2,5 měsíční miminko - jak ho zabavit?

30.10.2009

Ahoj maminy, mám dotaz ohledně mého milovaného broučka. Narodil se o něco málo dříve, původně jsme mimi zářijové, ale vykoukli jsme na svět už v srpnu (17.8. - Danzy, vyšlo nám to nastejno :one: ) Ze začátku pořád spinkal, občas pokukoval. V noci spinká krásně, pochopil noc a den, po koupání kolem 19h uspáváme a pak s přestávkami na krmení, zase krásně usíná až do rána cca kolem 7h, to i pravidelně dělá stolici :qu: Pak už je ale problém ho uspat do doby než jdeme ven - to chodíme kolem 13h až 16h - v kočárku usne vždy a spí celou dobu. Jenže já nevím, jak moc by takhle malé miminko mělo spinkat. Chtěla jsem ho naučit na dopoledne, že by spinkal, to si ho i beru do postele, ale zabere jen na chvilku, v lehátku vydrží taky chvilku, na hračky zatím reaguje jen málo, spíše kulí oči a pěstičkama je okouší...nejraději by byl na rameni a koukal (jako u říhání), už nechce chovat, nevydrží ani v sedačce jako dřív koukat....pořád mám pocit, že se "musí nudit", i když je to asi blbost...úplně nejradši má před koupáním, když ho dám na podložku bez plenky a to vydrží kopkat i 40min jen tak, dělala jsem to i dopoledne, ale to už moc nezabírá...jak "zabavujete" vaši stejně staré mimi vy? Moc prosím o příspěvky s vaším harmonogramem dne :+^*: :cc):

Kliknutím vložíte smajlíky:

Maminky, děkuji vám za příspěvky. Poslední dobou nad tím stále přemýšlím, ale nic jsem nevymyslela. Jak tady radila jedna maminka, trochu zabral kolotoč v postýlce, ale jen první den, teď už se doba co ho to baví výrazně zkrátila. Hodně maminek radí lehátko, že jim tam miminka vydrží, máme to od Fishera co má skoro každý, ale nic moc zatím...moje mamka mi pořád tvrdí, že nás nechávala spát celé dopoledne i odpoledne až do 3 měsíců...tak nevím, jak nás to teda naučila. Nebo pak ještě dopoledne obléknout jako na ven a nechat u otevřeného okna ... ale zase je mi ho líto, že ho "šidím", protože on ví, že když oblékám, že jde ven. Taky mám takový skryté výčitky, že miminkem bude jen jednou a já už se teď těším, až bude trochu aktivnější a zabaví se i sám...ale přeci jen i tak to bude pořád moje milované dítko a já se budu těšit z jeho pokroků a na jeho miminkovské začátky ráda vzpomínat... :*[]:

Ahoj, tak to jsme na tom stejně, taky mám pocit, že se Tomášek nudí :) jsou mu 3 měsíce.
Stáváme kolem 7, najíme se, pak vím, že vydrží tak 1,5 - 2 hodiny vzhůru, takže
chodíme, taky se nechce chovat, musí být jako při říhání. Prohlíží si co je kolem, když ho
položím, tak musím být u něho, protože jinak ho to nebaví. V lehátku vydrží chvíli a někdy tam
i usne, ale to tak na 30 min. Pak jdeme teda spinkat, to musí být u otevřeného okna jako venku
a vydrží i 3 hodiny, někdy ale taky ne. Pak hamáme a zase na novo, po těch 2 hodinkách jdeme
ven, ale to už většinou spí tak hodinku, řekla bych, že mu stačí kolem 4 - 5 hodin přes den.
Pak už zase usne max. na půl hoďky v tom lehátku. Koupeme o půl 7 a o půl 8 spinká. Vstává
tak ve 3, někdy i v 5, ale to je málokdy a pak už zase hamáme tak po 3 hodinách a v 7 vstáváme.
Takže pokuď nespí ty 3 hodiny, tak toho taky moc neudělám, protože sám ležet nechce a to ho dám
do ohrádky do kuchyně a stojím před ním, jenže jsem otočená, tak ho to nebaví :s:

Díky moc za tento příspěvek, protože řešíme to samé. Už jsem si připadala netrpělivá, že pořád chci aby byl větší. Michaelek má dnes 2 měsíce a také mám pocit, že se nudí a přemýšlím jak zabavit. Tak jsem moc ráda za vaše příspěvky, když vidím, že je to zcela normální. Náš režim: Vstává cca v 7 ráno a už neusne, nakrmím a dám do lehačky nebo na gauč s hrazdičkou, vydrží s chováním a popocházením do půl 9 pak usne na 40 min. Potom děláme to samé jen ho v koupelně na podložce rozbalím, což se mu taky moc líbí, vše počůrá, ale vydrží tam tak 20min. max. Po jídle (interv.po 3 hod. jsme bohužel na uM) jdu buď ven nebo ho dám na balkon, spí 40 min. Pokud jsme venku a vydrží spát přes hodinu tak pak většinou pokračuje na balkoně i 3hodiny-teda někdy, pak se vše odvíjí stejně, nakrmit, nosit ale ne chovat to se munelíbí, chce vidět, chvíli lehačka, hrazdička, nebo ho mám na kolenách a zpívám mu, na bříšku nechce být zatím déle než 2-3 min. Hračky zatím moc neudrží. Když je krize tak ho rozbalím a udělám masáž tělíčka, to se mu moc líbí. Čekáme do 18,30 tímto stylem na tatínka, který pomůže zabavit, pak koupeme a poslední jídlo před spaním vychází mezi 20-21hod. Pak spí cca do 1 hod., krmíme, pak do 3-5 krmíme a pak vstává v těch sedm.
Budu moc ráda za vaše další tipy co děláte s mimenkem, protože venku se pomalu nebude dát v mrazech za chvíli dlouho chodit a po obchodem mi to nepřijde vhodné. Mám tak trochu pocit izolace, chybí mi lidi, jak jste na tom vy ostatní maminky?

já když potřebuji něco udělat, tak ho prostě položim do autosedačky, dám si ho na linku, nebo na židli k jídelnímu stolu v kuchyni, a povídám si s ním, on mi odpovídá jeho řečía směje se, dám mu popřípadě do ruky nějakou hračku a on si chrastí a je spokojenej, že je u mě, a nemusím ho chovat. Není v tý autosedačce celej den, ale po chvilkách, když nechce spát a já to musím nutně udělat.

Naše Magdalenka má dnes dva měsíce a já jsem se naučila, že když ráno nakojím +-okolo 7, tak pak malá ještě usne tak na 1,5h a já toho doma udělám co nejvíce, tak, abych jí pak byla k dispozici...jinak to máme skoro stejně...rozbalit, to si popovídá a pocvičí, pak nakojit a čekat, jestli usne. Když nechce usnout doma, tak frčíme na procházku a to jsme třeba 3hoďky, ale doma tím pádem nic neudělám :-(. Když usne doma, tak to je paráda :-). Bydlíme v domě, máme zvířata a tak musím nejméně ob den luxovat atd...no a taky mám i 11letou dceru :girl: a taky jí musím dávat nějaký ten čas... jo, hoňky to jsou, ale bude líp :s: ...papa Oli

In reply to by 2pepe2

Takže taky nic nestíháš a když už se do něčeho pustíš, tak má mimi intuici a jako naschvál chce zrovna chovat? :e): Říkám si, že jsem doma proto, aby se měl co nejlépe a já mu dala max péči, ale domácnost už je v šíleném stavu a já bych potřebovala alespoň někdy poklidit... :§)

In reply to by AnetkaBeruska

Ahoj, malá bude mít v neděli 11 týdnů a taky děs. Pořád jen v náručí a pokud možno ve stoje. Co mi ale aspon na chvilku zabere je právě nechat bez plíny, takhle jí dám do postýlky a roztočím hračky na kolotoči, ale jen ručně, kdybych ji to pustila i s hudbou, tak by ji chtěla pouštět pořád. Musíme mít pevný nervy :///:

In reply to by sonla

Nejvíc se těším na okamžik, až bude sahat po hračkách, ležet na bříšku se zvednutou hlavičkou a bude spokojený a bude se smát :C]]: To budu mít konečně pocit, že je spokojené miminko :cc): Myslím, že až tak často nepláčeme, spíše bych řekla že je to jakýsi vzdor a vztek, dokud nemá to co chce...ale už má přes 5kg a já už někdy nevydržím nosit ani těch 5min.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky