:

In reply to by D

Tak já naštěstí na břichu nespala nikdy, vždycky na zádech, takže mi to teď problém nedělá. Jen asi víc spím na boku, a ten levý je asi příjemnější, jak se všude píše. Zatím naštěstí při spaní žádný problém nesleduji, nemám ještě moc velký pupek, až přibude, tak to bude asi jiné. možná mi pomáhá i to plavání a břišní tance, třeba mám ty vazy ohebnější, kdo ví. Pánevní a stehenní kosti mě nebolí, jen ta kostrč :))), ale od mamky jsem si přivezla balón, tak snad se mi na něm uleví :)))

Slunicko chudaku to musi byt neprijemne...ja tohle teda zatim nemam,ale blbe se mi teda dycha mam jakoby pocit ze se nemuzu nadechnout uplne plnym dechem kdyz se chci nadechnout z hluboka.Mas pravdu po vycerpani a praci vse lip chutna:-))To ja jsem s manzou vyrazila do Tesca pro figaro cokosku s karamelizovanyma mandlema,udelalas mi na ni táááááákovou chut a sbodla jsem pulku :pig: ,ale co fakt mi bodla a to tady jeste byla nase babi a donesla strudlika tak ten ted snidam :s: Ach jo holky ja bych furt :a\|: :hu: :hu: :hu: Zitra jdu na ten velkej tak se uz nemuzu dockat tak doufam,ze Samuelek nam krasne prospiva kdyz mu takhle dopravam :s:

In reply to by Nikkys

Jééé, štrůdlíka jsem pekla o víkendu i já a ještě jsme dostali u babičky :). A u mamky výborný listový šátečky s povidlama, no byla jsem přeslazená až tak, že jsem si musela k véče dát trošičku knedla vepřa ZELA, já prasátko, ale pošmákla jsem si :))))). Takže dnes do oběda jím jen ovoce a jogurt, abych vytrávila a i tak si k obědu dám něco lehkého :))))). Zítra na Tebe budu hrooozně moc myslet, ať dopadne UZ dobře a dej vědět. Držím palec !!

Ahoj Sluní :-). Tak je to přesně tak jak píšeš..Žebra se tlačí nahoru a v chytré knize jsem četla, že se žebra posunou nahoru až o 5cm :w: :w: :w: To je síla co? Taky psali, že je to dost bolestivé, takže to bude nejspíš ono, ikdyž mě to zatím nedělá...Ale já měla tak 5kg nadváhu, takže mimi má ještě asi rezervy a nemusí se tlačit nahoru :!k: ..zatím stačí do boku... :///: ..
Jinak o víkendu bylo nááádherně...S manžou a pejsky jsme byli na vycházce v Sobotu a pak ještě večer v hospůdce s přáteli na pizzu, no pohodička. Včera jsme taky vzali psiska a ten můj miláček mě táhl do takového kopca, do kterého bych ani bez těhu nelezla, ale bylo to fajn, jak byla taková kosa, tak ten kopeček celkem hřál :s: ..

In reply to by ZelaZuzu

O 5 cm !!!! Tak to bude ještě bolet :). Já mám jsem typ hruška, hrudník malý, boky širší, takže se asi hrudníček bude hodně roztahovat :))). Mňááám, pizza, já na ni myslím už hrooozně dlouho že na ní mám chuť, tak jsem si na ni přichystala ingredience, že ji o víkendu udělám, ale vůbec jsem se k tomu nedostala, tak snad to doženu tento týden. Chutě by byly :)))). Dokud nemáš v ruce kočár, tak se do každého kopce dá vyškrábat, pak už to bude horší :)))). Já nedávno viděla ukázkový příklad hnusu. Do velkého krpálu táhla žena v pokročilém stádiu těhotenství takový ten malinkatý kočár jak pro panenku s hroznými koly s dítětem, byla úplně ohlá, jak to dřela, a za ní si cupital manžílek a vesele se smál !! Já bych ho rovnou kopla, chudák paní...

In reply to by Slunko

No, chudák paní...já bych spíš napsala hlúpá paní.. :-g( ...Když si to nechá..Třeba ani od chlapa pomoct nechce..jsou i takové ženské...
No, do tohoto krpálu by to s kočárem nešlo :s: , to tak leda s šátkem nebo v krosně..Je to krpál v lese a byl prudký o něco mín než pravý úhel :!k: ..Tak si na pizzu zajděte někdy na večeři..ta stejně chutná nejlíp, než ji dělat doma :-)..To už jsem pak načuchaná výparů, že na ni ani chť tolik nemám..

In reply to by ZelaZuzu

To máš pravdu, ale my těm večeřím venku nějak neholdujeme, naposledy jsme byli tak před třemi lety :). Jsme takový domácí typy, že raději jíme v teple domova, ale chybí mi takové to strávení večeře ve dvou, bez vyrušování a s poručením na co máš chuť :). Ale přítel hodně pracuje, ještě když přijde z práce, tak dostavuje garáž až do osmi do večera. Nějaká večeře, to bych ho fakt nevytáhla když má přesně rozplánované co chce ten den udělat :). Ale o víkendu ho snad někdy zlomím.... po porodu už se nikam sami nedostaneme, tak ho na to zkusím zlomit :)

In reply to by Slunko

Přesně tak! Po porodu budete skoro pořád trčet doma, tak proč si to teď neužít že? To my jsme zase na stravování po restauracích zvyklí..Hodně nám to šetřilo čas, když jsem chodila do práce. Při mé práci si ani doma dát teplé jídlo nešlo. Ráno v 9do terénu a někdy jsem se vracela v 18,někdy v 19, někdy ve 21 :-)..No podle práce..Takže obídek v hospůdce byl příjemným odreagováním. Vařila jsem jen o víkendech..Teď už vařím častějí..Dnes budu dělat zapečené nudle s tvarohem..Mňam..Ještě že i manža má rád i sladká jídla :hu: ..

In reply to by ZelaZuzu

obědy máme každý ve své práci, takže večer už jíme jen studeně, pokud nemám čas a chuť něco rychlého připravit. Že to šetří čas, to určitě, zvlášť když jsi jezdila z práce takhle pozdě.

In reply to by ZelaZuzu

No vypada to ze pizza je nejake tehotenske jidlo, protoze ja uz taky asi 14dni slintam a uz jsem rikala manzovi ze budeme muset zajet, jen ted nebylo moc casu. No a zapecene nudle s tvarohem bych si dala jako dezert :///: No jdu nakoupit tak to vidim zase na neco dobreho :hu: :a\|:

In reply to by Slunko

Ty jo tak s 90% horkou na me nechod i kdyz vim ze je lepsi ale proste ja jedu po sladkem - SLADKEM :-D Treba pikao, nebo piknik?? :-D Ale psssst!

In reply to by Slunko

Fakt? Tak to ja zase maso skoro vubec, jediny na co me clovek dostane tak veprovej rizek v trojobalu a bramborova kase ale jinak kdyz vidim jak manza slinta nad nejakym steakem tak je mi fakt zle... :-D

In reply to by Lucik P.

Tady je sranda, jak se ty chutě přenášejí a nejsme schopné tomu odolat :). S Nikky si takhle přehazujeme chutě pořád, takže já ji nalákám na čokošku s karamelizovanými mandlemi a ona mě zase na něco jiného :)))). A takhle to funguje i u ostatních těhulí, jsme to ale slaboši :))))). Ale co, na dietu máme času dost :)))))

In reply to by Slunko

Tak holky, jak jsem si libovala, že jsem poslední dobou neměla žádné extra chutě, tak včera jsem tomu dala korunu. K večeři měl přítel ukrutnou chuť na kuřecí přírodní plátek s olivami a hranolky, tak jsem si říkala, fajn, uvařím to a nechám si to na zítřek k obědu. No a jak myslíte, že to dopadlo :). Zbodla jsem celou porci !!! A ještě navíc jsem po tom snědla asi 5 těch piškotků Pim´s - ježííííš, jak ty mě chutnaly !!!! No já měla večer břicho jak balón :)))). Toto vedu. Ráno jsem ani nesnídala a šla hned plavat, abych se trochu rozhýbala a něco málo spálila. A jak mi teď ráno chutnala snídaně, ale musím se dnes krotit, ať to nedopadne stejně :)))). No takže se přidávám do klubu "žroutů páté přes deváté" :)))))

In reply to by Slunko

:hu: :a\|: :hu: :a\|: :hu: ..Mňam řízek, mňam stejk, mňam Pikao, mňam pizza..Mňam, mňam, mňam!! Jen ta 90%čokoška mi nic neříká :n:

In reply to by Slunko

:s: No mám z toho úplně hlad!!! A taky miluju fazolu na kyselo se smet.omáčkou, čočkovou polívku, takže luštěninky taky moje..A koprovku a svíčkovou..Jéžiš já už mám celou klávesnici poslintanou!!!

In reply to by Lucik P.

Ať žijou řízky :))))). Já jsem přišla z oběda, a měla jsem tortilku s kuřecím masem a salátem a takovou bílou zeleninovou polévku, celkem to bylo dobré. Teď bych si ale dala mlíčko nebo nějaký hodně slabý kafe s hodně mlíkem, ale nemám mléko, tak to vidím zase na čaj :). Jo a gulášovku taky hodně můžu, ale dávám si ji jen v restauracích, doma ji nedělám. Ale dostala jsem chuť na hrachovku jak tu bylo psáno, tak ji možná též uvařím .). O víkendu jsem dělala kuřecí se spoustou nudlí, to taky hodně můžu.

In reply to by Lucik P.

Teda holky vy jedete manam same basty tady ctu ja taky muzu fakt vsechno a nejlepe od kazdeho kousek,no dneska snidane-1rohlik s mazacim syrem a druhy s maslem a dzemem a kakao,pak jablicko pak siesta pak kureci rizecek a barmbory a na brambory tatarka ,ted zase rohlik s nugetou a uz premyslim co k veceri no fakt bych se jen cpala!!!!

In reply to by Nikkys

No my to teda vedem. Ja mela k snidani chleba s rybickama v tomate a k obedu cesnecku a pak jsem splacala vynikajici susenky. Asi si pujdu dat banan - jsou jeste krasne zeleny a ty ja miluju :-D Ja bych porad zrala ale kdo se pak ma vazit?? :-(

In reply to by Lucik P.

No to jo obdivuju ty ktre nemaji chute ja je mam porad ale Luciku ty vedes po ranu ty rybky :one: :qu: :qu: :qu: no ja ryby ted nejim vubec nejak mi nejedou pritom mam stitnou zlazu a mela bych,ale od posledniho sousta zavinace na ktery sem mela fakt chut,ale byl na....udelany,nalozili ho do preslazeneho nalevu a malem jsem se pozvracela no fakt hnus :( A jaky si mela susenky??Jeste ze mam u baraku jen penny a ne treba tesco ja bych porad zkousela nejake dobroty a mlsky a cokosky :dance: takhle v penny neni skoro zadny vyber tak ujizdim tak akorat na milce,margotkach,esickach :s: no ale minule jsem manzu hnala at me sveze do Tesca kvuli cokolade na kterou mi Slunko udelalo silenou chut :s:

In reply to by Nikkys

Holky vy teda valíte s těma chutěma, to já so takhle můžu nechát jen zdát, dneska jsem byla na kontrole na cukru, tak to mám sice pořád odbrý, ale dávky inzulínu už my stoupají, takže už to nebude jak na začátku těhu, to jsem taky zbouchala co šlo, teď už si musím dávat trochu pozor, ale koukám chutě máme všichni skoro podobný. úplně mě teď po přečtení Vašich reakcí chytly hrozný chutě, něco bych si asi měla dát, ale co?

In reply to by Lucik P.

no ikdyž já i s tím ovocem musím opatrně a to ho tak miluju a ty chutě ovládat to je někdy fakt síla, to víš že občas zhřeším, jinak to ani nejde, prý když je chuť tak se alespoň kousek má sníst. Ale jo celkem to zatím zvládám i na tu čokoládku někdy dojde, ikdyž jen na kousek, úplně Vám to závidím. :-)

In reply to by mulenka

No jo, cukrovka je mrcha :( , ale díkybohu že můžeš mít mimčo..Dřív i to býval problém. Dnes je to jednodušší..Ale holt nemůžeš jíst všechno..Ber to z té lepší stránky, aspoň nenabereš tutnu jak my, co žerem páté přes deváté :a: ..
Jinak gulášovka dobrá, ale přehnala jsem to s masem, tak je to takové spíš pyréé..Ale chuťově mňam!! A zapečené těstoviny s tvarohem..hm..ty by Ti Lucko chutnaly...moc se povedly!!

Jo jo to se roztahuji zebra aby se to melo kam poskladat mam to taky a je to dost neprijemny, nejhorsi je to kdyz si lehnu na zada to skoro nemuzu ani dychat..ale neboli to porad nastesti, jen treba den dva a pak je chvili klid. Holt mame asi male hrudnicky..jinak ja o vikendu byla jen v sobotu po kocarek s manzou a v nedeli jsem byla doma, jen manza si byl vymenit kola na aute, a kdyz jsem koukala z okna byla jsem rada ze nikam nemusim. Alena prochazky chodime vzdycky vecer po Ulici :-D za tmy se mi to libi nejvic, skoda ze jeste neni snih a to se pak spinka :-D

Ahojky, tak my byli doma od středy až do neděle a každý den proběhla dlouhááááá zdravotní procházka :///: :one: vymrzlá jsem byla jak...... :C]]: ale je to potřeba se trošku hýbat.... jinak tu bolest co ty popisuješ přímo neznám, ale zase mě trápí něco jiného a to bolest přímo žeber :sick: to je taky pěkný hnus a dočetla jsem se, že to je normální, že jak se zvětšuje děloha, tak to všechno tlačí nahoru.... ale před porodem by to prý mělo přestat, jak se mimís posune dolů :///: tak to jsem zvědavá ;)

a bude hůř-počkej měsíc před porodem. ;) Jinač je to to co si myslíš,orgány se vytlačují růstem dělohy nahoru.Pomáhá rovně sedět a často odpočívat či se protahovat.Jinak zrovna včera jsme byli venku(návštěva hřbitova)a byla docela hustá kosina,ale pořád lepší než šílený vedra,že,proto jsem si svoje druhé těhu naplánovala takto přes zimu(ne jako první,kdy jsem rodila v červenci a byla hotová jen co jsem vylezla z baráku).

In reply to by Lyret

:) našla jsem k tomu taky toto http://www.naseporodnice.cz/tehotenstvi/22-tyden-tehotenstvi.php - jak říkáš, orgány se tlačí. Já právě ssedím pořád rovně, ale to pak cítím takové tahání a pnutí, když se ohnu zpět, tak to bolí také, no sranda. A ono to miminko bude stoupat, takže to asi není konečná :)))))).
Zima s sebou nese riziko uklouznutí, děsí mě namrzlé schody, musíme dát prostě bacha :)

In reply to by Slunko

Ahojky, vím, o čem mluvíš. Tento vákend mě to také chytlo a je to nepředstavitelná bolest, kdy se i špatně dýchá. Nejsdříve jsem si myslela, že mě tlačí kostice od podprsenky, tak jsem ji sundala, ale bylo to stejné a teď si mi potvrdila mou domněnku. Děkuji :-)))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky