od kdy na nočník

02.11.2009

:a: ahojky,chtěla bych se zeptat od kdy jste učili dětičky na nočník,malej má 13 měs. a tchýně pořád durdí :n: ,že už je na čase :w: ale naši holčičku :girl: (5let)jsem učila až před 2 rokem a naučila se to celkem rychla,ale asi u kluků :cc): je to pomalejší,že?co si o tom myslíte,dík za rady :w:

Kliknutím vložíte smajlíky:

syn dostal nočníček k 1.narozeninám (v březnu), ale nechtěl tam sedět, řval...
Nijak jsem ho moc nenutila, protože to opravdu byly scény.
Na léto jsem ho z pleny svlékla, chodil jen v teplákách ani slipy neměl a jak mu to vadilo, že je mokrý... Ke konci léta už čůral v pohodě, kakání teda s plínkou do 2 let- vždy někam zalezl, jak holky píšou.

V tomhle ti každej poradí něco jinýho, já teď čtu Nejšťastnější batole v okolí, kde píšou, že je dobré začít v době, kdy dítě vyhledává soukromí na vykonání potřeby, že si třeba zaleze za gauč a tam kadí do plínky, hodně se radí, že se má začít ve chvíli, kdy dítě řekně, že něco koná, kdy mu začne mokrá plínka vadit a podobně. 13 měsíců někdo doporučuje jako věk, kdy se už má začít, ale zase ti jinej napíše, že nemá cenu začít před rokem a půl. Malýmu bude rok, vysazujeme už nějakou chvilku po denním spánku, když si vzpomenu, teďka zkouším i před koupáním, ale zatím to fakt jen zkoušíme, kolikrát si na to ani nezvpomenu, teprve po tom roce pomalu najedeme na pravidelné vysazování. Ale zatím je pořád času dost...

ahojky já dávám malou na nočník taky od těch 8 měsíců.Nejdříve po spinkání.ráno a v odpoledne.pak kdykoliv když jsem ji měnila plenku.a ted ji je 17 měsíců.nechávám ji přes den bez plenky.musím ji hodně kontrolovat někdy už si sama řekne a jinak ji vysazuji po půl hodince na nočník.a když hodně pije i casteji.někdy máme dobrý den kdy se nám to daří.jindy se taky ještě počůráme.hodně je to že si řekne čůrat a už mám trošku v kalhotkách.na spinkání dávám plenu a když jdeme ven.

nenech si do toho kecat od tchýně :-)
nám je 15 měsíců a ještě to nezkoušíme, protože malej tam nevydrží sedět

ahoj, já jsem dala na radu a zkušenost mé mamky a syna jsem začala dávat na nočník od 8.měsíců. V roce a půl jsm nosili plenku jen na noc a nebo když jsme jeli na výlet. Od roka a třičtvrtě byl plně bez plenek. ŠLo to velice jednoduše a nenásilně. U dcerky to udělám stejnym způsobem

Ahoj, ja zacala posazovat kolem sedmeho, osmeho omesice, vzdy rano a vecer a pravidelne zacal kakat, zacal i curat a nemel a nema problem tam sedet. Ted mu je 11 mesicu a pres den je bez plenek, kdyz jsme doma, kdyz jdeme na kratsi cas z domu, pres poledne spi bez pliny. Takze ma plinu v noci a nekdy pres den, kdyz jsme dlouho prryc z baraku. Kdyz chce na zachod, vzdy prijde a zacne me tahat a knourat, uz to poznam. Je v tomhle fakt sikulka. Do pliny od doby, co ho posazuji, nekakal.

Ahoj,
náš Honzík má dnes 18 měsíců a na nočník si nechce ani sednout, natož se do něj vyčurat :n: . Tak nějak průběžně to zkouším asi od 14 měsíců, ale zatím marně. Jak ho chci posadit, tak se vzepře a nesedne si ani za nic. Nechci ho do toho nutit násilím, aby si to nezprotivil, tak to zatím nehrotím a doufám, že do 2 let se naučí na nočník aspoň vyčurat.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

Ahojda, malému :°O°: bude 9 měsíců a na nočník ho dávám asi týden, vždycky ráno, když se vzbudí :~!: , aby měl návyk :-) Nejdřív jsem to zkusila jen tak, nedělala jsem si iluze, že tam bude sedět, nebo že snad nakonec neco udělá a on vždycky začne tlačit a udělá bobek :qu: , pak, jakoby to chápal chce hnedka vstávat :-) No je to šikula, uvidíme, až budeme odnaučovat později od plínek, jak se bude snažit

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka